pepperkakre_preview

Pepperkaker og andre oppskrifter

Her er Julie sine oppskrifter på pepperkaker, sandkaker, krumkaker, berlinerkranser og serinakaker.

Pepperkaker
300 g smør
300 g sukker
3 dl mørk sirup
½ ts malt nellik
2 ts malt ingefær
2 ts pepper (strøkne)
2 ts malt kanel
2 stk egg
4 ts natron
Ca 900 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel og rør godt sammen.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn eggene.
Bland inn natron og sikt inn melet. Rør til en jevn fin deig. Bland inn litt mer mel om deigen blir veldig klissete.
Dekk til deigen med plast og la den stå kaldt noen timer, gjerne over natten.

Elt deigen med litt mel og kjevle ut tynt, stikk ut pepperkakefigurer.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Dekorer gjerne med melisglasur.

Krumkaker
6 egg
250 g smør
250 g hvetemel
250 g sukker.

Smør og sukker røres hvitt. Visp inn et og et egg av gangen.
Bland inn melet til slutt.
La røren stå kaldt i 30 minutter. Stekes i krumkakejern.
Du kan enten rulle dem til kremmerhus, eller forme
dem rundt et glass for å lage krumkakeskåler.

Sandkaker
250 g smør
250 g sukker
250 g hvetemel
125 g malte mandler.

Smør og sukker røres hvitt. Tilsett deretter mel og mandler. La deigen hvile litt.
Trykk deigen ut i sandkakeformer og stekes ved 185 grader midt i ovnen i ca 10 minutter (til kakene er gylne). Avkjøles på rist.

Berlinerkranser
2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g smør
300 g hvetemel
Egg til pensling
Perlesukker til pynt

Bland de rå og de hardkokte eggeplommene. Tilsett sukkeret og visp godt.
Bland inn vekselsvis romtemperert smør og hvetemel. Avkjøl deigen.
Trill deigen til pølser og form dem til kranser. Pensle med eggehvite og dryss over perlesukker.
Stekes ved 180 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist

Serinakaker
150 g smør
125 g sukker
1 egg
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
¼ ts hornsalt

Egg til pensling
Hakkede mandler og perlesukker til pynt.

Smør og sukker røres hvitt. Ha i egg og pisk godt. Ha i hvetemel, vaniljesukker og hornsalt og arbeid deigen lett sammen.
La deigen stå kaldt i 2-3 timer.
Trill deigen til små kuler, trykk dem flate, og pensle med egg. Strø over hakkede mandler og perlesukker.
Stekes lys gylne ved 180 grader i ca 10 minutter.

EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

Verdivurdering
Selge bolig?

Bestill uforpliktende verdivurdering

Bestill en verdivurdering av din bolig