Boligprisstatistikk

Nyhetsbrev September 2018

Boligprisene i Norge steg med 0,8 prosent i august. Boligprisene er nå 2,2 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– I august var det en moderat boligprisutvikling både nasjonalt og i de store byene. Prisutviklingen for landet under ett er svakere enn hva som har vært normalt i august de siste ti årene. Men det høye transaksjonsvolumet i kombinasjon med et stort utbud av bruktboliger over store deler av landet vitner om et sunt marked i god balanse, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I august var det en nedgang i boligprisene i Oslo og Bergen, mens prisene steg i Trondheim, Tromsø, Kristiansand og Stavanger. Kristiansand hadde sterkest utvikling i prisene i august med en oppgang på 2,4 prosent. Størst fall hadde Bergen med en nedgang 0,9 prosent, skriver Eiendom Norge.

– I de kommende månedene vil mange nye boliger og bruktboliger komme på markedet, noe som vil bidra til at det fortsatt vil være mange boliger til salgs i de store byene. Dette, i kombinasjon med at styringsrenten trolig blir satt opp i september, gjør at vi forventer en falt eller svakt fallende utvikling i prisene utover høsten, sier Dreyer.

Rekordstor aktivitet

I august ble det solgt 9.453 boliger i Norge, noe som er 8,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Det ble lagt ut 12.754 boliger for salg, noe som er 7,7 prosent flere enn i august 2017.

– Det er solgt betydelig flere boliger i august 2018 sammenlignet med i august 2017, og akkumulert så langt i år er nivået også her høyt, melder Dreyer.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

God start på bolighøsten

Eie eiendomsmegling har solgt 23% flere boliger i august, sammenliknet med fjoråret. Det har vært en aktiv og god start på bolighøsten. Fortsatt er markedet selektivt og det er store variasjoner i interessen fra objekt til objekt. Det er nå ikke uvanlig med flere visningsrunder før boligen blir solgt.

– Likevel har vi indikasjoner på at meglerne treffer jevnt over bra på pris, da avviket mellom pris og prisantydning er i snitt på under 100.000. Fremover vil vi se et enda større utbud av boliger, som kan påvirke boligprisutviklingen noe. Dog vil vi tro at balansen vi nå opplever i all hovedsak vil fortsette fremover, sier administrerende direktør i Eie, Hedda Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel