Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Oktober 2018

Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i september. Boligprisene er nå 2,7 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– I september sank boligprisene i alle deler av landet, noe som er normalt for måneden å være, og vi legger nå bak oss fire måneder med tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling. Dette tyder på at det er en god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Det var en nedgang i boligprisene i alle områder i Norge i september. Minst prisnedgang hadde Kristiansand med 0,1 prosent. Størst prisnedgang hadde Ålesund m/omegn med 2,1 prosent. Fredrikstad/Sarpsborg har sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 4,8 prosent, mens svakest 12 måneders vekst har Stavanger m/omegn med en oppgang på 0,3 prosent, skriver Eiendom Norge.

– I de kommende månedene forventer vi at det vil fortsette å komme mange nye boliger og bruktboliger på markedet, noe som vil bidra til en stabilt høy tilbudsside, og det spesielt i de store byene. Til tross for at styringsrenten som ventet ble satt opp i september, så er etterspørselen fremdeles sterk. Det ligger til rette for at den moderate prisutviklingen og høye aktivitetsnivået vil vedvare også i tiden fremover, sier Dreyer.

Stor aktivitet

I september ble det solgt 9.161 boliger i Norge, noe som er 4,6 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 10.652 boliger for salg, noe som er 2,6 prosent flere enn i september 2017.

– I likhet med i august ble det også i september solgt mange boliger sammenlignet med foregående år. Det har aldri tidligere blitt solgt så mange bruktboliger per tredje kvartal enn i år, melder Dreyer.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Vekst for Eie

September er normalt en måned med høy aktivitet og mange boligtransaksjoner. Årets september er således som normalt. Eie isolert hadde en vekst i antall solgte boliger på omlag 20 prosent, og det er gledelige tall.

Markedet er fortsatt selektivt, og ofte må megleren avslutte salget basert kun på en budgiver. Det lønner seg mer enn noen gang å velge megleren som både er tilgjengelig, følger opp interessentene og forhandler godt for deg, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel