Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev Juli 2018

Boligprisene i Norge sank med 1,0 prosent i juni 2018. Boligprisene er nå 1,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Etter en sterk oppgang i boligprisene så langt i år var utviklingen i juni moderat med en nedgang i de nominelle prisene og en flat utvikling i de sesongkorrigerte prisene. Dette er en normal utvilking for måneden å være, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Alle områdene i Norge hadde en nedgang i boligprisene i juni. Bergen hadde svakest nedgang i prisene på -0,2 prosent. Størst nedgang hadde Follo med -1,8 prosent skriver Eiendom Norge.

– Av byene er det Bergen som har den sterkeste trenden i prisutviklingen, mens prisene i Oslo etter mange sterke måneder nå har moderert seg vesentlig. avviket mellom prisantydning og salgspris er ved utgangen av måneden på det laveste for juni å være på mange år, og det tyder på at markedet er i god balanse. Med finansminister Siv Jensen (Frp) sin videreføring av boliglånsforskriften ut 2019, økt boligbygging, betydelig svakere befolkningsvekst og renteøkning til høsten tilsier det en fortsatt moderat utvilking i boligprisene ut 2018, sier Dreyer.

Stor aktivitet 

I juni ble det solgt 10.538 boliger i Norge, noe som er 9,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 11.119 boliger for salg, noe som er 2,1 prosent flere enn i juni 2017.

– Det har vært stor aktivitet i boligmarkedet alle deler av landet i løpet av måneden, og det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i løpet av en enkeltmåned enn i juni. I årets første seks måneder er det bare i 2015 det er blitt solgt flere boliger. Det er stor etterspørsel i boligmarkedet nå, melder Dreyer.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Rekordomsetning i juni

Med en vekst på 25 prosent kunne Eie notere rekordomsetning i juni.

– Aldri før har meglerne i Eie omsatt flere boliger. Det betyr likevel ikke at det er enkelt. Meglerne rapporterer om mye jobb med salgene da markedet fortsatt er selektivt. Flere boliger har kun en interessent og det krever tett og god oppfølging for å få closet salget, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

Ulvness tror at markedet vil roe seg betraktelig ned medio juli, og ta seg kraftig opp igjen i slutten av august.

– Sett i lys av oppdragsinngangen i Eie forventer vi store volumer ut på markedet i august og september. Kjøperne kan glede seg da de får mye å velge i, avslutter Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel