Boligprisene april
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev mai 2017

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i april 2017. Boligprisene er nå 10,7 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– De store forskjellene i prisutviklingen som preget markedet i 2016 er ikke like tydelig så langt i år. Vi ser en tilnærmet lik prisutvikling i byer som Trondheim, Bergen og Stavanger, og vi forventer mindre forskjeller i boligmarkedet enn det vi så gjennom hele 2016, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Så langt i år er det lagt ut 31.090 boliger for salg i Norge. Det er en oppgang på 1,3 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2016. Størst økning har det vært i Stavanger der det er lagt ut 17,7 prosent flere boliger i markedet enn i 2016, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Akershus hadde sterkest prisutvikling i april, der prisene økte med 1 prosent i alle områder. Store deler av Østlandet har hatt en meget sterk 12 måneders vekst, hvor Oslo har hatt den høyeste veksten på 20,7 prosent.

Optimisme i Eie

På landsbasis er boligmarkedet aktivt, men velfungerende. Det vil si at boligene i Eie selges til gode priser, men det kreves god oppfølging av megleren.

– Det snakkes mye om «det nye Oslomarkedet». Våre tall viser at formidlingstiden har økt med to dager, sammenliknet med april i fjor. Vi er imidlertid betydelig mer optimistiske enn andre aktører på boligmarkedets vegne. Vi selger boliger til gode priser og det er begrenset hvor mange som må gjennomføre flere visninger eller ikke får solgt til ønsket pris, sier administrerende direktør i Eie, Hedda K. Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel