Hytte Eie Stavanger Espen Eide
Aktuelt, Hytte og fritid

Rogalands dyreste hytte

Tidligere denne uken skrev Stavanger Aftenblad om denne hytta på Fogn som har en prisantydning på 12,5 millioner kroner. 23 hytter i Rogaland og Sirdal ligger til salgs for over 5 millioner.

– Det er en spektakulær hytteeiendom som ble lagt ut for salg rett før sommeren. Det er en fantastisk eiendom på alle måter, og så må vi finne den det passer for. Det kan variere hvor lang tid det tar, sier Espen Eide, eiendomsmegler og daglig leder i Eie Stavanger til Stavanger Aftenblad.

Hytta er på 240 kvadratmeter og har ei tomt på over tre mål. Den er priset til 12,5 millioner kroner, og er med det Rogalands dyreste for salg akkurat nå. Dette er utenom et hytteprosjekt med fem hytter som er til salgs i Bjoa i Vindafjord til 13 millioner.

– Prisen er satt ut fra tekniske verdivurderinger, teknisk kvalitet, beliggenhet og utforming, sier Eide.

Hett hyttemarked

En gjennomgang Stavanger Aftenblad har foretatt av hyttene som ligger til salgs på Finn.no, viser at 23 hytter i Rogaland og Sirdal ligger til salgs med en prisantydning på fem millioner kroner eller mer. Blant dem er flere nye og moderne hytter, men noen er også hytter som trenger litt oppgradering men som ligger på ei fin tomt. 107 av hyttene til salgs har en prisantydning på over 3 millioner. Det er til sammen 322 hytter til salgs i Rogaland og Sirdal nå. Dette er omtrent slik det pleier å ligge.

– I løpet av sommeren har vi solgt to fritidseiendommer til gode priser. En til 5,7 millioner i Finnøy kommune og en til 7 millioner på Loddervik nær Bersagel. Begge to har behov for oppgradering, sier Eide til Stavanger Aftenblad.

Eide sier han opplever hyttemarkedet som positivt.

– I tillegg til de to vi har solgt i sommer, har vi akkurat startet med markedsføring av et hyttefelt i Suleskard. Hyttene er priset fra 3,5 til 7,5 millioner kroner. Vi har hatt veldig god interesse, sier Eide, som mener utfordringene i boligmarkedet ikke har hatt så mye å si for hyttemarkedet.

– Det er nok folk som er mer forsiktige nå, men det finnes tydeligvis nok folk som har lyst til å kose seg på ei kjekk hytte, sier han avslutningsvis.

Fakta fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no:

– En gjennomsnittshytte på fjellet kostet i fjor 1,5 millioner kroner.
– Landets dyreste fjellhytter ligger i Hol, Bykle og Sirdal kommune.
– En gjennomsnittshytte ved sjøen kostet i fjor 2,2 millioner kroner.
– De dyreste sjøhyttekommunene var Tjøme, Lillesand og Nøtterøy.

Se prospektet her.

Les originalartikkelen i Stavanger Aftenblads papirutgave 14.10.15.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel