Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Mars 2018

Boligprisene i Norge steg med 1,1 prosent i februar 2018. Boligprisene er nå 2,3 prosent lavere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Prisutviklingen i februar bekrefter trenden vi har sett de siste månedene om at boligprisene er i ferd med å stabilisere seg. Selv om vi har hatt en svakere vekst enn normalt så langt i år, så har prisfallet stoppet opp. Det ser ut til at markedet er bedre i balanse i mange av byene enn på lenge, noe som reduserer usikkerheten for de som skal selge og kjøpe bolig, sier administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

God aktivitet

– Det har vært god aktivitet i boligmarkedet i februar, så langt i år har det blitt solgt 5,8 prosent flere boliger enn i 2017, sier Dreyer.

I februar ble det solgt 6.268 boliger i Norge, noe som er 1,5% flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 6.601 boliger for salg, noe som er 5,3% færre enn i februar 2017. Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

– Salgstiden synker i landet under ett, men den er fortsatt høy sammenlignet med tidligere år. Vi forventer at salgstiden vil fortsette å falle i tiden fremover, da vi ser at mange av de boligene som har ligget for salg en stund har blitt solgt de siste to månedene, sier Dreyer.

Blåswix føre i boligmarkedet

Boligmarkedet i februar har vært som skiføre i marka – optimalt. Bolgene selges relativt raskt og i snitt rett i overkant av prisantydning. Eie har hatt en omsetningsvekst på 15% sammenlignet med fjoråret. Eie er tilfreds med visningsdeltakelsen og ser at antall budgivere har økt sammenlignet med høsten 2017. Det er tilnærmet likevekt mellom tilbud og etterspørsel.

– Det skyldes nok delvis at en del selgere har kuttet prisene, men vi ser også at en del overliggere fra i høst selges nå til opprinnelig prisantydning. Det vitner om et Oslo-marked i betydelig endring, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

– Det er min erfaring at både snø, kulde og OL kan innvirke på omsetningen. Det har hatt mindre betydning for salget enn vi fryktet, men det har i større grad påvirket «til salgs volumet». Antall boliger i markedet nå er i flere områder lavt, og da særlig i mindre byer og rundt Oslo. Til de som tror de bør avvente boligsalget har smeltet, ikke gjør det. Da ender du bare opp med størst mulig konkurranse, avslutter Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel