Det har vært høy aktivitet og meglerne melder om flere på visning i august enn tidligere i år. Dette gir seg utslag i salgsprisene. Over 60 prosent av boligene selges nå til eller over takst, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.
Aktuelt

60 prosent solgt over takst

Boligprisene steg 1,6 prosent i august sammenliknet med juli, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

– Det er en midt på treet-periode. August viser som forventet moderat vekst. Etter en solid prisstigning i år, er det naturlig at vi får en utflating utover høsten, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Norge er nå 33.972 kroner, mot 31.339 kroner i juli.


60 prosent solgt over takst

– Det har vært høy aktivitet og meglerne melder om flere på visning i august enn tidligere i år. Dette gir seg utslag i salgsprisene. Over 60 prosent av boligene selges nå til eller over takst, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

– Tar man utgangspunkt i prisantydning er antall solgte over prisantydning enda høyere og ligger over 70%. Vi har omsatt 254 boliger i august mot 250 boliger samme måned i fjor, sier Eie-sjefen. Og utsiktene fremover er positive.

– Vi befinner oss nå i september, som historisk sett er den måneden med høyest omsetning. Det er ingenting som tyder på at dette ikke vil gjenta seg i år. Både Eies varelager, tempoet i markedet og dagens boligpristall tilsier at vi kan forvente fortsatt høy aktivitet i ukene fremover, sier hun.


Åpnet i Bergen

Det har vært boligprisvekst i alle de store byene i august, og Tromsø skiller seg fortsatt ut med sterkest vekst på 2,5 prosent i august. Dernest følger Bergen, som fikk et eget Eie-kontor denne uken.

Eivind Kalve, Stian Bruaas og Ole Anders Teslo kommer fra Privatmegleren Vikebø og Jørgensen er partnerne i virksomheten.

– Våre verdier og ambisjoner går hånd i hanske med Eie´s profil. Vi ønsker å drive skikkelig megling med fokus på kompetente, engasjerende og tilgjengelige meglere, som skal være mest mulig verdiskapende for kundene. Stort fokus på å være nyskapende, samt å gjøre det lille ekstra var det som gjorde Eie til et naturlig valg for oss, sier daglig leder Eivind Kalve.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel