Aktuelt, Inspirasjon

Oppskrift på en nydelig 17.mai-kake

Til fredag er det Norges nasjonaldag og det er på tide å finne frem finstasen. Det er mange forskjellige tradisjoner i de norske hjem på denne dagen, men kaker og is er en sikker vinner. Vi har funnet en veldig god oppskrift på Pavlova fra MatPrat, som har blitt en populær kake på 17. mai. Vi ønsker dere alle flott 17. mai-feiring!

Ingredienser

Marengsbunn:

4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Eggekrem:

4 stk eggeplomme
3 dl melk
½ dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
3 stk gelatinplater
3 dl kremfløte

Pynt:

1 kurv jordbær
1 pakke friske bringebær
1 pakke friske bjørnebær
1 pakke friske blåbær

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
  • Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  • Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  • Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
  • Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  • Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
  • Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
  • Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen.
  • Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær.

 

Kilder: Hele oppskriften er hentet fra matprat.no

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel