Rune Larsen Eie Sandnes
Aktuelt

Optimistisk megler i turbulent boligmarked

Det har vært mye fokus på situasjonen i Stavanger- og Sandnesregionen de siste månedene. At boligmarkedet har blitt påvirket av oljenæringen har vært uunngåelig, men er det egentlig så mørkt som mediene skal ha det til?

Rune Larsen i nyoppstartede Eie Eiendomsmegling Sandnes har vært megler i dette området i mange år og kjenner markedet godt. Vi stilte han spørsmål om situasjonen i boligmarkedet i regionen.

Hvordan er stemningen i boligmarkedet i Stavanger- og Sandnesregionen?

Det er et krevende marked med færre boligkjøpere enn tidligere år, og i et slikt marked må megler være tålmodig. Det tar i snitt ca. to måneder å selge en bolig (56-57 dager), kjøperne har tid til å være selektive, og de vet hva de vil ha. Hver visningsdeltager og hver potensielle kjøper er derfor gull verdt. Tiden hvor kjøperne fantes i hopetall er forbi, og vi er tilbake til ekte megling som krever fokus og mye arbeid. Motivasjonen må mer enn noen gang være tilstede for å kunne yte den servicen som kundene krever i dag.

Hvordan har boligmarkedet i regionen utviklet seg det siste året?

Til tross for at boligprisene har hatt en nedgang på 6-7 prosent, så ser vi store forskjeller på boligtypene. Den største nedgangen ser vi på leiligheter, derimot ser vi ikke noe særlig fall i prisene på eneboliger. Det er heller ikke slik at «alt går under takst». Det er fortsatt objekter som går både til og over prisantydning.

Hvordan er det å være megler i et slikt marked?

Som megler må man akseptere nedgang, og få kunden til å forstå markedet. Riktig og realistisk prising er nøkkelen til suksess. Det er vanskelig å bli klok på markedet – noen ganger er det ingen på visning, mens andre ganger dukker det mange opp. Visninger blir derfor god tilbakemelding på om man har gjort nok forarbeid ved prissetting av boligen. Prisen må justeres etter interesse.

Hvilke oppfatninger har du rundt det å være boligselger i Sandnes om dagen?

Selger er ofte realistisk og forstår at det kan ta tid. De er også innforstått med at det krever økt innsats sammenlignet med før. Nå må selgere tenke mer på kvaliteten på boligen, og det kan være aktuelt å pusse opp, male eller ta gulvene. Det blir også viktigere å gjøre eiendommen visningsklar. Når det er få på visning, kommer skader og skavanker lettere til syne, da er det viktig at boligen er presentabel. Her er det forarbeid, forarbeid og forarbeid som gjelder.

Hvordan er det å være gründer i et turbulent boligmarked?

Det å være nyoppstartet gründer er en drøm! Det er superkjekt. Du får en ekstra motivasjon til å lykkes når du har alt å tape og alt å vinne. Som megler må du være ekstra på hugget, og den energien merker kunden. Jeg gleder deg til å gå på jobb hver dag og kan ikke få nok!

Hva anbefaler du at boligkjøperne gjør?

Oppfordring til kjøper er helt klart KJØP– det er nå du kan gjøre en god deal! Nå slipper du ofte budrunder og kan få boligen til en bra pris. IKKE sitt og vent på andre!

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel