Bilde 1 av Ovenbakken 19 ABilde 2 av Ovenbakken 19 A
Digital salgsoppgave
Ovenbakken 19 A

1361 Østerås • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Romslig, meget gjennomført 2-roms med god standard beliggende nær senter & T-bane - Stor solrik terrasse - Peis -P-leie*
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
-1
Internt bruksareal (BRA-i)
54 m²
Bruksareal (BRA)
56 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
2 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
16 m²
Fellesutgifter
kr 2 560 / Mnd
Prisantydning
kr 4 400 000
Omkostninger
kr 17 425
Fellesgjeld
kr 84 814
Totalpris
kr 4 502 239
Byggeår
1966
Tomt
Eiet tomt 16265 m²
Oppdragsnummer
36240120
card-default

Elise Riise Johnsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Elise
Prisantydningkr 4 400 000,-
Fellesgjeldkr 84 814,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 975,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 4 502 239
Eiendom
Ovenbakken 19 A, 1361 Østerås, Etasje: -1

Matrikkel
Andelsnr. 73 Orgnr. 953914638 i Bærum kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 56 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 54 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 2 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 16 kvm

Areal
Bruksareal: 56 kvm, BRA-i:54 kvm , BRA-e: 2 kvm , TBA: 16 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1966

Tomt
Eiet tomt 16265 kvm

Prisantydning
4 400 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 12.03.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 84 814,- pr.01.03.24
Andel fellesformue kr. 0,-31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 400 000,- (Prisantydning)
kr 84 814,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 484 814,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 975,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 175,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 493 989,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 502 239,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Felleskostnadene er kr 2560,- pr mnd og inkluderer  trappevask, vaktmestertj., bredbånd 1000/1000, betjening av fellesgjeld, bygningsforsikring, forretningsførsel og komm.avg.

Herav:
Felleskostnad kr 1 823,-
avdrag fellesgjeld kr 321,-
renter fellesgjeld kr 416,-

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Tina Wright Thorsen

Parkering
Borettslaget har meget godt med biloppstillingsplasser utendørs, fordelt på Eiksveien, Fururabben og Ovenbakken. Et større antall av biloppstillingsplassene er nå utstyrt med lademulighet. Garasjeanlegg finnes i Ovenbakken og Fururabben/Eiksveien med til sammen 88 garasjeplasser. Garasjene er doble, men litt trange - særlig om bilene er store. Familier med to biler må søke fast plass for begge bilene, og ikke benytte gjesteparkering for bil nr 2.

Borettslaget har reserverte plasser til gjesteparkering. Disse finner man i Ovenbakken, i Eiksveien ved Østerås Eldresenter og i Fururabben ved enden av nr 6.

Pris for uteparkering er ca kr 150,- pr mnd og pris for garasje er ca kr 350,- pr mnd. Elbil plass koster 500 kr pr mnd + strøm.

Beliggenhet
Boligen ligger i solrike og grønne omgivelser på Østerås. Griniveien ligger kort unna og tar en kjapt til Røa, Haslum eller Sandvika, mens Nadderudveien går direkte til Bekkestua. Her bor man i hyggelige omgivelser med både kort vei til marka og byen.

Østerås Senter ligger innen kort gangavstand - Her finner man butikker og helsetjenester, blant annet Vinmonopolet, legekontor, dagligvarebutikk, og mye mer. Treningssenteret Fresh Fitness holder også til her, og tilbyr både egentrening og gruppetimer. Nye Eiksmarka Senter åpnet i slutten av 2018 og tilbyr et bredt utvalg butikker og restauranter som blant annet Apotek 1, sushi, pizza, Kiwi og frisør. Eiksmarka Helsestasjon ligger også her. Det er også en søndagsåpen Joker med post i butikk i Eiksveien, og forøvrig godt med dagligvarebutikker i området.

Nærområdet er rikt på aktiviteter for barn, unge og voksne innen både idrett og kultur. Det er flere gode golfbaner i området med bla. Toppgolf ligger en kort kjøretur unna og tilbyr Norges største treningssenter for golfere. For de som vil ut i skog og mark er tilbudet svært bredt. Marka ligger en kort tur unna og det ligger flotte turstier rundt jordene langs Griniveien. Er du glad i å sykle eller gå på rulleski er Sørkedalsveien en pent asfaltert vei med herlige, landlige omgivelser. På vinterstid byr området på flotte skimuligheter, både nedover og bortover. Kolsås Alpinanlegg er det største alpinanlegget i Bærum og tilbyr flotte bakker, samt alpinkurs. For de som er mer interessert i langrenn er det flotte preparerte skiløyper på Muren og Brunkollen. Enda kortere utflukter kan både sommer og vinter tas på Hagabråten, Øvrevoll eller Sauejordet.

Skole for barn i alle aldre er å finne innen 2 km fra døra, og det er et godt barnehagetilbud i lokalområdet. Blant skolene i nærheten finner man Eikeli skole for 1.-7. trinn, samt Hosletoppen ungdomskole. Den mest nærliggende videregående skolen er Eikeli videregående. Her tilbys det både studiespesialiserende linjer og flere spennende og yrkesorienterte valglinjer som Businessklassen, Internasjonalisering og Samfunnsfag. Det er svært godt med fritidsaktiviteter og tilbud til både barn og ungdommer i området.

Det er også et godt kollektivtransporttilbud i kort avstand fra boligen. T-banen går fra Østerås eller Lijordet T-banestasjon med kort gangavstand fra boligen. Her går linje 2 til Ellingsrudåsen på Furuset med stopp gjennom hele byen. Avganger 7-8 ganger i timen i rushtiden, og ettersom Østerås er endestasjonen står det nesten alltid en bane og venter på deg. Busslinje 140, 140N, 212, 230 og 235 går fra Østerås senter busstopp, et steinkast fra boligen. Herfra går bussen til Sandvika, Bekkestua og Skøyen med regelmessige avganger. Det er også kort vei til flybussen som går fra Nadderudveien.

Tomt
Eiet tomt, 16265 kvm

Borettslaget har en meget pent opparbeidet tomt, med store gressplener like utenfor inngangspartiet til leiligheten. Leiligheten er en åpning i hekken for å enkelt kunne benytte seg av fellesarealene.

Her er det satt ut flere bord sommerstid, og et hyggelig sted å invitere til større selskaper. Det er også en nyere lekeplass. Asfalterte gangstier mellom oppgangene.

Inneholder
Leiligheten består av entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Det er utgang til terrasse på ca 16 m2.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasen på ca 2 m2. Denne boden ligger i samme etasje som leiligheten, så det er svært enkelt å benytte den i hverdagen.

Borettslaget har et fellesrom som ble pusset opp i 2021 som kan benyttes til bursdager, dåp, konfirmasjon m.m. Det er også fellesboder for sykler, akebrett, barnevogner etc.

Borettslaget har også fellesvaskeri. Fellesvaskeriene finnes i Fururabben 8A, Ovenbakken 15A, 17C og 23A.

Byggemåte
Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Utfyllende vegger
av bindingsverkkonstruksjon. Yttervegger kledd med fasadeplater samt murflater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/ membran (Ikke
besiktiget). Leiligheten har brann og lydklassifisert entrédør, fra 1989. Vinduer og balkongdør fra 2024 med to og tre-lags glass. Leiligheten har egen
varmtvannsbereder plassert i skap i soverom. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig oppdriftsventilasjon i leiligheten.

Etasjeskiller - Underetasje:
- Etasjeskille av betong
- Kommentarer til TG2: Skjevhetsmåling; Det er noe skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til ca. 19 mm i stue.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør av typen kobber og plast/rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stoppekran plassert i sokkel under skyvedørsgarderobe i soverom. Varmtvannsbereder på ca 116 liter fra 2005. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme på bad. Naturlig oppdriftsventilasjon I leiligheten.
- Kommentarer til TG2:
- Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for
reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør av støpejern i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt
brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Det ble gjennomført fornying av avløpsrør i alle leiligheter med strømpeløsning, hovedstammer og bunnledninger i alle bygg i 2018/2019.

Rom for varig opphold:
- Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. Bad 2,29 meter. Entré 2,34 meter. Stue/ kjøkken 2,23/ 2,12 meter. Soverom 2,33/ 2,21 meter.

Elektrisk anlegg:
- Sikringsskap med automatsikringer plassert I felles gang utenfor leiligheten. Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.
- Kommentarer til TG2: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget; Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for
varmgang. Det observeres løse ledninger/ koblingsbokser under skyvedørsgarderobe. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person.

Brann:
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Dører og vinduer:
- Leiligheten har brann og lydklassifisert entrédør, fra 1989. Vinduer og balkongdør fra 2024 med to og tre-lags glass. Det kommer ny inngangsdør til leiligheten i 2024, allerede inkludert i prosjektet med vinduer og balkongdører.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utgang fra stue til markterrasse på 16 m2. Gulvoverflate av terrassebord. Plassbygd benk med oppbevaring.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: 54 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 56 kvm

Standard
Velkommen til Ovenbakken 19 A!

Dette er en pen og hyggelig 2-roms endeleilighet beliggende på bakkeplan med utgang til en herlig terrasse. Med kun en trapp ned fra inngangspartiet har man her enkel adkomst.

Boligen er pent oppusset med blant annet nytt gulv fra 2020 og moderne overflater fra 2022. Stue og kjøkken er av åpen løsning og oppleves som et sosialt oppholdsom med store vindusflater mot syd. Sentralt i rommet er det også en effektiv peisovn som skaper et naturlig skille mellom sofakroken og spisestuen.

Kjøkkenfrontene ble malt i 2022 og har blant annet ny benkeplate i tre fra 2017. Videre inneholder leiligheten et hyggelig soverom og praktisk bad med opplegg for vaskemaskin. Boligen har nye vindusflater og ny balkongdør fra 2024 og inngangsdøren skal byttes i løpet av våren i regi av borettslaget.

Fra stuen er det utgang til en skjermet terrasse på ca 16 m2. Uteplassen vender mot syd og har gode solforhold, samt direkte adkomst til borettslagets flotte fellesområder.

Det medfølger en ekstern bod som befinner seg i samme etasje som leiligheten, dermed har man svært enkel tilgang til denne.

Det er mulighet for leie av parkeringsplass eller garasje etter ansiennitet. Det er også mulighet for elbil lading.

Ingen dokumentavgift!

Borettslaget har meget god vedlikeholdshistorikk - se eget punkt om borettslaget.

Entré | Velkommen inn!
Entréen gir et fint førsteinntrykk med pene malte overflater, samt nytt gulv fra 2020. Entréen er innredet med garderobeskap for oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også satt inn pene, smale skap langs veggen mot kjøkkenet for ekstra oppbevaring. Disse er malt i samme farge som veggen, her er ingenting tilfeldig.

Stue | Sosialt
Leiligheten byr på en lys og hyggelig stue med store vindusflater og plass til både sofaseksjon ved vindu og spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Sentralt i rommet er det også en effektiv peisovn som skaper et naturlig skille mellom de to sonene. I tillegg til å by på peiskos er peisovnen en deilig ekstra varmekilde på de kaldeste dagene. Vindusflatene ble skiftet i 2024 og vender mot syd med utsyn mot terrassen, så dette er en svært usjenert leilighet. Det ble det lagt nytt gulv i boligen i 2020 og overflatene ble malt i moderne farger i 2022.

Terrasse | Solrikt
Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse på ca 16 m2. Terrassen er innkranset med hekk som gir god skjerming mot innsyn. Uteplassen vender hovedsakelig mot syd med gode solforhold fra ca kl 09.30-19.00 sommerstid. Selve terrassen har gode møbleringsmuligheter og det er fint plass til spiseplass, loungemøblement eller lignende. Her er det også plassbygget sittebenk med oppbevaring under. Grilling på terrasse og balkonger er tillatt med gassgrill/elektrisk grill, og du får fint plass til grillen. Fra terrassen har man videre adkomst til de flotte fellesarealene.

Kjøkken | Hyggelig
Kjøkkenet ligger med åpen løsning mot stuen med halvvegg mot entréen. Dette gir god utnyttelse av plassen, samtidig som det gir et sosialt og moderne inntrykk. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea og frontene og veggene ble malt i moderne farger 2022. Kjøkkenet har også benkeplate i tre, blandebatteri og oppvaskkum fra 2017. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og komfyr med platetopp. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger salget.

Soverom | Romslig
Soverommet har adkomst fra stuen. Rommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Bak sengen er det laget en stilig spilevegg som står fint til den behagelige grønnfargen i rommet. Det er oppbevaringsplass for klær i en romslig skyvedørsgarderobe malt i samme farge som veggene. Soverommet har nytt gulv fra 2020 og ble malt i 2022 som resten av boligen.

Bad | Funksjonelt
Videre inneholder boligen et flislagt baderom med varmekabler. Av utstyr finner man her vegghengt toalett, servantinnredning med skuffer og overskap med speil, samt dusjhjørne med regndusj + hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin, forøvrig også fellesvaskeri i borettslaget. Badet ble oppgradert  i 2010, og har servantbatteri fra 2017. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Borettslaget gjennomførte i 2018/2019 rørfornying i alle blokkene, med strømpeløsning gjennomført av Proline.

Borettslaget har meget god vedlikeholdshistorikk - se eget punkt om borettslaget.

Overflater:
- Gulvflater belagt med laminat fra 2020, samt felt med fliser foran vedovn.
- Malte vegg og himlingsflater fra 2022, felt med trespiler i soverom og entré.
 
Kommentarer til TG2:
Kjøkken:
- Ventilasjon: Belysning i ventilator fungerer ikke.
- Innredning: TG2 grunnet alder/ slitasje på kjøkkeninnredning.

Bad:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Sanitærutstyr / innredning Servantskap har fuktskader og riss i servant. Servantskap må skiftes ut.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 11 og 24 mm til hjelpesluk. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. Lokalfall I dusjsonen er tilfredsstillende.


For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 1969.

Ferdigattest markerer den formelle avslutningen av byggesaken og skal vise at arbeidet er utført i tråd med tillatelsen og regelverket. Hovedregel etter gammel og ny plan- og bygningslov (pbl) er at et bygg ikke skal tas i bruk før det foreligger ferdigattest alternativt midlertidig brukstillatelse.

Dersom det er gitt midlertidig brukstillatelse vil ikke manglende ferdigattest bety at det er ulovlig å bruke bygningen. Det betyr derimot at bygningen ikke er formelt fullt ut ferdigstilt.

Dagens planløsning samsvarer ikke med originale byggetegninger. Kjøkkenet er flyttet ut i stuen og opprinnelig kjøkken er i dag soverom.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Peisovn i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Bærum kommune har ikke eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader
Selger anslå et gjennomsnittlig strømforbruk på ca 700-800 kwh. Det er nylig byttet vinduer og balkongdør, som trolig kan føre til lavere strømforbruk fremover da tidligere vinduer var gamle.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 96660137138, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 06.03.2024: 5.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 181
Saldo per 06.03.2024: 19 362 178
Andel av saldo: 45 849
Første termin/første avdrag: 15.02.2022 ( siste termin 15.03.2039 )

Lånenummer: 96660161675, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 06.03.2024: 5.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 359
Saldo per 06.03.2024: 16 455 152
Andel av saldo: 38 965
Første termin/første avdrag: 01.01.2024 ( siste termin 01.02.2054 )
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring ASA Polisenummer: 3441863

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 114 599,- Som sekundærbolig Kr. 4 235 477,-

Borettslag
- Borettslag: Østerås Borettslag A/l, Orgnr: 953914638.
- ABBL er forretningsfører.
- Borettslaget består av 280 andeler.
- Dugnad må påregnes.
- Grilling med elektrisk eller gassgrill er tillatt på balkongen.
- Borettslagets andeler kan bare eies av enkeltpersoner som er medlemmer i Boligbyggelaget.
- Fellesvaskeriene finnes i Fururabben 8A, Ovenbakken 15A, 17C og 23A. Nøkkel til vaskeriet bestilles på eget skjema i dette heftet.

Følgende vedlikehold er gjort de siste årene:
- Nytt brannsikringsanlegg i fellesområdene (2022)
- Nye avfallsbeholdere (2022)
- Oppussing av fellesrom i FR10, for felles benyttelse (barnebursdag, dåp, konf, kafe mm) (2021)
- Boder for utleie i kjellere (høst 2021)
- Nye porttelefoner med videofunksjon i 2020
- Fornying av avløpsrør i leiligheter, hovedstammer og bunnledninger i alle bygg i 2018/2019
- Oppussing av oppganger i 2017
- Nye sylindere og låskasser i alle ytterdører
- Montering av sensorer for styring av utelys
- Utskiftning av alle gavl- og hjørnelamper på byggene
- Fasadevask av alle bygninger
- Solgt den ene vaktmesterleiligheten
- Ferdigstillelse av elektrisk infrastruktur for støtte av elbillading
- Oppusset balkonger
- Nye sykkelstativ i kjellere og steder uten låsbar sykkelbod
- Utgraving og oppmerking av nye p-plasser + skråning Fururabben 8

Styret i AL Østerås borettslag ble på generalforsamling 26 April 2023 gitt fullmakt til å ta opp lån på inntil kr 30.000.000 til "prosjekt vindu" (bytte ut vinduer, balkongdører og inngangsdører til leilighetene). Borettslaget stiller pant i borettslagets eiendom, gnr. 35 bnr. 60 og 61 for lånet.

Med bakgrunn i "prosjekt vindu" økte felleskostnadene fom juli 2023. Økningen skyldes i sin helhet låneopptaket til finansiering av vindusprosjektet.
Arbeidet startet november 2023. Denne leiligheten har fått byttet vinduer og balkongdør. Inngangsdør byttes ila våren 2024.

Skifte av kollektiv Tv-avtale:
Nåværende avtale med VikenFiber er sagt opp og fra januar 2024 blir ObosOpenNet installert i borettslaget. Bredbånd 1000/1000 blir inkludert i husleien, og tv tjenester fra Allente, RiksTV og Strim kan bestilles separat på nettsiden.

KOMMENDE 5-10 ÅRS PERIODE (NB! Planlagt, ikke vedtatt):
1-5 år:
- Ombygging av garasjeanlegg

2-10 år:
- Drenering

I samarbeid med ABBL Teknisk avdeling er det utarbeidet en rullerende vedlikeholdsplan for å kunne opprettholde en god teknisk standard på eiendommene. Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Hele salgsoppgaven bør grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler m.m.

Kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget dersom medlemskap ikke er tegnet. Ved tegning av medlemskap innbetales kr 675,- pr. andelseier.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Man trenger ikke søke om anskaffelse av husdyr av type skilpadde, hamster, gullfisk,  undulat og helårs innekatt. Anskaffelse av katt som skal være alene utendørs, er ikke lov.  Dette fordi de finner veien inn dører og opp på verandaer

Hundehold kan godkjennes etter søknad til styret. Forutsetningen er at naboer i samme  oppgang har gitt sitt samtykke, etter forespørsel om dette fra styret. Søknaden kan bli  avslått dersom det er levert inn legeerklæring som dokumenterer at styret må gi avslag på søknad om hundehold. Styret har taushetsplikt om framlagt legeerklæring.  Det er flere i borettslaget som har hund i dag.

Hundeholdet skal ikke være til vesentlig sjenanse for andre beboere. Viser det seg at  hunden/hundene er til reell plage for naboene, og at situasjonen ikke har bedret seg tross  flere advarsler og tid for eier til å rette på situasjonen, kan styret, med to måneders varsel,  pålegge beboer å avslutte hundeholdet. Det anses som mislighold av husordensreglene å  ikke etterkomme et slikt vedtak, med mulige konsekvenser hjemlet i vedtektenes §12  Mislighold.

Annet
Følgende tilbehør medfølger ikke salget:
- Vitrineskap ved spisestue (denne står på egne ben, men er montert til vegg av sikkerhetsgrunner)
- Taklampe over spisestue
- Vegglampe ved sofa
- Garderobeskap i gang

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1966/307520-2/100  Bestemmelse om bebyggelse  
 15.12.1966 
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/302008-1/100  Erklæring/avtale  
 11.04.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. hobbyrom
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/302784-1/100  Obligasjon  
 14.04.1970 
BELØP: NOK 3.622.900
Panthaver:Bærum Boligbyggelag Al  
Lnr: 1000490
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/41049-1/100   ** Prioritetsbestemmelse  
 23.12.1987 
veket for: OBLIGASJON 1987/35844-1/100
 
1974/17246-1/100  Erklæring/avtale  
 14.11.1974 
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. bur for
motorsykler
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/1588278-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
 17.12.2021 09:57 
BELØP: NOK 21.289.759
Panthaver:BOLIGBANKEN ASA  
Org.nr: 914827841
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2023/1308077-1/200  Pantedokument  
 22.11.2023 10:46 
BELØP: NOK 30.000.000
Panthaver:BOLIGBANKEN ASA  
Org.nr: 914827841
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Østerås senter vil i løpet av 2024 og 2025 totalrenoveres innvendig og utvendig. Kjøpesenteret vil holde åpent i hele byggeperioden.

SØKNAD OM RAMMETILLATELSE FOR TILBYGG OG PÅBYGG - GNR. 35, BNR. 105 - ØSTERÅS SENTER - OTTO RUGES VEI 80, 1361 ØSTERÅS.

Det søkes om tillatelse til tilbygg og påbygg på eiendommen.

Tiltaket omfatter:
• Etablering av nye innganger og utvidelser i forbindelse med dette.
• Utvidelse av eksisterende ventilasjonsrom på tak
• Tetting av eksisterende glasstak
• Installering av ny heis ved hovedtrapp mellom underetasje og hovedetasje
• Oppgradering av uteområde rundt inngang øst med ny trapp, gangvei og grøntareal

Sak; 18/20306 - Eiksveien 108 - tilbygg omsorgsboliger:
Det søkes om oppføring av et nybygg i 4 etasjer til Solbakken bo- og behandlingssenter. Solbakken bo- og behandlingssenter består av 88 sykehjemsplasser. Nybygget tilsluttes eksisterende bygg i form av innglasset gangbro. Nybygget vil gi en økning på 60 sykehjemsplasser.

Sak; 22/16763 - Eiksveien 73 - detaljregulering:
Østerås bo- og behandlingssenter hadde i 2019 fire sykehjemsavdelinger, en omsorgsbolig og et dagaktivitetssenter.

I 2020 het stedet fortsatt bo- og behandlingssenter, men besto kun av dagaktivitetssenteret. Hele Østerås sykehjem har flyttet til Lindelia sykehjem i Lindelia 47 på Gjettum.

Det er prosjektert å bygge om Eiksveien 73 til Nye Østerås barnehage. Barnehagen, som kan få 200 plasser, planlegges ferdig i juni 2025.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 400 000,- (Prisantydning)
kr 84 814,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 484 814,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 975,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 175,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 493 989,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 502 239,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.52 192,95)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.18 740,40)
Foto (Kr.4 500)
Grunnpakke borettslag inkl eierskiftegebyr (Kr.12 995)
Markedspakke 1 (Kr.22 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Overtagelse (Kr.3 250)
Totalt kr. (Kr.135 978,35)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.




Det er avtalt at megler kan legge ut for følgende utlegg dersom nødvendig: fotograf, trykking av
salgsoppgaver, takst osv. da disse faktureres direkte til selger fra leverandører.

Oppdragsnummer
36-24-0120

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Elise Riise Johnsen

Saksbehandlere
Elise Riise Johnsen
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 11 08 66 / E-post: erj@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ovenbakken 19 A
For mer om objektet
Ovenbakken 19 A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: