Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev oktober 2017

Boligprisene i Norge sank med 1,6 prosent i september 2017. Boligprisene er nå 1,5 prosent høyere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter på at boligprisene vil fortsette å falle frem mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling. Men styrken i prisnedgangen er sterkere enn vanlig og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, sier Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer.

I september måned ble det lagt ut 10.289 boliger for salg i Norge, noe som er 6,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 79.765 boliger for salg. Det er 8,6 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode i 2016, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

– Til tross for den svakere prisutviklingen i boligmarkedet er det fortsatt relativt stabil salgstid i de fleste delene av Norge. En positiv effekt av den økte tilbudssiden er at boligkjøperne i de største byene nå har bedre tid i kjøpsbeslutningene, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 38 dager å selge en bolig i september 2017, noe som er fire dager mer enn i september 2016.

Fra høygir til hvilepuls

September er av de største transaksjonsmånedene i året og årets september er intet unntak. Eie omsatte over 500 boliger noe som vitner om et stabilt og velfungerende marked.

Forskjellen fra i fjor er at omsetningstiden har økt og markedet har gått fra høyintensitet til hvilepuls. Nå selges en Eie bolig i snitt etter 23 dager på landsbasis og etter 17 dager i Oslo. Hver transaksjon tar lengre tid enn tidligere og prisen som oppnås ligger rundt prisantydning.

– Vi opplever at til tross for boligprisfall i høst er nordmenn boligoptimister Oppdragsinngangen er god og ligger 13% høyere enn for samme periode i fjor. Kjøperne er riktignok kresne og bruker lengre tid, men etterspørselen etter objekter er på ingen måte bortfalt og folk ber løpende om privatvisninger, sier administrerende direktør i Eie eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness.

For Oslo sin del er det spesielt eneboliger og rekkehus som er mest populært, mens sentrumsnære leiligheter i større grad må sloss om kjøperne.

– Nå er det ekstra viktig å forberede boligen for salg slik at man vinner kjøpernes oppmerksomhet, råder Ulvness avslutningsvis.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel