Bilde 1 av Prinsens gate 1BBilde 2 av Prinsens gate 1B
Digital salgsoppgave
Prinsens gate 1B

3211 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 3 790 000

Omkostninger: kr 105 240Totalpris: kr 3 895 240
Lekker leilighet med nytt bad, oppgradert kjøkken, nylig malte flater, pipeløp for peis, heis og garasjeplass (leie)
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
38
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
79 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
7 m²
Fellesutgifter
kr 3 776 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 024 / Mnd
Prisantydning
kr 3 790 000
Omkostninger
kr 105 240
Totalpris
kr 3 895 240
Fellesformue
kr 845
Byggeår
1986
Tomt
Fellestomt 3119 m²
Oppdragsnummer
88240025
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 790 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)kr 94 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 3 895 240
Eiendom
Prinsens gate 1B, 3211 Sandefjord, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 172 Bnr. 19 Snr. 38 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 85 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 79 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 6 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1986

Tomt
Fellestomt 3119 m²

Prisantydning
kr 3 790 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 18.03.24 11:00
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. ,- pr. 31.12.23 11:12
Andel fellesformue: kr. 845,- iht. fjorårets likningsoppgave

Felleskostnad
Kr. 3 776,- pr. mnd

Kommunale avgifter
Kr. 12 287,25 pr. år

Eier
Ken Reinertsen Pål Reinertsen Tom Reinertsen

Parkering
Selger har leiekontrakt på garasjeplass som kan overtas av ny eier om ønskelig.
Forøvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger meget sentralt til midt i Sandefjord sentrum. Her ligger alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Du finner byens butikker, kontorer og servicetilbud i gangavstand fra utgangsdøren. Byens kjøpesenter, Hvaltorvet, inneholder alt man kan ønske seg, kun noen hundre meter unna!

Fra utgangsdøren er det kun 2 minutter å spasere til Marcussen Bakeri på Aagaards Plass, der frokosten kan handles og lunsjen kan nytes med en god kaffe.

Fra leiligheten er det en kort spasertur til byens grønne lunger, som blant annet Preståsen. Byens beste utkikkspunkt er kjent for sin praktfulle utsikt utover Badeparken, Indre Havn og resten av sentrum. Nær Badeparken finner du rådhuset, biblioteket, kino og teater, samt Park hotels fitnessenter og SPA som er tilgjengelig for allmennheten. Er du glad i å spise ute, er det kort vei til byens restauranter. Sandefjord brygge kan også by på flere utesteder og restauranter med et yrende folkeliv.

For de som pendler i jobben er det kun en kort spasertur opp til jernbanestasjonen og rutebilstasjonen.

Tomt
Fellestomt, 3119 m².

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Andre etasje:
BRA 85 m²
- BRA-i 79 m²: Entre, kjøkken, stue, bad og to soverom.
- BRA-e 6 m²: Bod på loft.

TBA balkong 7 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 18.03.24 11:00. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Selveierleilighet i leilighetsbygg, beliggende i Sandefjord sentrum. Adkomst via felles inngangsparti med callinganlegg, heis og trapp. Oppvarming er
elektrisk. Leiligheten har naturlig ventilasjon.

Bygget er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmurer og etasjeskillere i betongkonstruksjoner. Yttervegger i betong og tre. Fasader med
stående trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 3-lags glass og balkongdør fra 2023. Ett vindu i 2-lags glass fra byggeår på
kjøkken. -Dette opplyses det om at skal skiftes på sikt.


Boligen har fått følgende TG3:
Ingen

Boligen har fått følgende TG2:

Øvrige rom:
Det er ikke etablert ventilasjon i rom for varig opphold. Tiltak bør påregnes. - Eksempelvis ventiler i yttervegg.

Etasjeskiller 2.etg
Det er noe merkbare  skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til ca. 25 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg:
Enkelte vannrør i leiligheten er fra byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg:
Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger dokumentasjon/ samsvarserklæring på badet som er nytt. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Balkonger:
Rekkverkshøyden er under 1 meter. Avvik fra dagens krav.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Leiligheten holder en god standard og er betydelig oppgradert nå 2024. Boligen særpreges av store og luftige rom med godt med lysinnslipp. Nå i 2024 er hele leiligheten malt i lyse og tidsriktige fargevalg, alle vinduer unntagen kjøkkenvinduet er byttet (skal byttes), kjøkkeninnredningen er lakkert samt at badet er revet og bygget nytt.

Bad
Lekkert og bad fra 2024. Gulv belagt med belegg. Vegger med våtromsplater. Himling med takessplater og downlights. Innredning med slette skuffefronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Speil med integrert belysning. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler. Mekanisk avtrekk

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen med profilerte fronter er lakkert og fremstår meget pen. Gulv belagt med parkett. Vegger med tapet og flis. Himling med malt slett flate.. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Nisje for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte integrert i overskap. Vannrør i kobber samt rør i rør og avløpsrør i plastmateriale. Det er etablert automatisk vannstopper

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse var gitt 14/11-1986 på følgende vilkår: skilting av brannskap, skilting av rømmningsvei, dørtersekl mot gata må gjøres handicapvennlig, arbeistilsyn/sivillforsvar må foreta befaring. Vilkårene er oppfylt og eiendommen er således lovlig for beboelse.

Ferdigattest utstedes ikke på tiltak som er søkt før 01.01.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.

Byggetegninger fra kommunen samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre. Det foreligger samsvarserklæring på badet som er nytt.
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

Oppvarming
Det er varmekabler på bad. Øvrige rom har oppvarming av ved panelovner. Det er pipeløp i stuen.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 12 287,25 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fellesutgiftene utgjør kr. 3 776,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm til fellesarealer, renhold av fellesarealer, brøyting, plenklipping, vaktmester, drift heis.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Kjøper må påregne kostnader for strømforbruk og innboforsikring.

Leie av garasjeplass utgjør kr. 1400 pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører har ikke opplyst at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i Tryg med polisenummer: 6298400

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 685 695,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 2 605 641,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Sameie
Sameiet Kvartal 19,
Forretningsfører: Hjertnes eiendom
Styreleder i boligselskapet er: Per Hofstedt
Sameiet består av 58 seksjoner og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 92/8209.
Dyrehold er ikke tillatt. Styret kan etter søknad gi dispensasjon fra forbudet dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige sameierne og brukere av eiendommen.

Sameiet har fremtidige planer om å bytte yttertak, kledning på bygget. Vinduer er byttet i 2023/2024.

Sameiets regnskap, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler og vedtekter ligger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner
Vannrør i hovedsak av typen rør i rør system VVB av typen Høiax titanium ECO 120L fra 2023 og vannskap plassert på bad. Hovedstoppekran
plassert i kjøkkenskap. Leiligheten har kun avtrekk fra bad og kjøkken

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og de er derfor ikke kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmateriellet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Husordensregler
-Vedtekter

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:

1982/5165-1/29  Elektriske kraftlinjer 25.08.1982 
Jordkabel
Overført fra gnr. 172, bnr. 27
Overført fra: 3907-172/19
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/6147-23/29  Erklæring/avtale 20.08.1987 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 20,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV DEN FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM SENERE
ETTER 90% AV VERDITAKST
1. OVERDRAGELSESSUM NOK 710000
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1988/1324-1/29  Erklæring/avtale 16.02.1988 
Rettighetshaver: Sandefjord energiverk
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 3907-172/19
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1181237-1/200  Erklæring/avtale  20.12.2016 
rettighetshaver:Knr:3907 Gnr:172 Bnr:26 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3907 Gnr:172 Bnr:26 Snr:6  
Rett til bruk av og adkomst til hhv. én og tre, tilsammen fire oppmerkede biloppstillingsplasser
Gjelder denne registerenheten med flere

Seksjoneringsbegjæring
1987/6147-16/29  Seksjonering 20.08.1987 
opprettet seksjoner:
snr: 38
formål: Bolig
sameiebrøk: 92/8209
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 58 SEKSJONER

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret / Leietaker skal styregodkjennes.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig/kontor/forretning iht. reguleringsplan for skiringss.v,Dronn.gt,Hjertnespro,Sfj.v, datert 21/6-1979. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til sentrumsformål i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 3 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 95 990,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 885 990,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 895 240,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,00%
Inklusiv mva




Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0025

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Prinsens gate 1B
For mer om objektet
Prinsens gate 1B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: