Solstrandvegen
Aktuelt, Kjøpe, Selge

Sjelden har et hus i Tromsø-bydelen blitt priset så dyrt: – Mange er interessert

Huset har en prisantydning på 12 millioner kroner. Det er blant de dyreste prisene på en bolig i Tromsdalen noen gang, skriver Nord24.

Eneboligen som nylig ble lagt ut for salg i Solstrandvegen i Tromsø er ikke for hvermannsen.

Med bruttoareal på 456 kvadratmeter og en prisantydning på 12 millioner kroner er det blant de dyreste husene som har vært til salgs på fastlandet.

De siste årene er det bare en håndfull boliger i Tromsø som har gått for over 12 millioner. De aller fleste av dem ligger på Tromsøya:
I fjor ble en bolig i Nøkken solgt for 12,8 millione r. Det var den dyreste boligene som ble solgt i Tromsø i 2016.

En leilighet på Workinntoppen ble i fjor solgt for 12 millioner kroner.

En toppleilighet på Forhåpningen gikk i 2014 for 14,5 millioner kroner.

Det aller dyreste boligkjøpet i Tromsø ble gjort i 2015. Da ble et 240 kvadratmeter stort hus sør på Tromsøya solgt for 17 millioner kroner. De nye kjøperne var imidlertid ute etter den hele 3,6 måls store tomta og hadde planer om å rive huset på eiendommen.

I januar i år ble et 316 kvadratmeter stort hus på Alfheim lagt ut med en prisantydning på 11,9 millioner. Ifølge megleren gikk boligen for en pris tett opp mot antydningen.

Stort hus
At boligen i Solstrandvegen har fått en prisantydning på 12 millioner kroner skyldes først og fremst størrelsen på huset, forteller megler i Eie Tromsø, Åse Hansen til Nord24.

– Man får utrolig mye hus for pengene. Det er mange soverom, flere bad, gode lagringsplasser og stor tomt. Det er også tre utleieenheter i huset, som kan generere rundt 30.000 kroner i månedene, sier Hansen.

Boligen har hele åtte soverom – fem av dem i hoveddelen, mens det i utleiedelen er tre to-roms leiligheter. Huset kommer også med en dobbelgarasje på tre plan, med en rekke boder.

Det tar ofte lengre tid enn gjennomsnittet å få solgt store hus i Tromsø, men Hansen forteller at de har fått svært god respons etter at boligen i Tromsdalen ble lagt ut for salg, Nord24.

– Det har vært mange interesserte, sier hun.

Flere dyre boliger
Hansen bekrefter at huset har en av de høyeste prisantydningene man har sett i Tromsdalen, men sier at det faktisk akkurat nå er et annet hus til salgs i bydelen i samme prisklasse.

– Det er et hus til salgs i Evjenvegen med en prisantydning på 11,5 millioner. Også her er det snakk om et stort hus.

Fastlandet har tidligere hatt en lavere kvadratmeterpris enn andre bydeler i Tromsø. Per januar var kvadratmeterprisen for boliger i området Tromsdalen/Tomasjord/Kroken på 34.000. Sammenlignet var kvadratmeterprisen for eneboliger på Tromsøya sør og Tromsøya midt på henholdsvis 43.000 kroner og 42.000 kroner.

På tross av en pris på 12 millioner kroner, har huset i Solstrandvegen en kvadratmeterpris på 31.000 kroner, som er lavere enn snittet i området,skriver Nord24.

Høy vekst
Boligmarkedet i Tromsø fortsetter å hevde seg i prisveksttoppen og lokale meglere ser ingen grunn til at det skal avta.

I mars ble det kjent at omsetningstiden på boliger i Tromsø var nede på 27 dager i gjennomsnitt. Omsetningstiden har ikke vært så lav siden 2015, viser tall fra Eiendom Norge.

Samfunnsøkonomisk analyse og Norges Eiendomsmeglerforbund sine prognoser viser en en prisvekst på 19,2 prosent i Tromsø frem til 2019, herunder 4,4 prosent i inneværende år. Det betyr at Tromsø nok en gang hevder seg i prisveksttoppen blant norske byer – riktignok bak Oslo (33,5 prosent) og Kristiansand (22,9 prosent), men på høyde med Bergen (19,7 prosent), skriver Nord24.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel