Boligmarkedet juni 2017
Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev juni 2017

Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i mai 2017. Boligprisene er nå 8,3 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Det norske boligmarkedet har en mer moderat prisutvikling og ser ut til å ha lagt bak seg perioden med sterk prisvekst. Mai er ofte en måned med mer forsiktig prisutvikling, og det er derfor ikke uventet at utviklingen er vesentlig svakere enn foregående måneder, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I mai måned ble det lagt ut 11 483 boliger for salg, noe som er 10,7 prosent flere enn i samme måned i fjor, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Nå må Oslo boligene reprises
Glem hva naboen fikk for leiligheten sin i februar. Det er ikke sikkert du får samme pris nå, selv om du har finere kjøkken. Boligprisene i Oslo faller, men det er store variasjoner.

– Vi er tilbake til 2014/15 hvor vi snakket om selektivt marked. De mest attraktive boligene går fortsatt flere hundre tusen over prisantydning, mens andre må stålsette seg for flere visningsrunder og lavere pris, sier administrerende direktør i Eie, Hedda K. Ulvness.

– Vi ser av vårt tallgrunnlag at meglerne oppnår forventet pris på boliger i høyere prissegment. Det er derimot de mindre leilighetene som rammes av prisnedgang og da gjerne på Oslo øst. Det særskilte pisfallet i dette segmentet skyldes frafall av investorer samtidig som bankenes innstramninger rammer førstegangskjøperne. Vi ser med andre ord nå tydelig effekt av den nye boliglånsforskriften, sier Ulvness.

Vi er inne i høysesong med mange boliger til salgs. De kjøperne som er i markedet kan glede seg over mye å velge i og boligselgerne får solgt. Eie-meglerne bruker i snitt kun en dag lenger på salgsprosessen sammenlignet med mai i fjor. Vi oppnår i snitt hundre tusen mer enn prisantydning. Boligmarkedet er med andre ord sunt, velfungerende og mye mer bærekraftig enn på lenge.

– Vi må se boligmarkedet i et større perspektiv. Oslo har fremdeles den høyeste 12 måneders veksten på 16,5 prosent, sier Ulvness avslutningsvis.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel