Nyhetsbrev

Nyhetsbrev juli 2017

Boligprisene i Norge sank med 1,6 prosent i juni 2017. Boligprisene er nå 6,3 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligmarkedet har de siste månedene vært gjennom et tydelig taktskift, der prisene på landsbasis preges av prisfallet i hovedstaden. Det er grunn til å forvente en svakere pristrend i boligmarkedet også i månedene som kommer, men også i år vil det være store regionale forskjeller, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I juni måned ble det lagt ut 10.745 boliger for salg i Norge, noe som er 17,2 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 54.120 boliger for salg i Norge. Det er 7,0 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode i 2016, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

-Det er vesentlig flere boliger ute for salg nå enn på samme tid i fjor, og gjennom hele juni måned har tilbudssiden økt mye, spesielt i Oslo. Økningen i Oslo skyldes blant annet at mange flere velger å selge boligen før de kjøper ny. Dette vil resultere i at mange boligselgere ikke vil få solgt boligen før ferien, noe som sannsynligvis vil bidra til en svakere prisutvikling de neste månedene, sier Dreyer.

Råder boligselgere til å sette ned prisen
– Vi opplever nå store endringer i Oslo-markedet. Oppdragsinngangen er høy, mens etterspørselssiden er svekket, sier administrerende direktør i Eie, Hedda K. Ulvness.

Eie-meglere omsatte 535 boliger i juni, hvorav 150 av disse er i Oslo. Volumet er tilsvarende fjoråret, men det er også det eneste som er likt. Eie tall viser at vi bruker i snitt 17 dager å selge en bolig i hovedstaden mot 10 dager i juni i fjor.

Skal du selge før fellesferien råder Eie-direktøren selgere til å gå ned i pris.

– Vi er allerede inne i et kjøligere boligmarked og forventer at dette fortsetter utover sommermånedene. I tillegg vil markedet i august fylles med nye og gamle objekter som igjen påvirker pris og omsetningshastighet. Vi ser ikke bort ifra at prisene fortsetter å falle til høsten, sier Ulvness.

– Sett fra mitt ståsted er det sannsynlig at boliglånsforskriften er den enkeltfaktoren som har påvirket boligmarkedet, for landet generelt og spesifikt for Oslo. Jeg frykter imidlertid at innstramningene har vært for kraftige, selv om vi nå har fått bukt med den ekstreme prisveksten, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel