boligmarkedet september
Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev oktober 2016

Boligprisene sank med 0,1 prosent i september 2016. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene opp 0,9 prosent fra forrige måned. Boligprisene er nå 10 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Den sterke trenden vi har sett i det norske boligmarkedet i 2016 fortsatte i september. Utviklingen er primært drevet av en sterk prisoppgang i Oslo-regionen. I landet for øvrig har de fleste steder hatt nedgang i prisene, noe som er normalt i september, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Det ble solgt 9.352 bruktboliger i september, en nedgang på 0,1 prosent sammenlignet med september 2015. Hittil i år er det solgt 68.331 boliger, noe som er 3,3 prosent færre enn i samme periode i 2015, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det har gjennom hele året vært høy aktivitet i boligmarkedet, og det er kun i fjor det har vært solgt flere boliger enn så langt i 2016. Vi ser nå at aktiviteten også har tatt seg opp i byer som Stavanger og Sandnes, sier Dreyer.

Blant de største byene var 12 måneders veksten ved utgangen av september på 18,5 prosent i Oslo, 8,6 prosent i Trondheim, 3,6 prosent i Bergen og -5,3 prosent i Stavanger.

– Forskjellene i 12 måneders veksten viser at det fortsatt er en tredeling av det norske boligmarkedet med Oslo og Stavanger som ytterpunkter, mens resten av landet har en mer moderat utvikling. Oslo skiller seg nå klart fra resten av landet, og det er nå bydeler i Oslo som har over 20 prosent vekst siste 12 måneder, sier Dreyer.

All time high for Eie Eiendomsmegling
Eie omsatte rekordmange boliger i september. Hele 560 boliger ble solgt, mot 388 samme måned i fjor, en økning på hele 44 prosent.

– Normalt er september den mestomsettende måneden i året og Eie har hatt rekordomsetning. Likevel melder meglerne i Oslo og Akershus om lave volumer sett opp mot etterspørselen. Dette vil påvirke boligprisutviklingen for hovedstaden, og vi forventer således fortsatt sterk prisvekst i Oslo. På landsbasis antar vi en mer moderat prisutvikling for september og ut året, sier Hedda K. Ulvness, Administrerende direktør i Eie.

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel