eie boligprisene juli 2016
Aktuelt

Nyhetsbrev juli 2016

Boligprisene steg med med 0,2 prosent i juni. Boligprisene er 7,3 prosent høyere enn for 12 måneder siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Juni ble nok en måned med sterk prisvekst i det norske boligmarkedet. I løpet av de siste ti årene er det kun i 2009 hvor vi har hatt en sterkere prisvekst på landsbasis i juni og første halvår. Boligprisveksten er først og fremst drevet av utviklingen i Østlands-området, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

Områdene med sterkest prisutvikling var Oslo og Asker med henholdsvis 1,3 og 1,1 prosent. Byene med størst prisoppgang de siste 12 månedene var Oslo og Hamar med henholdsvis 13,4 og 11,5 prosent.

Høy aktivitet i juni

I juni omsatte Eie 508 boliger. På landsbasis gikk en bolig i snitt 178 000,- over takst, mot 335 000,- i Oslo. Tall fra Eie viser at en Oslo-bolig hadde i snitt over 3 budivere per bolig, som illustrerer en fortsatt solid etterspørsel. 

– Det har vært et stort volum. Vi har aldri omsatt så mange boliger, sier administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling om boligmarkedet i juni.

Hun viser imidlertid til at det må tas i betraktning at Eie har opprettet flere nye kontorer.

Også i juni har aktiviteten vært høyest i hovedstaden, og det er her Eie-sjefen venter høyest prisvekst.

– I Oslo er det ekstremt, spesielt i sentrumsområder og mindre boliger. Det er stor etterspørsel. Vi ser også at det er godt tempo i en del av byene omkring Oslo. Dette gjelder blant annet Hamar, Sarpsborg og Tønsberg, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel