Aktuelt

Sjekk hvorfor dette nabolaget i Sandnes skiller seg ut

Boligprisene i Sandnes falt med 0,8 prosent fra januar til februar i år. Dermed har prisene i Sandnes falt med til sammen 6 prosent fra februar 2015 til februar 2016, skrev Sandnesposten i en artikkel publisert 15. mars 2016.

Gode nyheter i tøft marked
Eiendomsmegler Rune Larsen i Sandnes kjenner godt til markedets utfordringer, men han ser likevel lyspunkter. Før jul kunne Sandnesposten melde at han og Eie Eiendomsmegling oppnådde prisrekord i Smeaheia da Børskådå 19 gikk for 8,5 millioner kroner. Siden har ytterligere to boliger i samme strøk bikket 8 millioner. Kjærholen 41 ble solgt for 8.400.000 kroner nå i mars, mens Kjærholen 71 gikk for 8.300.000 kroner i januar, skriver Sandnesposten.

Larsen mener det ikke er tilfeldig at det nettopp er i Smeaheia at prisene kommer opp på et slikt nivå.

– Smeaheia har siden starten på 2000-tallet kanskje vært den mest attraktive bydelen i Sandnes. Alt var nytt og folk likte beliggenheten. Prisene steg raskt på alle typer boliger. Dette gjorde at enda flere ville bo i denne bydelen og slik har det altså blitt, sier Larsen til Sandnesposten.

Derfor har prisnivået alltid vært et hakk høyere her sammenlignet med andre bydeler.

– Det ble til og med ok for stavangerfolk å bo i Smeaheia. Sandnes hadde aldri før vært et alternativ, men på grunn av nærheten til Forus og alle arbeidsplassene der, på grunn av barnevennligheten, infrastrukturen, nye barnehager, ny skole, store grøntområder, Sandnes Idrettspark og gåavstanden til både sentrum og Kvadrat, ble dette et interessant område for mange, forklarer Larsen til Sandnesposten.

– Blir rift om noen boliger
– Vi lever i nuet og må hele tiden jobbe i det markedet vi befinner oss i, men folk vet hva de vil ha, hvor de vil bo og derfor blir det rift om noen typer boliger uavhengig av markedet, sier Larsen.

Men markedet er fortsatt preget av at det er få kjøpere samtidig som bankene strammer inn og krever at folk i større grad skal selge før de kjøper.

– Markedet har ikke så mye med selve prisen å gjøre, det nytter eksempelvis ikke bare å gå ned på prisen så blir det solgt. Det handler mer om psykologien i markedet, utrygghet i forhold til arbeidsmarkedet, forventning om at alt skal bli billigere etc, sier Rune Larsen, og fortsetter:
– Jeg tror vi må få folk til å skjønne at de selger og kjøper i samme marked slik at differansen mellom gammel og ny bolig blir tilnærmet lik og kanskje bedre i dagens marked da vi ikke opplever ukritiske budrunder.

Les originalartikkelen her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel