En hytte på Nordstrand på 26 kvm ble solgt til hele 6.500.000 kr. Det gir en svimlende kvadratmeterpris på 250.000 kr.
Aktuelt

Eie øker i mai med 64 prosent.

I dag la Eiendom Norge frem boligprisene for hele landet. Prisene steg med 0,1 prosent på landsbasis, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

I meglerkjeden Eie merker de oppsvinget og at omsetningen har skutt fart. I mai solgte Eie 327 boliger, mot 199 i samme måned i fjor – en økning i omsetningen på 64 prosent.
I dag la Eiendom Norge frem boligprisene for hele landet. Prisene steg med 0,1 prosent på landsbasis, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge (tidligere Eiendomsmeglerforetakenes forening).

Tallene fra Eiendom Norge viser at det i mai 2014 ble solgt 9.217 bruktboliger mot 8.210 i mai 2013, en økning på 12 prosent fra i fjor. Så langt i år er det solgt 35.632 boliger i Norge noe som er 2 prosent flere enn i fjor.

Opp, opp, opp

I meglerkjeden Eie merker de oppsvinget og at omsetningen har skutt fart. I mai solgte Eie 327 boliger, mot 199 i samme måned i fjor – en økning i omsetningen på 64 prosent.

Eie-sjefen mener økningen vitner om et marked som har blitt mer offensivt:

– Vi registrerer denne salgsøkningen uten at vi har fått flere meglere, eller utvidet virksomheten vår på andre måter. Vi opplever rett og slett mer trøkk i markedet, med flere som både vil selge og kjøpe, sier Ulvness.

Hun tror årets boligmarked åpnet sterkt preget av fjorårets «høst-depresjon», med fallende priser og lavt salgsvolum flere måneder på rad på tampen av 2013.

– Det bidro til en usikkerhet ved årskiftet som skapte et avventende marked. Nå er det høysesong, og prisene har pekt oppover noen måneder på rad. Bankene er i tillegg mindre restriktive på utlån. Det gir positiv stemning og økt aktivitet, sier Ulvness.

Moderat prisvekst

– Etter flere måneder med boligprisvekst, flatet prisene ut i mai måned. Vi er sannsynligvis gjennom korreksjonen av boligprisfallet fra i høst og vi forventer en moderat prisutvikling i tiden fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Tildelt to Gullmeglere

I eiendomsmeglerbransjen skiller ikke Eie seg ut med bare gode tall denne måneden. Kjeden har også markert seg med flere priser under Gullmegleren 2014 på NEFs vårkonferanse. Eie fikk prisen for beste boligannonse, beste egenprofilering og ble nominert i åpen klasse for sin instagramkonto.

– I Eie har vi lagt stor vekst på å heve kvaliteten på bilder av boligene vi selger og måten vi utformer våre annonser på. Det gir resultater både for for oss og for boligselgeren. Som uavhengig privateid kjede er vi også opptatte av å ta i bruk nye digitale flater løsninger, og jobbe innovativt med løsninger som ikke koster for mye. Facebookkampanjen vår Eiesolgt.no skapte både engasjement og oppdrag, så dette vil vi satse mer på fremover, sier markeds- og kommunikasjonssjef Maren Synnevåg.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel