Bilde 1 av Stenmalveien 8BBilde 2 av Stenmalveien 8B
Digital salgsoppgave
Stenmalveien 8B

3111 Tønsberg • Tønsberg kommune

Prisantydning

kr 4 980 000

Omkostninger: kr 137 990Totalpris: kr 5 117 990
Sentralt beliggende 4 roms leilighet med god standard, nyere bad i klassisk bygg
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
128 m²
Bruksareal (BRA)
151 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
23 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
3 m²
Fellesutgifter
kr 3 150 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 449 / Mnd
Prisantydning
kr 4 980 000
Omkostninger
kr 137 990
Totalpris
kr 5 117 990
Fellesformue
kr 14 160
Byggeår
1917
Tomt
Festet fellestomt 903 m²
Oppdragsnummer
88240039
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 980 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-)kr 124 500,-
Transport av festekr 3 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 5 117 990
Eiendom
Stenmalveien 8B, 3111 Tønsberg[, Etasje: 2 og 3

Matrikkel
Gnr. 1009 Bnr. 134 Snr. 4 i Tønsberg kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 151 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 128 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 23 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 3 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1917

Tomt
Festet fellestomt 903 m²

Prisantydning
kr 4 980 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 27.04.24 19:50
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr.0- pr. 06.05.24
Andel fellesformue: kr. 14 160,- pr 6/5-2024.

Kommunale avgifter
Kr. 17 385 pr. år

Eier
Per Kristian Aas

Parkering
Det er parkeringsplass for 3-4 biler til leiligheten avhengig av størrelse på bilene.

Beliggenhet
Boligen ligger i et sentrumsnært og attraktivt område på Stenmalen like ved Tønsberg sentrum.
Området er tilbaketrukket og rolig, men har fortsatt gangavstand til sentrumsgatene, togstasjon, kjøpesenter og Brygga. Det er også kort vei til herlige skogs-/lysløyper på Solvang/Eik eller Frodeåsen som byr på turområder, og fortsetter videre inn i Greveskogen med to lysløyper og videre løypenett. Jarlsbergs skoger byr på flere kilometer med stier og kulturlandskap, blant annet Grevestien og Råkkåsstien.

Ved messeområdet finnes ishall, idrettshaller, en rekke ballbaner, friidrettsanlegg, lysløype, frisbeegolfbane og hundepark. Rundt anlegget er det vakre turstier gjennom skogen og flere idylliske dammer. Her ligger også Surf City, en spennende kabelpark med hopp og rails hvor man kan prøve seg på vannski og wakeboard.

I sommerhalvåret er det et yrende uteliv langs brygga, byens hovedpulsåre og samlingspunkt. Legg også gjerne turen til Slottsfjellet, hvor du finner byens beste utsikt og nydelige solnedganger.

Tomt
Festet fellestomt, 903 m².
Tomten er pent opparbeidet med plen, stensatt gårdsplass og gruset oppstillingsplass for biler. Eiendommen er inngjerdet med hekk. Hekk kan bli fjernet og bli erstattet med gjerde.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

(BYGNING)
Andre etasje:
BRA 45 m²
- BRA-i 45 m²: Entre, gang, to soverom, bad og garderobe.

Tredje etasje:
BRA 83 m²
- BRA-i 83 m²: Stue, kjøkken og soverom

Kjeller
BRA 23 m²
- BRA-e 23 m²: Innredet bod i kjeller

Kun deler av arealet i 3. etasje/loftsetasjen er måleverdig som bruksareal. Arealet har et totalt gulvareal (GUA) på 98 m2, men grunnet lav takhøyde er kun 83 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 15 m2.

Sameiet har klargjort tegninger og inndeling av fellesarealer og seksjoneringer av felles kjeller. Dette er en pågående prosess, og er foreløpig ikke godkjent i kommunen.

Dagens bruk er etter slik sameiet ønsker det, og bod på 23 m2 disponeres i sin helhet av denne leiligheten.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 27.04.24 19:50. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Selveierleilighet over to plan i 2. og 3. etasje tilhørende Sameiet Stenmalen 8 i Tønsberg. I tillegg er det bod på 23 m2 i kjeller.

Flat tomt. Gårdsplass med beleggningstein og grus, grøntområder med plen og diverse beplanting.

Adkomst via felles trappeoppgang. Balkong på 3 m3 utfor 2. etasje. Oppvarming ved elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon, mekanisk avtrekk og tilluft i 3. etasje.

Bygget er oppført med grunnmur av betong/murkonstrukjon og støpt plate mot grunn. Etasjeskiller av treverk. Veggkonstruksjoner av treverk med utvendige fasader av stående trekledning.
Saltak av trekonstruksjon tekket med glasert takstein.
Vinduer i 2-lags glass fra 1993 og 2004. Takvinduer i 2-lags glass fra 1993.
Slett inngangsdør med klassifikasjonenene EI30 og db35.
Følgende har fått følgende TG3:
Rømningsveier
Rømningsvinduer i 3.etasje i hver ende av boligen er vurdert til å være for små. Godkjent/forsvarlige rømningsvinduer bør etableres Åpning i vindu på soverom har følgende mål B 0,42 x H 1,09, samlet mål på 1,51 meter.
Til informasjon:
Det er etablert brannstige/rømningsstige fra vinduer.
Etter dagens krav, skal utfellbare brannstiger ha ryggbøyle.

Følgende har fått følgende TG2:
Bad:
Overflater vegger
Det observeres riss i flisfuge ved hjørne i dusjen. Det anbefales å følge med på utviklingen slik at tiltak kan iverksettes ved behov og ytterligere utvikling.

Rom 2.etasje:
Overflater gulv:
Det merkes knirk i gulvet, samt noe bruksslitasje. Tiltak anbefales ved behov

Rom under terreng (bod):
Helhetsvurdering:
Det er svellemerker/fuktmerker på vegger ved mdf-plater. Selger opplyser om at dette kommer fra vann som har kommet opp av gulvet når takvann ikke har vært koblet til fordrøyningstanker.
Dette har skjedd en gang, og grunnet var at malere hadde koblet fra takrenne nedløp
ved maling av huset utvendig. Selger har etablert lekkasjevakt som melder til telefon om det kommer fukt på gulvet.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i bunnsvil der hvor plater har svellet. Det ble registrert noe forhøyede fuktverdier. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Dette kan indikere fuktopptrekk fra støpt plate mot
grunn/og eller fra grunnmur Dette bør også sees noe i sammenheng med dreneringen. Det bør holdes rutinemessig oppsyn med rommet, slik at aktuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft uinnredet / råloft:
Helhetsvurdering:
Undertak og sperrer er forkullet etter en brann fra tidligere tider (før 1929).
Dette er vurdert til å ikke ha svekket konstruksjoneen nevneverdig Deler av kaldtloftet og kott er ikke tilstrekkelig inspisert grunnet lav høyde/mangelfull adkomst.
Det er ikke observert skader eller symptomer på skader på kaldloftet eller kott, men
skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.
Det kan være hensiksmessig å holde rutinemessig inspeksjon av kaldtloft og kott, slik at man for dannet seg et bilde av hva som er normal situasjon for områdene. Og slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Stige på loftstrapp/luke treffer innredning på kjøkkenøy. Utbedring kan vurderes om dette blir nødvendig.

Innvendig trapper:
Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Etasjeskiller 3.etasje:
Skjevhetsmåling:
Det er målbare skjevheter i 3.etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i etasjen er målt til 41 mm. Det er stor lengde på etasjen/rommene og målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller 2.etasje:
Det er noe målbare skjevheter i 2. etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt ner målt til 20 mm på stort soverom og 15 mm i gang. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg:
Ventilasjon:
Vifteenhet i 3.etasje er fra 1993. Avtrekks- tilluftsvifte er plassert på kott, men er ikke lokalisert. På bakgrunn av alder er det grunn til å varsle om usikker restlevetid eller andre
forhold som utvikles over tid. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjon/utskiftning.
Jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Hovedstoppekran:
Stoppekran i kjeller er av eldre type. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Det er også egen stoppekran etter hovedstoppekran til denne leiligheten.

Radon:
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger.

Yttervegger:
Helhetsvurdering:
Yttervegger ble fornyet, lydisolert og kledd om som et støyreduseresnde tiltak. Det er benyttet gips som vindtetting. Det er etablert luftesjikt bak kledning, men det er benyttet tett løsning i bunn, og det er usikkert hvordan det er avsluttet bak kledning i toppen. Løsningen virker ikke til å ha hatt negativ utvikling på kledning og konstruksjon. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Dører/ vinduer:
Vinduer Enkelte vinduer har tegn på elde og slitasje. Tiltak anbefales der det er nødvendig.

Yttertak:
Helhetsvurdering:
Enkelt knekte takstein observeres ved kvist/oppløft. Tiltak anbefales. Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader. Det anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn av taket slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. Taket er kun inspisert fra bakkeplan, og er derfor ikke tilstrekkelig besiktiget. Sameiet har det overordnede ansvaret for utvendige fasader og flater.

Balkonger:
Det er noe motfall på balkonggulvet, slik at det kan samle seg noe vann på membranen før det renner ut i sluk/dreneringshull. Inne ved dør er det oppkant, men det er synlig glipe mellom dørkarm og tekking. Det er ikke tegn på skader, men dette kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse risiko.
Til informasjon så er balkong overbygget, noe som gjør balkong mer beskyttet mot
regn og vind. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Grunnmur/fundamenter:
Eldre grunnmur av betong/sparesteinsmur. Ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov Drenering:
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Selger opplyser om at hvis takvann ikke er tilkoblet fordrøyningsmagasin/tanker, kan det komme vann inn i kjeller. Noe som er et tegn på at drenering og fuktsikring ikke fungerer optimalt.
Løsningen med fordrøyningsmagasin på takvannet gjør at det er noe kontroll på situasjonen.
Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at ytterligere tiltak kan iverksettes ved behov.

Stikkledninger:
Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko. Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Boligen holder en god standard og det er blant annet i 2006 byttet kledning og lydisolert yttervegger, det ble samtidig etterisolert. I 2. etg. Det ble også satt inn nye lydisolerte vinduer og balkongdør i 2006. Bygget er senest malt i 2022. Yttertaket ble lagt om med glassert takstein i 2006. I 2018 ble gulvet i nordre del av kjeller lagt nytt med isolasjon med fliser og varmekabler med gipset tak med innfelte dimbare spotter. Dette kan ha mange bruksområder.

I 2017 ble det bygget nytt bad av fagfolk og det ble samtidig lagt om til rør i rør system i leiligheten. Badet er helfliset i lyse og lekre flisvalg. Det er en stilren baderomsinnredning, dusjhjørne med regnfallsdusj og badekar.

I 2.etasje er vegger malt i tidsriktige fargevalg, malt panel i tak og parkett på gulv. I 3.etasje er det malte vegger og malt panel i tak samt at det er tregulv.

Kjøkkeninnredningen er i profilert utførelse med stor kjøkkenøy med spiseplass. I kjøkkenøyen er det integrert stekeovn, platetopp samt at det i himlingen er integrert ventilator med fjernkontroll. Videre er det laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum samt integret oppvaskaskin i kjøkkeninnredningen. Det er godt med skaper og skuffer for oppbevaring på kjøkken. 

Svarte underskap på kjøkken er løse og selger vil trolig ta de to største mot østveggen med seg.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 1/3-1919 som omhandler dobbelthus.
Det foreligger ferdigattest datert 21/8-1998 som omhandler innredning av loft.

 
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang og ett sikringsskap i kjeller. Lys i trapperom og fellesareel går på kursen til seksjon 4.

Selger har bestilt el.kontoll. som er planlagt utført 8. mai.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

Oppvarming
Det er varmekabler på bad og i kjellerbod. Det er gulvvarme i rom i 3 etasje. På kjøkken er det varmepumpe og i stuen er det vedpeis. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendommen har oljetank som er støpt inn over gulv i kjellerboden til seksjon 1. oljetank, denne er tømt og sanert.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 17 385 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fellesutgiftene utgjør kr. 3 150,- pr. mnd og inkluderer: husforsikring, festeavgift og vedlikehold iht vedlikeholdsplan.

Fellesutgiftene justeres justeres opp 5% per år.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 22.736 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det ligger fiber inn til boligen med fordelerskap i kjeller.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i IF med polisenummer: SP1491633.6.2

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 1 120 768,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 4 258 917,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Sameie
Sameiet Stenmalveien 8, Orgnr: 929791185
Styreleder i boligselskapet er: Per Kristian Aas
Sameiet består av 4 seksjoner og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 2/6.
Dyrehold er tillatt.

Sameiets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner
Vannrør av typen rør i rør system fra 2017. Avløpsrør i plastmateriale fra 2017.
Koblingskap for vann på badet, det er etablert lekkasjesikring i vannskap.
Stakeluke ved vaskemaskin.
VVB av typen OSO S 200 fra 2018 plassert i kjeller under trapp. Hovedstoppekran er plassert på inntaksledning for vann i kjeller.
Det er mekanisk ventilasjonssytem med tilluft og avtrekk 3. etasje/loftsetasjen, dette anlegget er fra 1993, styrings panel er ved trapp.
Varmepumpe av typen Mitsubishi fra 2020 plassert ved kjøkken.
Det er inspeksjonsluke i himling over toalett på badet.
Det er uttak til TV på alle soverom og i stue via coax i rør fra kjeller.
Det er stjernenett i rør fra switch i kjellerbod med Coax til alle soverom og stue.
Det er en grenstav fastmontert mellom gulv og tak i soverom sør(tidligere brukt som kontor). Kan enkelt demonteres av kjøper.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Dbnr. 1966/647-2/91  Festekontrakt - vilkår tinglyst 17.02.1966 
festetid: 100 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:1
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:3
ÅRLIG AVGIFT NOK 60
100 ÅR FRA 01 01 1916
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dbnr. 1966/3350-1/91   ** Diverse påtegning tinglyst 15.09.1966 
KOMM VIKER PR MED AVG TIL FORDEL FOR DBNR 3167/66

Dbnr.1966/648-2/91  Festekontrakt - vilkår tinglyst 17.02.1966 
festetid: 100 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:1
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:3
ÅRLIG AVGIFT NOK 58
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere

Dbnr. 1967/162-1/91  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 14.01.1967 
Kommunens vilkår vedtatt
Overført fra: 3905-1009/134/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett

Dbnr. 1966/647-2/91  Festekontrakt - vilkår tinglyst 17.02.1966 
festetid: 100 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:1
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:3
ÅRLIG AVGIFT NOK 60
100 ÅR FRA 01 01 1916
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
Overført fra: 3905-1009/134/0/2 F
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dbnr. 1966/3350-1/91   ** Diverse påtegning tinglyst 15.09.1966 
KOMM VIKER PR MED AVG TIL FORDEL FOR DBNR 3167/66

Dbnr. 1966/648-2/91  Festekontrakt - vilkår tinglyst 17.02.1966 
festetid: 100 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:1
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3905 Gnr:1009 Bnr:134 Snr:3
ÅRLIG AVGIFT NOK 58
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Overført fra: 3905-1009/134/0/2 F
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Festeavtale
Areal: 903 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2066, Bortfester: Tønsberg kommune. Regulering av festeavgiften skjer hvert 10 år. Neste regulering vil være iht. KPI. Grunneier har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av festeavgift. Det kreves samtykke fra grunneier til overdragelse.

Kontrakten utløper i 2066, men vil normalt sett kunne fornyes på samme vilkår og løpe videre på ubestemt tid. Det gjøres oppmerksom på at i de tilfeller festekontrakten fornyes etter tomtefestelovens §33, har grunneier anledning til å regulere festeavgiften når 30 år av festetiden er gått, iht. § 15. For ytterligere informasjon rundt regulering av festeavgift kan megler kontaktes.

Utleie
Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 60 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret / Leietaker skal styregodkjennes.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbegyggelse iht. reguleringsplan Tønsberg stasjon, datert (20.4.2022). For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til bolig/ras og skredfare/gang sykkelvei i kommuneplanens arealdel, datert 3.4.2024.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer på Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 4 980 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 3 000,- (Transport av feste)
kr 124 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 128 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 108 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 117 990,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,80%
40 000 Minimum
Inklusiv mva




Oppgjørshonorar kr. 6 950,-

Markedspakke kr. 16 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0039

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stenmalveien 8B
For mer om objektet
Stenmalveien 8B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: