Boligmarkedet norge
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev mars 2017

Boligprisene i Norge steg med 0,8 prosent i februar 2017. Boligprisene er nå 13 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– 2017 har som forventet startet med en solid vekst i boligprisene, og særlig Oslo har hatt en sterk oppgang i februar med 1,6 prosent. Likevel har året så langt hatt en mer moderat pristrend enn det vi hadde i store deler av fjoråret. Vi forventer at denne utviklingen vil vedvare i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Økning i boligprisene de siste 12 månedene er fremdeles høy, mange områder har hatt en vekst på over 10 prosent det siste året. På Østlandet har boligmarkedet utviklet seg sterkt, og Oslo utpeker seg ut med en 12 måneders vekst på 24 prosent. I Oslo har samtlige bydeler hatt prisvekst på over 20 prosent de siste 12 månedene, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Hittil i 2017 har det vært høy aktivitet og mange bolighandler, det er kun i 2015 det har vært solgt flere boliger enn så langt i 2017. Det er store forskjeller i aktivitetsnivået rundt om i landet, der Stavanger utmerker seg av de store byene med 59 prosent flere solgte boliger hittil i år sammenlignet med i fjor, sier Dreyer.

Fra kvantitet til kvalitet
Boligmarkedet i februar har vært tilsvarende fjoråret, minus de ville budrundene.

– Vi ser i større grad at kjøpere går på visning til boliger i sin prisklasse. Det er ikke lenger fulle visninger og elleville budrunder, men heller de riktige menneskene på visning. Vi har gått fra kvantitet til kvalitet, sier administrerende direktør i Eie, Hedda K. Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel