eie eiendomsmegling
Aktuelt

– Styling og farger selger bedre enn tunge oppgraderinger

Botrend skriver at styling og farger selger bedre enn tunge oppgraderinger. Odd André Engh i Eie Asker har flere eksempler på at kjøper tiltrekkes av lettere styling av boliger fremfor tyngre oppgraderinger, men som ikke fremstår som tidsriktig.

– Det vi ser er at folk i langt større grad ser etter objekt hvor det er foretatt kosmetisk oppgraderinger. Boliger der det er malte flater i tidsriktige farger, uplights, downlights og styling, selges bedre, går fort og til en høyere kvadratmeterpris, sier Engh til Botrend.

Engh påpeker at vi i langt større grad kjøper det vi ser, og at utseende betyr mye.

– Jeg hadde nylig visning på et hus fra 1969 til 6,85 millioner kroner, hvor det hadde blitt foretatt mange tunge oppgraderinger. Det var blant annet lagt nytt tak, skiftet vinduer, investert i nytt ventilasjonsanlegg, ny garasje, utbedret drenering rundt huset og nytt bad. Likevel var det folk på visning som rynket på nesen fordi det ikke så helt tidsriktig ut, sier Engh til Botrend.

Færre solgte boliger
Engh påpeker at det har vært en markant nedgang i antall solgte boliger i Asker. Det er en differanse på 271 enheter fra 2014, noe som gir en nedgang på ca. 24 prosent.

Han forteller til Botrend at flere leilighetsprosjekter i Asker ble utviklet og solgt før 2015, som en av faktorene til nedgangen.

– Slike leilighetsprosjekter genererer flere boliger da mange av dem som kjøper disse leilighetene sitter med en enebolig eller tomannsbolig.

Når det selges færre boliger, er det desto større konkurranse om objektene som ligger ute. Da er det viktig med en god megler som rådgir kundene om hvorvidt boligen bør oppdateres eller oppgraderes før salg.

Les originalsak her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel