Boligprisene steg 2,4 prosent i januar sammenliknet med desember 2013, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).
Aktuelt

Sunn start på boligåret

Boligprisene steg 2,4 prosent i januar sammenliknet med desember 2013, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).
– Det er et sunnhetstegn og viser at mye av usikkerheten i boligmarkedet vi så høsten 2013 er borte, sier administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) Christian Vammervold Dreyer.

Bedre enn i fjor

Det hersket stor spenning til utviklingen i boligmarkedet for januar. Mange mente fjorårets overliggere ville ødelegge markedet og spådde en negativ prisutvikling.

– Vi har imidlertid lent oss til siste års statistikker og spådde en svak prisoppgang i januar sammenliknet med desember 2013, sier adminstrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

For Eie har januar vært bedre sammenliknet med fjoråret hva gjelder omsetningsvolum og aktivitet. Visningene har vært jevnt over godt besøkt, og flere deltar i budrundene.

Vi har for januar solgt 182 boliger mot 161 for fjoråret, noe som tilsvarer en økning på 12%. Av dette volumet er omlag 40 % solgt til takst eller over. Dette sier oss at markedet er mer prissensitivt enn noen gang og det er viktig at megleren setter riktig pris første gang boligen legges ut. Ikke alle kan forvente at boligen selges til takst, understreker hun.

– Basert på omsetningsvolumet og interessen i januar tror vi på et aktivt boligmarked fremover, selv om prisene vil kunne flates ut. En viktig enkeltfaktor som kan påvirke aktiviteten er regjeringens syn på egenkapitalkravet som fremlegges denne uken. En oppmykning eller endring av regelverket kan stimulere flere førstegangskjøpere til boligkjøp, sier Ulvness.

 

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel