Bilde 1 av Tyrihansveien 15ABilde 2 av Tyrihansveien 15A
Digital salgsoppgave
Tyrihansveien 15A

1482 Nittedal • Nittedal kommune

Prisantydning

kr 14 500 000

Omkostninger: kr 151 200Totalpris: kr 14 651 200
Ekslusiv enebolig o/ 3 plan under oppføring - 4 sov, 2 bad og toalettrom - Mulighet for praktikantdel - Innflytting sept
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Bruksareal (BRA)
200 m²
Prisantydning
kr 14 500 000
Omkostninger
kr 151 200
Totalpris
kr 14 651 200
Tomt
Fellestomt 1004 m²
Oppdragsnummer
38220036
card-default

Morten Lindberg

Eiendomsmegler
Les om Morten
Prisantydningkr 14 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 150 000,-
  
Totalpris kr 14 651 200
Eiendom
Tyrihansveien 15A, 1482 Nittedal

Matrikkel
Gnr. 14 Bnr. 401 i Nittedal kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Ferdigstillelse
Ferdigstillelse er aug/sept 2024

Selger/Utbygger
Forstaden tyrihans boligutvikling

Hjemmelshaver
Forstaden tyrihans boligutvikling

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Bruksareal: 200,10 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Tomt
Fellestomt 1004 kvm

Totalpris inkl. omkostninger
kr 14 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 150 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 151 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 651 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Beskrivelse
Velkommen til Tyrihansveien 15A, presentert av eiendomsmegler Morten Lindeberg ved Eie eiendomsmegling avdeling Fornebu.

1 av 2 spennende eneboliger under oppføring. Byggingen er igangsatt. Boligene bygges med en unik arkitektur der husenes utforming er tilpasset tomtene på en svært god måte. Boligene har gjennomtenkte planløsninger, svært gode lysforhold og god kontakt mellom uteområder og inne. Boligene holder høy standard med bl.a. en stavs parkett, romslig kjøkkeninnredning fra Norema og delikate flislagte bad med høy standard. Boligene oppføres med spennende arkitektur, gjennomtenkte løsninger og gode kvaliteter. Husene er tegnet av Blokk arkitekter AS.

Tyrihansveien 15A vil bestå av en romslig, flislagt entré med 60x60 fliser, stor og luftig stue med svært god takhøyde og store vinduer som sørger for masse lysinnslipp og en god atmosfære. Fra hovedstuen vil du ha utgang til en solrik overbygget veranda med god plass til sittegruppe, grill og annet utemøblement. Fra 2. etg. har du en separat TV-stue/Hems med utsyn over stuen. Det vil bli satt inn en moderne kjøkkenløsning i åpen løsning mot hovedstue med innredning fra Norema, 2 delikate bad med 60x60 fliser, separat toalettrom, 4 soverom hvorav hovedsoverommet har tilgang til det ene badet som et an suite bad. Fra 2. etg. har du en separat TV-stue/Hems med utsyn over stuen. Hele boligen vil bli utført med 1 stavs parkett.

Dersom ønskelig er det mulig å gjøre om deler av underetasjen til en praktikant/utleiedel bestående av entré, åpen stue/kjøkkenløsning, bad og soverom. Se vedlagt alternativ planløsning for utforming.

KORT OM BOLIGEN:
- BOLIG UNDER OPPFØRING
- BYGGING IGANGSATT
- MULIGHET FOR TILVALG
- MULIGHET FOR PRAKTIKANTDEL
- SENTRAL BELIGGENHET
- NATURSKJØNNE OMGIVELSER
- NÆRHET TIL SKOLE/BARNEHAGE
- HØY STANDARD
- FLOTTE UTEOMRÅDER
- 4 SOVEROM AVHENGIG AV LØSNING
- 2 BAD OG SEPARAT TOALETTROM
- DOBBEL GARASJE
- MASSE BODPLASS
- BALANSERT VENTILASJON
- PEIS
- FIBER

Boligen vil ha følgende planfordeling:

1.etg.: Romslig entré, stor stue med åpen kjøkkenløsning, praktisk toalettrom, samt bod.
2.etg.: Soverom med an suite bad og hems/TV-stue.
U.etg.: Gang, 3 sov, 2 bad og bod.

Alternativ planløsning U. etg.

U. etg. Hoveddel: Gang, soverom, bad og bod.
U. etg. Praktikantdel: Gang, åpen stue/kjøkkenløsning, soverom og bad.

Parkering: Parkering i garasje med plass til 2 biler, samt god plass til parkering i oppkjørsel.

Lagring: Gode lagringsmulighet med 2 innvendige boder på til sammen 20,7 kvm, samt en bod i garasje på ca. 5,8 kvm.

Beliggenhet
Tyrihansveien 15A ligger i et meget attraktivt boligområde på Sørli på Rotnes, i Nittedal kommune. Bebyggelsen i området består for det meste av eneboliger. Det er meget barnevennlige og rolige omgivelser. Barnehage, barne-, ungdoms- og videregående skole ligger i gangavstand. Nærmeste barneskole er Sørli som ligger ca. 9 minutters gange unna eiendommen.

Det finnes utallige turmuligheter sommer som vinter, lysløype, sykkelstier og koselige badevann. Eiendommen har Store- og Lille Vassøytjern som en av sine nærmeste naboer. Både innover i Nordmarka og på Romeriksåsene. Bademuligheter i Ørfiske eller i Høldippelen med gressplen og svaberg. Det er Ikke langt til Varingskollen alpinsenter, kun 13 minutter med bil eller 2 holdeplasser med toget. For de golfinteresserte er både banen på Hauger og Aas Gaard golfpark populære.

Mosenteret er nærmeste senter. Her er et variert utvalg av butikker, bank, apotek, vinmonopol og servicefunksjoner. Ved Nittedal stasjon er det en Bunnprisbutikk som ble utbygget og fornyet for ikke lenge siden. På Mo ligger også Kulturhuset og biblioteket, her er det mange arrangement og forestillinger. Biblioteket har publikumsvennlige åpningstider fra tidlig morgen til sen kveld.

Nittedal har et rikt og variert idretts- og kulturmiljø med korps, teatergrupper, velfungerende kulturskole, flere kor og idrettsklubber. Her vil nok de fleste finne en fin fritidsaktivitet de liker.

Det er god offentlig kommunikasjon med tog fra Nittedal stasjon, det tar ikke mange minuttene å gå bort til stasjonen hvor togturen går gjennom Nordmarka og sørger for en god start på dagen på vei til jobb i Oslo. Toget tar ca. 15 min til Nydalen og ca. 30 min til Oslo S. På riksvei 4 går det buss til både Oslo og Lørenskog. Lokalbuss går i området på hverdager, og bussholdeplassen ligger ca. 3 minutters gange fra boligen. Det er ca. 25 km til Oslo S og ca. 47 km til Gardermoen.

Bebyggelse
Området består primært av småhusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 1004 kvm

Tomten levers opparbeidet på følgende måte:
  
  • Det planeres med fall fra grunnmur. Gårdsplass ferdig gruset.
  • Det som på situasjonskartet viser veiarealer og parkering leveres ferdig gruset.
  • Overvann og vann fra taknedløp dreneres til terreng.
  • Det settes ikke opp gjerder/stengsler mellom seksjonene.
  • Utomhusplanen viser plassering av boligene, utearealer, gang- og kjøreveier samt biloppstillingsplasser.

Det må kunne påregnes noen mindre justeringer av terrenget avhengig av hvilke masser man benytter til oppfyllingene.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Kruttverket FUS barnehage (0-6 år) - 0.7 km
Steinrøysa Andelsbarnehage (0-6 år) - 0.7 km
Sørliveien barnehage (2-6 år) - 0.9 km

Sørli skole (1-7 kl.) - 0.5 km
Rotnes skole (1-7 kl.) - 1.5 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) - 1.9 km
Bjertnes videregående skole - 3.5 km

Offentlig kommunikasjon
Eventyrveien - 0.2 km (Buss)
Nittedal stasjon - 0.9 km (Tog)

Byggemåte
Eiendommen er prosjektert og utført i henhold til TEK17 Byggeteknisk forskrift - Forskrift om tekniske krav til byggverk.

FUNDAMENTERING
Grunnmur, etasjeskiller og takkonstruksjon mv. Grunnmur oppført i betongelementer med støpt isolert plate på mark. Byggemåte for yttervegger i underetasje er Thermomur i tykkelse 250 mm, mens yttervegger over dette er oppført av bindingsverksvegger isolert med 200 mm Glava. Utvendig beis Utvendig kledning er grunnet og malt med ett strøk fra fabrikk. Det leveres radonsperre iht. forskrifter.

YTTERTAK
Yttertak leveres i variant av sperretak, takstol eller kompakttak. Takrenner og nedløpsrør leveres i malt eller plastbelagt stål eller aluminium. Det monteres utkaster på alle nedløpsrør.

Takrenner og nedløpsrør leveres i malt eller plastbelagt stål eller aluminium. Det monteres utkaster på alle nedløpsrør.

YTTERVEGGER
Liggende eller stående kledning av furu eller gran, utvendig behandlet med grunning og ett strøk maling. Isolasjon i klimavegg, mineralull, t = 50 mm, 0,035 W/mK Bindingsverk av tre, 48 mm x 48 mm, c/c 600 mm Dampsperre, t = 0,20 mm plastfolie. Isolasjon i klimavegg, mineralull, t = 200 mm, 0,035 W/mK Bindingsverk av tre, justert C24, 48 mm x 198 mm, c/c 600 mm. Vindsperre (plastfiberduk eller gipsplate med vannavstøtende overflate, t = 9 mm).Sløyfer 36 mm x 48 mm.

VINDUER
Trevinduer fra Nordan eller tilsvarende annen leverandør. Vinduer leveres med mål  iht. tegning. Lukkevinduer er markert med L på tegning og faste vinduer markert med F.

UTVENDIGE OG INNVENDIGE DØRER
Hovedinngangsdøren leveres iht. tekniskforskriften (for merke/farge/mønster: se oppsummeringstabell hvis oppgitt). Karm leveres i hvit utførelse, terskel i hardtre, beslag, sylinder og stålvridere. Balkongdørene leveres med mål og brystningshøyde iht. tegning / åpningsfelt iht. tegning. Det leveres sylinderlås innvendig på alle balkongdører/skyvedører på bakkeplan.

Dører i boligrom leveres fra Swedoor eller tilsvarende. Karmlister med synlige stifter, flat terskel i eik. Mål på innvendige dører leveres iht. tegning

INNVENDIG OVERFLATEBEHANDLING
Sparkling + grunning + 2 strøk maling
Himling: Standard farge er klassisk hvit         
Vegger: Standard farge er klassisk hvit

KJØKKEN
Kjøkken leveres fra Norema eller tilsvarende iht. til kjøkkentegninger. Det presiseres spesielt at plantegninger og tegninger i salgsoppgaven ikke gir et riktig bilde av kjøkkeninnredningen som leveres som standard innredningen. Egen kjøkkentegning for omfang og eksakt leveranse vil bli utarbeidet senere i samarbeid med utførende entreprenør. Standard hvitevare pakke inngår i leveransen. Kjøper vil sammen med kjøkkenleverandøren kunne tilpasse løsninger der dette er aktuelt.

PEIS OG PIPE
Det leveres enkeltløpet stålpipe over tak med nødvendige beslag. Det leveres peisovn av type Curve 100 eller tilsvarende.

BAD
Baderomsinnredning leveres i standard farge hvit fra Alterna eller tilsvarende.
Sanitærutstyr (f.eks. servant, toalettskål og badekar) leveres i standard farge hvit. Toaletter leveres  veggmontert.
Sanitærarmatur (f.eks. kjøkkenbatterier, servantbatteri, dusjbatteri)


For nærmere tekniske detaljer og beskrivelse, se vedlagte leveransebeskrivelse i salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: kvm

Bruksareal
Bruksareal: 200,1 kvm

Leveransebeskrivelse
Leveransebeskrivelse for boligen er medtatt i salgsoppgaven under dokumentasjon.

SELGER/UTBYGGER
Forstaden Tyrihans Boligutvikling AS Org. Nr. 927 332 965. Arkitektur av Blokk Arkitekter AS.

SALGSBETINGELSER/OVERTAKELSE
Estimert overtakelse av boligene er beregnet til sep 2024. Det presiseres at dette tidspunktet kun er estimert og ikke bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. En senere oppstart av arbeider og/eller en lengre byggetid enn forventet, kan medføre en senere overtakelse.

Selger vil ved vedtatt igangsetting varsle kjøper skriftlig om overtagelsesdato, som vil være å regne som en frist iht. bustadoppføringslova. Senest 3 måneder før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesmåned. Senest 3 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden nevnt i forrige ledd. Selger kan kreve overtagelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtagelse. Selger skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtagelsestidspunktet. Selger skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse.

Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. § 11 er oppfylt.

Selger tar forbehold om at endelig innflyttingsdato kan endres som følge av manglende arbeidskraft, forsinket levering av nødvendige leveranser til prosjektet og lignende som følge av sykdomsfravær ved f.eks. større virusutbrudd.

Utbygger forbeholder seg retten til å endre, tilpasse eller bruke andre materialer eller produkter så lenge kvalitet og funksjonalitet forblir uendret.

Eiendommen overtas av kjøper med alle rettigheter og forpliktelser slik den har tilhørt selger, forutsatt at kjøper har oppfylt sine forpliktelser.

MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE/FERDIGATTEST
Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av uteomhusarbeider, og Asker kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Asker kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeidene blir rettet. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, asfaltering etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjøre det mulig. Ved overtagelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg kan det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt. Det tas et generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid ved søknad om midlertidig brukstillatelse. Det gjøres oppmerksom på at det etter overtakelse kan fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utenomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet.

PRISER/KJØPSBETINGELSER
Avtalt salgspris er fast og vil ikke bli justert etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst å regulere prisen på usolgt bolig.

Offentlige avgifter så som dokumentavgift og tinglysningsgebyrer kommer i tillegg til salgssummen.

KJØPSOMKOSTNINGER
Dokumentavgift til Staten: 2,5 % av andel tomteverdi. Gebyr for tinglysing av skjøte, f.t. kr 525,-. Tinglysingsgebyr og attestgebyr for pantobligasjon i forbindelse med etablering av eventuelle lån Kjøper skal tinglyse på eiendommen, f.t. ca. kr 725,- per obligasjon inkl. attest. Det tas forbehold om endringer av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted. Videre tas det forbehold om at Statens Kartverk godkjenner grunnlaget for beregning av dokumentavgift.

GARANTIER
Boligene selges i henhold til Lov om Bustadoppføring, og Selger plikter å stille bankgaranti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av boligen til Kjøper. Dette iflg. Bustadoppføringslova § 12. Garantien skal stilles senest 10 dager etter at alle Selgers forbehold er løftet.

Overføring av Kjøpers delinnbetaling fra megler er avhengig av at Selger har stilt garanti i henholdt til Bustadoppføringslova § 47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av Selger.

LIGNINGSVERDI
Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en "primærbolig" eller "sekundærbolig". Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

FORSIKRING
Bygg og eiendom vil være forsikret av Selger frem til overtagelse. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

REGULERINGSFORHOLD
Tomten er regulert til bolig se vedlagte reguleringskart med bestemmelser som er en del av salgsoppgaven. Eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Rammetillatelse for prosjektet foreligger og kan oversendes fra megler på forespørsel. Under finner du kommune- og reguleringsplaner for området.

Kommuneplaner

Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 201801
Navn Kommuneplan 2018-2030
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.08.2019
Bestemmelser - https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3031/201801/Dokumenter/Kommuneplanbestemmelser%20Kommuneplan%20NK%202019-2030%20stadfestet.pdf
Delarealer Delareal 1 005 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplaner

Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Navn Nittedal stasjonsområde
Plantype Områderegulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 20.06.2011
Bestemmelser - https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3031/241/Dokumenter/241_Bestemmelser.pdf
Delarealer Delareal 1 005 m
Formål Boligb

SERVITUTTER/HEFTELSER
Eiendommen overtas fri for økonomiske heftelser. Kjøper må akseptere at det på eiendommen tinglyses ytterligere servitutter/erklæringer som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet, pålagt av offentlige myndigheter, eller nødvendige bestemmelser knyttet til naboforhold. Eiendommene overdras med de rettigheter og forpliktelser grunnboken viser. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysinger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l.

ADGANG TIL UTLEIE
Kjøper får full råderett over egen bolig og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

TILVALG/ENDRINGER
Mot vederlag har kjøper rett til å få utført endrings -og tilleggsarbeider. Til orientering opplyses det at bustadoppføringslovas §9, 2. avsnitt inneholder bestemmelse om at ønsker om endringer og tilvalg kan avvises når disse vil føre til ulemper for entreprenør/selger som ikke står i forhold til forbrukerens interesse. Dersom det likevel er mulig å få utført de ønskede endringer, vil det kunne påløpe ekstra kostnader.

LOVANVENDELSE
Boligene selges etter bestemmelsene i Bustadsoppføringslova (lov av 13. juni 1997 nr. 43). Loven sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. § 3. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse når kjøper er profesjonell/investor, eller etter at boligene er ferdigstilt. Boligene vil da selges etter bestemmelsen i Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger står likevel fritt til å selge eter Bustadoppføringslova. For øvrig gjelder Lom om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Kjøper aksepterer vedlagte kjøpekontrakt som standard ved inngivelse av kjøpstilbud.

Det vil bli avholdt tilvalgs-møte med kjøper. Alle endringer skal være avtalt i kontraktsform og vil bli bestilt når skriftlig avtale foreligger.

Se vedlagte leveransebeskrivelse for tilvalgsmuligheter.

ANNET
Salgsoppgaven for hovedprosjektet er nedlastbar på nettet. Vedlegget inneholder de nødvendige dokumenter som må gjennomgås av interessenter før budgivning. Digital salgsoppgave for prosjektet samt vedleggene er nedlastbare på eiendommens hjemmeside. Henvend deg til megler ved eventuelle spørsmål.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Stipulert overtagelse
Forventet ferdigstillelse er sep 2024. Dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindene og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato.  Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste bygge standarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Fast pris gir forutsigbarhet
Ofte er prisene faste og du vet på forhånd hva boligen koster. Forutsigbarhet i kjøpsprosessen er noe mange setter stor pris på.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt..

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende servitutter er registrert i eiendommens grunnbok:

1947/538-1/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
14.02.1947
Bestemmelse om å rive/fjerne bygg når bygningsrådet
forlanger det

1976/4482-1/8 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
19.07.1976
Bestemmelse om å rive/fjerne bygg når bygningsrådet
forlanger det

2006/314045-1/200 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
03.07.2006
:Knr:3031 Gnr:14 Bnr:1304
:Knr:3031 Gnr:14 Bnr:1305
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/314045-2/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST
03.07.2006
:Knr:3031 Gnr:14 Bnr:1304
:Knr:3031 Gnr:14 Bnr:1305
Gjelder denne registerenheten med flere


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 14 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 150 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 151 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 651 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.3 525)
Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 14 500 000,-) (Kr.62 500)
Totalt kr. (Kr.103 325)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes
vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av avbestillingen.
I stedet for erstatning kan det være fastsatt et avbestillingsgebyr. Erstatning og avbestillingsgebyr reguleres av bustadoppføringslova §§ 53 og 54.

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper kan ikke uten selgers skriftlige samtykke videreslege (transportere) kjøpekontrakten eller selge boligen videre før hjemmel er overført.

Tilvalg
Tilvalg må bestilles ift. oppsatt produksjon, og mulighetene begrenses etter hvert som produksjonen igangsettes. Det vil bli satt opp egne tilvalgsmøter for kjøperne. Alle tilvalgsavtaler avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/ underleverandør.
Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv. Dersom selger krever tilvalgskostnadene utbetalt før hjemmelsovergang, skal det stilles §47 garanti ihht. bustadoppføringslova direkte ovenfor kjøper.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Oppdragsnummer
38-22-0036

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Ansvarlig megler
Morten Lindberg

Saksbehandlere
Morten Lindberg
EIE Fornebu
Mob: 96 62 62 46


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tyrihansveien 15A
For mer om objektet
Tyrihansveien 15A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: