Eie Tønsberg
Aktuelt

Tilbake til Eie Tønsberg

– Jeg har hatt litt fortjent fri. Men nå er jeg klar igjen, smiler Håkon Syslak, som gjerne vil fokusere på eiendomssalg i nærområdet sitt, som er Tjøme.

I 1998 var han med på å starte Vestfold Eiendomsmegling, som etter hvert ble til A-meglerne, som mange sikkert husker, skriver lokalavisen Øyene.

Syslak var én av eierne, men i 2013 sluttet han.

– Det er mye jobb. Jeg syntes jeg fortjente en liten pause. Men nå har jeg fått den fritida, og det trekker i foten igjen, sier Syslak til Øyene.

Tida bruker han gjerne på de tre døtrene på mellom 9 og 16 år, og på ski og å spille i band.

Gamle kollegaer
Eiendomsmeglerfirmaet har blitt til Eie i mellomtida, men selskapet er det samme og det er også flere av kollegene.

– Det var naturlig å begynne her igjen. Jeg sikter meg inn på boligmarkedet på Tjøme, og fritidsboliger og prosjekter, forteller han.

Det siste er også ganske naturlig. Han har bodd på Tjøme i 20 år nå, og var badegjest selv før det igjen. Fra boligen i Langvika har han også kjøpt og solgt eiendom på Tjøme i perioden han var ute som megler, og markedet har han dermed fulgt med på.

– aldri sett sånt marked Han opplever at markedet generelt har vært godt, men med veldig få boliger for salg på Tjøme gjennom vinteren, sier Syslak til Øyene.

– Det er ekstremt lite boliger for salg, jeg har aldri sett noe lignende. Det er kun en håndfull boliger som har ligget ute, og de har ligget ute i over et år. Det er ikke heseblesende budrunder, men det går raskere enn tidligere år å finne den ene kjøperen. Det er bra, mener han.

Han trekker fram prisnivået på Tjøme som mer behagelig enn Nøtterøy, skriver Øyene.

– Det er rimeligere, og man får mye for pengene. Prisen tror jeg bare har med avstanden til byen å gjøre. Men prisnivået har også hevet seg litt. Det er ikke like lett for nyetablerte. Nå går også boliger i høyere prisklasser fortere unna på Tjøme, for folk er villige til å investere mye i bolig her nå.

Trenger boligene som er?
Selv har Håkon erfart at det ikke er så lett å selge prosjekterte boliger på Tjøme. Her vil folk helst se det de skal kjøpe først, i litt større grad enn ellers i området.

– Det har vært en trend på Tjøme lenge. Står det ferdig, er det lettere å selge, om man tør å investere i å bygge det. Det er Lite ledige boliger på Tjøme, så
vi trenger det som er. Det er jo greit å ha noe å tilby folk som vil komme.

Mer utover våren
Syslak satser nå på mer fart utover våren, og det er han sikkert ikke alene om i sin bransje.

– Hyttemarkedet har vært greit de siste årene, men det er jo over påske det skjer, så det blir spennende, sier han til Øyene.

Arbeidsledig tror han ikke han blir, selv om eiendomssalget har vært trått gjennom de siste månedene.
– Nei, jeg gleder meg og vet jo hva jeg går til. Det skal komme masse salg utover nå, og jeg har også vært megler i byen såpass lenge, og har et annet utgangspunkt enn en som er nyutdannet. Jeg ser lyst på det og tar det med ro.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel