Boligpriser
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev november 2016

Boligprisene steg med 0,6 prosent i oktober 2016. Boligprisene er nå 12,0 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisutviklingen i oktober er historisk sterk. Prisoppgangen i Oslo på 1,8 prosent er rekordhøy for måneden å være, for normalt synker boligprisene i oktober. Vi observerer at den sterke utviklingen i Oslo ikke bare smitter over på Østlandet for øvrig, men også Midt-Norge og Nord-Norge har en sterk utvikling i boligprisene, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Ved utgangen av måneden var det 12.130 boliger til salgs, noe som er 14,9 prosent færre enn for ett år siden, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det er fremdeles for få boliger til salgs for å møte den kraftige etterspørsel vi ser i store deler av landet. De lave rentene bidrar til sterk etterspørselsvekst, i tillegg ser vi at mange nå kjøper bolig med en forventning om at boligprisene vil fortsette å stige, sier Dreyer.

Byene med sterkest prisutvikling var Oslo og Drammen med en økning på henholdsvis 1,8 og 1,2 prosent. Oslo og Drammen har også hatt sterkest prisutvikling de siste 12 månedene  med en vekst på henholdsvis 21,7 og 15,8 prosent.

Eie Eiendomsmegling
I oktober omsatte Eie 446 boliger på landsbasis. Dette er en vekst på 52 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Den siste tiden har det vært mye snakk om lokkeprising og gapet mellom prisantydning og solgtpris. Denne problematikken har Eie tatt tak i og vi ser nå resultater, sier Hedda K. Ulvness, Administrerende direktør i Eie.

Ulvness råder kjøpere til å gå på visning på boliger som er priset til det de har planer om å kjøpe for.

– Nå kan du forvente å få en bolig til den prisantydningen som er oppgitt. Det er fortsatt noen enkeltsalg med for stort avvik, men gapet begynner å lukkes, sier Ulvness.

Ellers i landet ser vi at boligmarkedet i Rogaland fortsetter å ta seg opp etter en lengre periode med nedgang. Meglerne i Stavanger og Sandnes melder om bedre aktivitet og økt optimisme blant boligselgerne.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel