Aktuelt, Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev November 2018

Boligprisene i Norge sank med 0,6 prosent i oktober. Boligprisene er nå 2,4 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– I oktober sank boligprisene som normalt for måneden å være. Med uendrete sesongkorrigerte priser fortsetter den moderate prisutviklingen fra de foregående månedene. Akkumulert har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Dette tyder på en god balanse mellom tilbud og etterspørsel og et velfungerende boligmarked, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I oktober var det forskjeller i boligprisutviklingen i de ulike områdene i landet. Sterkest prisutvikling av byene hadde Ålesund m/omegn og Bodø m/Fauske med en oppgang 0,4 prosent. Svakest utvikling hadde Tønsberg m/Færder og Porsgrunn/Skien med en nedgang på 1,4 prosent. Oslo har sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 5,0 prosent, mens svakest 12 måneders vekst har Bergen og Porsgrunn/Skien med en oppgang på 0,1 prosent, skriver Eiendom Norge.

– Vi legger nå bak oss tredje måned på rad med en tilnærmet flat prisutvikling sesongkorrigert, og vi har mindre regionale forskjeller i prisutviklingen enn det vi har observert de siste årene. Det store tilbudet gjør nå at boliger i snitt selges under prisantydning. Utviklingen i boligmarkedet nå er stabil og sunn, sier Dreyer.

Rekordstor aktivitet
I oktober ble det solgt 9.034 boliger i Norge, noe som er 6,0 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 10.013 boliger for salg, noe som er 10,2 prosent flere enn i oktober 2017.

– Samtidig som det selges et rekordhøyt antall boliger, så legges det også ut markant flere boliger for salg enn det som er normalt på denne tiden av året. Vi må tilbake til før finanskrisen for å finne en oktober måned med et høyere antall nye boliger på markedet. Dette bidrar til at utbudet av boliger til salgs holde seg på et stabilt høyt nivå i store deler av landet og at boligkjøperne har mange boliger å velge blant, melder Dreyer.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel