Aktuelt

– Vi har vært bortskjemte i Stavanger

Eie Eiendomsmegling melder om prisoppgang i august, men i Stavanger går salgene trått.

Etter en svak juli måned i boligmarkedet, ser vi prisoppgang i august.

Boligprisene økte med 2,5 prosent fra forrige måned, og er nå 7,7 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Tall viser at boliger omsettes raskere i august i år sammenlignet med i fjor. Det tok i gjennomsnitt 33 dager å selge en bolig i august i år, mens det i tilsvarende periode i 2014 tok 41 dager å selge en bolig. Oslo og Bodø har lavest salgstid med henholdsvis 16 og 17 dager.

Eie Eiendomsmegling har hatt en omsetningsvekst på 30 prosent. 80 prosent av boligene formidlet i august ble solgt til eller over takst.

– Kjøperne er blitt noe mer selektive, slik at det viktig å treffe med prissettingen for å få solgt til en god pris, sier administrerende direktør Hedda K. Ulvness i meldingen.

Lang salgstid i Stavanger
Blant de større byene, var det Kristiansand og Stavanger det tok lengst tid å selge bolig, med henholdsvis 57 og 56 dager for å gjennomføre et salg.

– Det er flere grunner til dette, men usikkerhet knyttet til jobbsituasjonen er en av faktorene, sier Eie-megler i Stavanger, Linn Høen Thommesen.

Framtidsutsiktene for Stavanger-regionen er usikker, men Eie-meglerne har troen.

– Eie Stavanger er optimistiske og synes at et marked som dette er det som gjør jobben vår spennende. Vi har vært bortskjemte i Stavanger, men nå må vi jobbe helt annerledes for å få solgt boligene. Det handler fortsatt om å finne den rette kjøperen, avslutter hun.

 

Les originalartikkel her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel