Eie Bergen
Aktuelt

Rekordår for Bergensmeglerne

Eie Bergen startet kontor i 2014. På få år har de vokst til 20 ansatte og millionoverskudd.

– Fra første dag tilbake i september 2014 har vi lagt ned et vanvittig antall timer og jobbet hardt for å lyktes i et tøft og etablert marked. Når vi valgte å starte Eie i Bergen var det mange som ropte høyt og gav oss mindre enn ett år før vi måtte kaste inn håndkle. Det føles deilig å tenke på nå som vi straks fyller tre år sier en av tre partnere, Ole Anders Strand Teslo.

For meglerne i Bergen er markedet tøft. Det er hard konkurranse om oppdragene og ved flere anledninger har meglerne opplevd at det er opptil 12 personer som konkurrer om å bli den valgte megleren. Selve boligmarkedet er selektivt og det har etter påske spriket mye mellom hva som selges hurtig og hva som tar lengre tid å omsette.

– Vi ser at kjøperne er mer kvalitetsbevisste enn noen gang. Noe som passer oss godt, med tanke på hvordan vi jobber med klargjøring av boligen før salg, sier Teslo. Slik markedet fungerer nå vil det i mange tilfeller lønne seg å investere tid og penger i oppussing før salg.

Suksess likevel
Til tross for et tøft marked har Eie Bergen opplevd stor suksess. Selskapet omsatte for nærmere 16 millioner i 2015 og hadde et overskudd på 1,7 millioner. I fjor var omsetningen på 22,2 millioner og et overskudd på hele 2,2 millioner. Allerede fra starten av bestemte de seg for å ha de beste bildene i Bergen.

Allerede fra starten av bestemte de seg for å ha de beste bildene i Bergen.

– Vi hentet inn egen fotograf som kun fotograferte for oss, slik at vi kunne være sikre på å levere det beste. Siden den gang har vi utviklet oss ytterligere og har i dag to meget dyktige fotografer, Randen og Pletten. I tillegg jobber vi eksklusivt med Heem for styling og klargjøring av boligene. Dette gjør at vi har de fineste leilighetene og bildene.

Eie Bergen gir alltid sine beste anbefalinger i forbindelse med salg av bruktbolig, til tross for at det kan gjøre salgskostnadene til kunden høyere og konkurransen mot andre meglere tøffere. De er så sikre på det de gjør at de spanderer rådgivningstimene på alle som selger bruktbolig. De vet nemlig at resultatene ligger i detaljene. Gjennom gode råd og den beste presentasjonen får de fornøyde kunder og meget gode priser på boligene de selger.

Ved å jobbe hardt med nettopp dette hver eneste dag, har de ambisjoner om å være blant de 5 største i Bergen og omegn. Målet satte de for to år siden, «topp 5 om fem år», og de har tre år igjen på å klare det. Noe de skal klare!

På hvordan svarer Teslo:
– Vi skal fortsette arbeidet med å være en tydelig aktør i vårt segment. Vi har ikke noe mål om å selge flest boliger i landet, men vi ønsker å være det opplagte valget for de som er opptatt av presentasjon, design, arkitektur og bilder. Vi vet at dette gir det beste resultatet – så vi må tørre å være tro mot konseptet vårt. I et tregere marked er jo dette viktigere enn noen gang.
Vi skal ikke bli størst, men vi vil være en tydelig aktør.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel