Aktuelt

Økt interesse for Oppussingsobjekter

 

I deler av Oslo er det et ellevilt boligmarked, og E24 har flere ganger skrevet om leiligheter som går skyhøyt over takst – spesielt i bydelene i Oslo sentrum øst.

E24 skrev i går om en leilighet i Lille Tøyen Hageby som har fått kjøperne til å bla opp solid over takst. Nærmere bestemt en leilighet på 137 kvm over fire plan, som av megler blir beskrevet som et oppussingsobjekt.

Takst og prisantydning ble satt til seks millioner, men den som vant budrunden må punge ut med hele 7,36 millioner kroner for boligen skrev E24.

Koster 2–3 mill. å pusse opp
– Flere av visningsdeltagerne har innhentet anbud på oppussingsarbeidene som må gjøres, og har fått anslått kostnaden fra over to millioner til tre millioner, forteller megler Rune Røer Andersson, eiendomsmegler i Eie Majorstuen.

Kun lettere overflateoppussing, som maling av vegger, er gjort i leiligheten de siste årene. Badet er, ifølge megler, «utgått på dato» for mange år siden. Kjeller må ansees som en råkjeller, og andre etasje og loft skal ikke ha blitt brukt de siste åtte årene.

Likevel kom det altså over 80 personer på visning, og prisen bikket over millionen over takst.

– Økt interesse for oppussingsobjekter
Nordmenn er ivrige etter oppussingsobjekter. E24 viser til tall fra prognosesenteret hvor det er anslått at vi kommer til å pusse opp for 68 milliarder i år, og vi bruker i snitt 120.000 kroner på å pusse opp når vi flytter til ny bolig.

– Jeg tror at det å bo i en hageby er veldig in for tiden. I tillegg har akkurat dette objektet en veldig god intern beliggenhet i borettslaget, forklarer megler Andersson interessen og kjøpesummen med.

Han forteller også til E24 at han har merket en økt interesse for oppussingsobjekter.

– Noen tenker at det er fint fordi man da kan få boligen etter sin egen smak. Mens andre nok tenker at de skal få det litt billigere, nettopp fordi det er et oppussingsobjekt, legger Andersson til.

Les originalartikkelen her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel