Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Mai 2018

Boligprisene i Norge steg med 1,8 prosent i april 2018. Boligprisene er nå 1,0 prosent lavere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Prisutviklingen i april er den sterkeste for april å være de siste ti årene, og alle de store byene har en sterk oppgang i prisene. Særlig utviklingen i de to største byene drar den nasjonale utviklingen opp. Fallet i boligprisene som vi observerte gjennom 2017 ser ut til å være over, og hvis denne utviklingen fortsetter vil 12 måneders veksten være positiv innen utgangen av første halvår 2018, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Av byene hadde Bergen sterkest utvikling med en prisøkning på 2,8 prosent. Svakest oppgang hadde Hamar m/Stange med 1,0 prosent.

Stor aktivitet grunnet tidlig påske

– Påsken i år falt nesten i sin helhet i mars. På grunn av påsken må mars og april alltid sees i sammenheng, og akkumulert så langt i 2018 er det solgt 3,6 prosent flere boliger i Norge enn på samme tid i 2017. Spesielt i hovedstaden er veksten i antall solgte boliger sammenlignet med samme tid i 2017 markant, sier Dreyer.

I april ble det solgt 8.072 boliger i Norge, noe som er 25,3% flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 9.506 boliger for salg, noe som er 14,5% færre enn i april 2017.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Det tar lengre tid

– Markedet er selektivt og prissensitivt. Jeg opplever at markedet er positivt, men at det er et større avvik mellom antall folk på visning og innlagte bud, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

Det tok i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i april 2018, noe som er 15 dager mer enn i april 2017. Raskest salgstid hadde Drammen med 23 dager og tregest salgstid hadde Stavanger m/omegn med 76 dager melder Eiendom Norge.

– Alle snakker om at boligmarkedet er på full fart tilbake, og noen er sågar bekymret for prisveksten. Men det vi observerer er en sunn balanse mellom kjøpere og selgere, og at det tar litt lenger tid å selge, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel