Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev Juni 2018

Boligprisene i Norge steg med 1,0 prosent i mai 2018. Boligprisene er nå 1,0 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være og prisene steg i alle områder i landet. 12 måneders veksten er nå positiv for første gang siden høsten 2017, og trenden er sterk etter fire måneder på rad med vekst i de sesongkorrigerte prisene, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I mai var det en oppgang i boligprisene i alle områder i Norge melder Eiendom Norge. Sterkest utvikling hadde Asker/Bærum med en økning i prisene på 1,8 prosent. Trondheim var byen i mai med svakest oppgang på 0,5 prosent.

Stor aktivitet

– Det er solgt mange boliger i løpet av måneden til tross for færre virkedager på grunn av mange helligdager og langhelger. SÅ langt i 2018 er det solgt 2,3 prosent flere boliger enn i 2017, og med unntak av i Trondheim er det større salgsaktivitet i de største byene så langt i år enn på samme tid i fjor, sier Dreyer.

I mai ble det solgt 9.643 boliger i Norge, noe som er 2,5% færre enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 12.303 boliger for salg, noe som er 3,3% flere enn i mai 2017.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Forventer stort volum også inn i juni

– Vi ser allerede tendenser til det. Det er mye boliger ute på markedet, og vi ser en forskyvning i forhold til volum og omsetning, som man tar igjen nå i juni. Det blir et bra marked med mye å velge mellom, så det er bare å trosse sommervarmen og komme seg på visning, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

Eie har hatt rekordmåned i mai i år og treffer godt på pris.

– Det har vært god omsetning og høye volumer, og også den mest volumrike måneden hittil i år, men det er helt normalt. Jeg ser at kolleger melder om blodig hett marked, men jeg opplever at det fortsatt er selektivt. Det tar fortsatt lengre tid å selge nå enn det gjorde i samme periode i fjor, avslutter Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel