Østsideveien 1076
Aktuelt, Kjøpe, Selge

Stor interesse for småbruk

Ønsker du et lite småbruk eller en bolig med større tomt enn vanlig? Da er du ikke alene. Det er mange som leter etter en drømmebolig med uthus og plass for dyr og kjøkkenhage, skriver Østlands-posten.

– Det er en trend at mange ser etter drømmeplassen på landet, eller i hvert fall i utkanten av byene, sier eiendomsmegler Eskil Støvland hos Eie Larvik til Østlands-posten.

Han har talt opp hvor mange interesserte det var per salg på alle eiendommene Eie Larvik og Lågendalen hadde for salg i fjor, og har funnet følgende:

– I snitt hadde vi elleve interesserte per salg. Men i snitt hadde vi fire ganger så mange interessenter til eiendommer av typen småbruk, eller eneboliger med litt større tomt enn normalen. Vi har hatt tilfeller hvor så mange som opp mot 70 interessenter har bedt om å få prospektet, sier han.

Østsideveien 1076 ble nylig solgt for 3 175 000,-. Over 20 interesserte var på visning. Det endte med en budrunde mellom to interesserte, sier Støvland.

Flere vil ha god plass

Støvland mener at boligmarkedet under ett fungerer godt, og at det er samsvar mellom antall boliger til salgs og potensielle kjøpere. Men interessen for eiendom med plass til kjøkkenhage og et par husdyr, er økende. Støvland mener tre svært etterspurte eiendomstyper for tida er:

1. Tradisjonelle småbruk, med litt jord og skog, men ingen odel, driveplikt eller boplikt.

2. Enebolig med låve eller uthus, og litt småbrukspreg. Nødvendigvis trenger ikke tomta være så stor.

3. Landbrukseiendommer.

– Det er våren som gjelder som salgstidspunkt på slike eiendommer. De som vil kjøpe, har gjerne planer de ønsker å få gjennomført i løpet av sommeren. Det kan være å sette poteter, bygge på huset eller gjøre i stand en hundegård eller ridebane, sier han til Østlands-posten.

Menneskene som er interessert er oftest unge par eller familier, eller godt voksne par, som er klare for en ny tilværelse.

Les originalartikkel her.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel