Aktuelt, Nyhetsbrev

Nyhetsbrev mars 2019

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i februar. Boligprisene er nå 3 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligmarkedet i Norge er stabilt og velfungerende, noe som tydelig kommer til uttrykk med den store aktiviteten i boligmarkedet gjennom 2018 og inn i de to første månedene i 2019, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Eiendom Norge skriver at det var i februar som normalt for måneden å være en oppgang i de nominelle boligprisene i de fleste deler av landet med unntak av Vestlandet, Agder og Rogaland.

– Veksten i nye bruktboliger på markedet fortsetter, og spesielt i Oslo er det lagt ut markant flere nye boliger for salg sammenlignet med i fjor, sier Dreyer.

Et velfungerende og balansert boligmarked

Det ble solgt 6245 boliger i Norge i februar, noe som er 4,4 prosent flere enn tilsvarende måned i 2018.

Administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness, forteller at vi kan se tilbake på et velfungerende og balansert boligmarked med store salgsvolumer i februar. Det er fortsatt et marked som både er prissensitivt og selektivt og det er derfor viktig med korrekt prising for å sikre gode salg.

– Det er ventet at volumet fremover vil fortsette å øke. Det skulle isolert tilsi at sannsynligheten for videre prisvekst faller. Likevel tror jeg det er for pessimistisk å tro at vi allerede nå har nådd toppen, så vår prognose på 4 prosent vekst på årsbasis står fortsatt ved lag, sier Ulvness.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Vesentlig høyere omsetningstid

I februar 2019 tok det i gjennomsnitt 61 dager å selge en bolig, noe som er syv dager mer enn i februar 2018. Raskest salgstid hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 28 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 99 dager.

– Salgstiden har i hele 2018 vært høyere enn tidligere år og vi fortsetter i 2019 med en vesentlig høyere omsetningstid enn hva vi har vært vant med de senere årene. En noe tregere omsetningstakt i de største byene i Norge indikerer et balansert marked, sier Dreyer.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel