Aktuelt

Oppgangen i boligprisene fortsetter i juni

Boligprisene steg med 0,8 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent. Boligprisene er nå 3,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene i alle områder i juni og flere områder i Norge har hatt den sterkeste oppgangen i juni noensinne.

–  I Oslo, Asker/Bærum, Follo og Romerike er dette den sterkeste oppgangen i en juni måned i boligsprisstatistikkens historie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Lauridsen forteller at omsetningen i boligmarkedet falt betydelig i april og mai, men juni har det vært en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger.

– Dette tyder på at boligmarkedet oppleves som trygt og forutsigbart, sier Lauridsen.

Flere solgte boliger i år enn i fjor

I juni ble det solgt 11.342 boliger i Norge, noe som er flere enn samme måned i fjor, da det ble solgt 9.903 boliger. I juni i fjor ble det lagt ut 9.995 boliger til salgs i Norge, mens det i juni i år ble lagt ut 10.984 boliger.

Så langt i år er det solgt 49.319 boliger i Norge, noe som er 1,7 prosent færre enn på samme tid i 2019.

– Det ble solgt og lagt ut markant flere boliger i juni i år enn i 2019. Storparten av bortfallet av omsetningen i boligmarkedet i april og mai har kommet tilbake igjen i løpet av juni, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 50 dager å selge en bolig i juni i år. Dette er fire dager mindre enn gjennomsnittet i mai. Raskest salgstid hadde Oslo med 25 dager og tregest salgstid hadde Stavanger m/omegn med 71 dager.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i Asker og Bærum

Asker og Bærum hadde sterkest sesongkorrigert prisutvikling i juni med en oppgang på 3,1 prosent.

Oslo hadde sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 5,4 prosent, mens Stavanger og omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 0,6 prosent.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel