Boligmarkedet groruddalen Eie
Aktuelt

Her blir det stadig mer attraktivt å bo i Oslo

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Bergen, Hamar og Romerike. Denne uken står Groruddalen i Oslo for tur.

Camilla Therese Schrøder har jobbet i bransjen i en årrekke, både som eiendomsmegler og daglig leder. Sistnevnte på Eie Stovner. Camilla er født og oppvokst i Oslo, og har opparbeidet seg solid lokalkunnskap i områdene hun megler i. Hun kan mer om boligmarkedet i Groruddalen enn de fleste, og vi har derfor stilt henne noen spørsmål.

– Hvilke områder er attraktive? Er det noen gater eller veier som er spesielt populære?
– Alle områdene i Groruddalen er attraktive. Prisene her er fremdeles «hyggelige» sammenliknet med andre områder i Oslo, og vi ser i stor grad at stadig flere ser verdien av å kjøpe bolig i her. Groruddalen er blant de områdene i Oslo som har høyest prisstigning, og det er velfortjent. Jeg vil trekke frem bydel Stovner som et særlig populært område, her blir boligene alltid solgt etter første visningsrunde!

– Hvem er en typisk beboer i området?
– Groruddalen er meget sammensatt, og har beboere fra mange ulike land. Groruddalen kan sies å være flerkulturelt, hvilket jo er meget spennende!

– Hva er fordelene med boligmarkedet der du megler?
– Boligmarkedet i Groruddalen er velfungerende og meget stabilt, boligene blir som regel solgt etter første visning og gir således en rask omsetningshastighet. Jeg tror at vi kan skilte med en av byens raskeste omsetningshastigheter her i området. Området er preget av store borettslag og sameier, hvilket gjør at det er svært mange boliger som blir omsatt årlig.

– Hvordan tror du boligmarkedet i ditt område vil se ut om 3,5 og 10 år?
– Tror det blir enda mer attraktivt i og med at Oslo sentrum stadig vokser, det blir altså mer sentralt. Det er også et område i utvikling, med blant annet etablering av nybyen Økern.

– Hva er det beste med området?
– Dalen har mye å by på; store og familievennlige boliger, nærhet til marka, god offentlig kommunikasjon med T-bane og buss, barnevennlige områder med flere nyoppussede skoler, gode shopping-og servicemuligheter og kun 12 minutters kjøring til Oslo sentrum. Groruddalssatsingen har også gitt området et betydelig ansiktsløft, blant annet med etablering av 4 nye, flotte parker. Jeg bor selv i området (Bjerke) og stortrives. Her er det stille og rolig med kort vei til både marka og sentrum.

– Helt til slutt, beskriv området med tre ord?
– Spennende, inkluderende og i utvikling.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel