Aktuelt

Solgt over takst? Området er mindre avgjørende

Botrend.no skrev nylig en artikkel hvor de setter søkelyset på hvorfor og i hvilket omfang boliger går over takst i Asker og Bærum. Ifølge Botrend.no selges stadig flere boliger over takst, og i fjor gikk annenhver solgte bolig over takst. Så langt i år har andelen økt til 60 prosent.

At det er visse områder i Asker og Bærum der boligene alltid går over takst, bestrides av meglerne, skriver Botrend.

– Jeg tør påstå at det ikke er altfor stor forskjell på hyppigheten av boliger som selges over takst i Bærum øst kontra Bærum vest, sier den erfarne eiendomsmegleren og partner i Eie Eiendom Sandvika, Edvard Chapsang.

– Det er en prisforskjell på Bærum vest kontra Bærum øst med sistnevnte som et dyrere boligområde. Attraktive objekter vil alltid ha stor interesse og i så måte kunne gå over takst uavhengig av om det er øst eller vest, forklarer han til Botrend.

Type objekt avgjør
Chapsang mener type objekter avgjør om boligen går over takst, heller enn hvilket område de ligger i.

– Det finnes ingen fasit her heller, men vi kan si at eneboliger, tomannsboliger og rekkehus i større grad går over takst. Det handler om knapphetsfaktoren, sier han til Botrend.
Botrend har flere ganger skrevet om at det er lavt utbud i markedet, og at det bygges for få boliger.

Når de med store eneboliger ikke finner en attraktiv leilighet å kjøpe, vil de sitte på gjerde og vente. Dermed skapes en «ond sirkel», der de som ønsker å oppgradere til enebolig fra rekkehus ikke finner noe på markedet. Det vil dermed også få konsekvenser for de som ønsker å gå fra leilighet til rekkehus. Og slik fortsetter det, skriver Botrend avslutningsvis.

Les originalartikkelen her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel