Bilde 1 av Raudfjellvegen 7Bilde 2 av Raudfjellvegen 7
Digital salgsoppgave
Raudfjellvegen 7

2224 Austmarka • Kongsvinger kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Idyllisk og velholdt eiendom med utsikt over Fagernessjøen! To garasjer og uthus | Beite og mulighet for hestehold
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
140 m²
Bruksareal (BRA)
226 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
86 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
47 m²
Kommunale avgifter
kr 846 / Mnd
Prisantydning
kr 3 100 000
Omkostninger
kr 87 500
Totalpris
kr 3 187 500
Byggeår
1959
Tomt
Eiet tomt 11122 m²
Oppdragsnummer
66240002
Prisantydningkr 3 100 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 71 250,-
  
Totalpris kr 3 187 500
Eiendom
Raudfjellvegen 7, 2224 Austmarka

Matrikkel
Gnr. 69 Bnr. 6 og Gnr. 69 Bnr. 7 i Kongsvinger kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 226 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 140 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 0
- BRA-e (eksternt bruksareal): 86 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 47 kvm

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
Første etasje:
BRA 140 m²
- BRA-i 140 m²: (entré, kjøkken/spisestue, stue, Tv-stue, to bad og fire soverom)
- BRA-e 0 m²:
- BRA-b 0 m²:

Kjelleretasje:
BRA - 0 m²
- BRA-i 0 m²: (2 bodrom og trappegang, kjelleretasjen er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde).
Kjelleretasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 33 m2, men grunnet lav takhøyde er 0 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 33 m2.

- BRA-e 0 m²:
- BRA-b 0 m²:

Loftetasje:
BRA - 0 m²
- BRA-i 0 m²: (rom benyttet som kontor og rom benyttet som stue, loftetasje er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde).
Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 27 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er 0 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 27 m2.

- BRA-e 0 m²:
- BRA-b 0 m²:

Garasje
BRA 86 m²:
- BRA-e: Dobbeltgarasje 39 kvm og dobbeltgarasje 47 kvm


Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Areal
Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 226 kvm, BRA-i: 140 kvm , BRA-e: 86 kvm , TBA: 47 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1959

Tomt
Eiet tomt 11122 kvm

Prisantydning
3 100 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Magnus Slåtsveen Takstdato: 16.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 71 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 72 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 172 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 187 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 10 145 pr. år

Eier
Thomas Jakob Johnsrud

Beskrivelse
Velkommen til Raudfjellvegen 7!

EIE v/ Jo Heiki Støve har gleden av å presentere denne innholdsrike og sjarmerende eiendommen. Eiendommen er beliggende i landlige og fredelige omgivelser ved Finnskogvegen på Austmarka. Stor tomt med masse muligheter. Hestehold er en mulighet. Fin utsikt mot vakre Fagernessjøen. Rolig nabolag med pensjonister og barnefamilier. Eneboligen er godt ivaretatt og har en god planløsning. Huset ligger vestvendt opp på et høydedrag med sol fra tidlig morgen til sent på kveld.

Høydepunkter:
- Romslig bolig med god plass til storfamilien
- Det er asfaltert innkjørsel/gårdsplass
- 2 dobbeltgarasjer og stort uthus med flere rom (tidligere stall)
- Pent kjøkken fra 2023 med alt integrert
- 2 bad, praktisk
- 4 gode soverom
- 3 varmepumper og peisovn + vedovn
- Jacuzzi utendørs med utsikt mot sjøen

Parkering
Boligen har to frittstående dobbelgarasjer på 47 kvm og 39 kvm. Begge er godt isolerte og det er installert varmepumpe i den ene. Den benyttes som treningsrom året rundt. Det er også godt med parkeringsplasser på tomten.

Beliggenhet
Huset ligger vestvendt på høydedrag med sol fra tidlig morgen til sent på kveld. Idylliske og landlige omgivelser med utsikt over Fagernessjøen!  Austmarka ligger i sørenden av Finnskogen, et sammenhengende skogsområde som strekker seg nordover langs svenskegrensa.

SERVICETILBUD:
Jokerbutikk med "bensinstasjon" ca 2 km unna.

Bebyggelse
Naturområde med spredt eneboligbebyggelse og fritidsboliger.

Tomt
Eiet tomt, 11122 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Austmarka barne- og ungdomsskole ligger ca. 1,1 km unna boligen. Austmarka barnehage ligger ca. 1,1 km unna boligen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området gir muligheter for offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Raudfjellvegen og ligger ca. 100m unna boligen. Kongsvinger stasjon ligger ca. 25,1 km unna boligen.

Fritidstilbud
Kort avstand til Fagernessjøen og Møkeren med gode bade- og fiskemuligheter og mulighet for en padletur. Austmarka er kjent som de opprinnelige finnetrakter og her finnes severdigheter som er verdt et besøk, f.eks Bygdemølla fra 1600-tallet, Bygdetunet med samling av gamle hus, Sikåa-området (gammelt industrisamfunn), finnetorpene Kvåho og Åbborhøgda, Dronningens utsikt (utsiktspunkt) m.m.
Austmarka har også et aktivt foreningsliv med bridgeklubb, bygdekor, bygdekorps, historielag, jaktskytterklubb og mye mer.
Det er ei levende bygd med aktiviteter for store og små. Idrettslag, samfunnshus, bygdetun, badeplass, fotballbane, hockeybane mm.
Milevis med fine turstier med tilgang rett utenfor døra. Flotte skiløyper vinterstid.

Byggemåte
Bolig over 3 plan. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Bærende vegger og skillende dekker av tre. Utvendige fasader forblendet med panel. Yttertak av saltaksform. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2007-2012. Vindu i loftetasje med to-lags glass fra ukjent årstall. Balkongdør i Tv-stue med to-lags glass fra 2007. Balkongdør i rom benyttet som kontor fra ukjent årstall.

Standard
Kjøkken
Gulvflate belagt med laminat. Vegger med panel. Himlinger med panel. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Plater på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Integrerte hvitevarer: Nedfelt induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekk. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast. Kjøkkenet har komfyrvakt.

Bad 1
Baderom fra ukjent årstall. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger med tapet. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap i profilert utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, belysning og skap over servant. Frittstående badekar med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett. Mekanisk avtrekksventil på vegg. Vannrør av kobber, plast og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast.

Bad 2
Baderom fra 2012 (i følge eiers opplysninger). Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Frittstående servantskap i profilert utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett. Mekanisk avtrekksventil på vegg. Vannrør av plast og kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med laminat og gulvbelegg samt vegg-til-vegg teppe i soverom 4. Vegger med panel, brystpanel, panelplater og plater. Himlinger med panel. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i soverom 1 og gang.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Kjøkken:
- Ventilasjon: Rørgjennomføring tilknyttet ventilator bærer preg av ufagmessig utførelse. Eventuell utbedringer kan vurderes.
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Overflater gulv: Enkelte skjøter mellom laminatgulv er stedvis for nærme hverandre. Eventuell utbedringer kan vurderes.

Bad 1:
- Helhetsvurdering: TG2 helhetsvurdering er gitt på bakgrunn av registrerte avvik i kombinasjon med alder. Det er blant annet registrert våtromstapet har moderat slitasje og stedvis manglende vedheft. Gulvbelegg bærer preg av alder/slitasje. Fornying av overflater bør påregnes. Baderommets tettesjikt er vurdert til å en alder som tilsier begrenset restlevetid. Vannrør, avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Selger opplyser om at det har vært utført egeninnsats på vannrør. Vannrør og avløpsrør bør fornyes. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør
etableres. Servantskap har fuktskader det er samt registrert krakelert servant. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes. Til informasjon: Det er ikke mulig og utføre hulltaking/fuktmåling mot våtsonen grunnet våtsonens plassering mot bad/yttervegger. Det er derfor utført hulltaking/fuktmåling fra gang. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser vektprosent under 16.

Bad 2:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Overflater gulv: Det er registrert riss/sprekker i silikonfuger i overgangen gulv/vegg. Utbedringer bør påregnes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Fornying av slukmansjett, klemring og tettesjikt bør påregnes. Det er registrert dampsperre på innvendig skillevegg. Dette er vurdert til å være en ufagmessige utførelse mht risiko for fuktskader i konstruksjonen ved et eventuelt dobbelt tettesjikt. Utbedringer bør påregnes Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet dusj er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 22 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Enkelte skjøter mellom laminatgulv er stedvis for nærme hverandre. Det er i tillegg registert enkelte ujevnheter i gulvoverflate. Eventuell utbedringer kan vurderes.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
- Overflater gulv: Gulvbelegg mangler stedvis vedheft. Det er I tillegg registert ujevnheter i gulvoverflater. Eventuell utbedringer kan vurderes.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Det er registrert at dampsperre er montert på utlektet kjellervegger, dette ansees som ufagmessig utførelse grunnet fuktrisiko. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i kosntruksjonen. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser vektprosent under 16.
- Innerdører: Innerdør til bod har behov for justering samt Innerdører bærer preg av alder/slitasje. Eventuell fornyelse kan vurderes.

Krypekjeller:
- Innvendig inspeksjon: Det er registrert fuktmerker/saltutslag i krypekjelleren. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft - innredet:
- Konstruksjonsoppbygging: Deler av loftet er bruksendret fra råloft til beboelsesrom. Deler av Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
- Innerdører: Innerdører bærer preg av slitasje. Utbedring bør vurderes.

Loft - uinnredet / råloft:
- Overflater vegger/undertak: Fuktskjolder/-merker observert i tak/undertak. Risiko for skader i konstruksjonen kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser for å fastlegge eventuelle tiltak bør påregnes.
- Konstruksjonsoppbygging: Det er liten/mangelfull ventilering av kaldtloftet. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Ventilering bør utbedres for å sikre tilstrekkelig lufting av loftet og forhindre skader/skadeutvikling.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp):
- Ildsteder inne i boligen: Vedovn i kjeller er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid.

Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side i trappen opp til loftetasje. Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen ned til kjeller. Forholdet bør utbedres.

Etasjeskiller - Kjeller/1.etasje/loft:
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i kjeller og 1.etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på 2,0 meter er målt til: 20 mm i trappegang, 5 mm i stue og 7 mm i gang. Høydeforkjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 32 mm i trappegang, 8 mm i stue og 18 mm i gang. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Deler av røropplegg er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Selger informerer om at det er utført egeninnsats på røropplegg. TG2 settes for å belyse risiko. Brønnvannskvaliteten er ikke vurder. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Selger informerer om at det er utført egeninnsats på røropplegg. TG2 settes for å belyse risiko.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold/utskiftninger på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

NB! Det er i etterkant av tilstandsrapporten utført kontroll av elektrisk anlegg som det anbefales av takstmann. Elektriker fra Hagen og Lindstad AS kontrollerte den 24.01.24 det elektriske anlegget og utbedret det som var nødvendig. Dokumentasjon i form av sluttrapport foreligger hos megler.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Fasader ink. kledning: Utvendige omramminger rundt vinduer går stedvis for langt ned mot vannbrett og er utsatt for fuktskader. Tiltak bør påregnes.

Dører og vinduer:
- Dører: Balkongdør i rom benyttet som kontor er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato.
- Vinduer: Vindu i rom benyttet som loftstue er vurdert til å være av eldre dato. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.

Yttertak:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Fuktskjolder/-merker observert i undertak. Risiko for skader i konstruksjonen kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser for å fastlegge eventuelle tiltak bør påregnes.
- Inspeksjonsmulighet: Taket er ikke inspisert grunnet is og snø.

Balkonger, terrasser, veranda etc.:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng:
- Platting: Det er registrert noe slitasje på terrassebord. Eventuell fornyelse kan vurderes.

Grunnmur, fundamenter:
- Grunnmur: Det er registrert riss I grunnmur. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Drenering:
- Vann fra yttertak og bortledning: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig bortledning av takvann bør etableres.
- Fuktmåling i lukkede konstruksjoner: Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Det er registrert at dampsperre er montert på utlektet kjellervegger, dette ansees som ufagmessig utførelse grunnet fuktrisiko. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i kosntruksjonen. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser vektprosent under 16.
- Alder: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Stikkledninger og tanker:
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Septiktank: Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Tiltak anbefales.

Frittstående byggverk:
- Helhetsvurdering: Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Frittstående byggverk:
- Helhetsvurdering Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig. Til informasjon: Tilliggende låve er ikke vurdert i tilstandsrapport.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp):
- Skorsteiner inne i boligen: TG2 Gjelder: Det er registrert sprekker/riss i fuger på teglsteinspipe. Eventuell utbedringer kan vurderes TG3 gjelder: Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Sjablongmessig prisanslag gjelder branninspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 26.06.2012 som omhandler Tilbygg enebolig - 42 kvm BRA.

Det foreligger ferdigattest datert 03.08.2007 som omhandler tilbygg stue - 23 kvm.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 10 145 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Kommunale avgifter fakturert i 2023:
Eiendomsskatt kr. 2 831,29,-
Feiing kr. 517,84,-
Renovasjon kr. 4 057,43,-
Slam kr. 2 737,52,-
Totalt kr. 10 144,08,-

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 2 831,29,- i 2023 og er inkl. i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, kabeltv/bredbånd, etc. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
LOfavør Husforsikring Polisenummer: 27932680

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 601 605,- Som sekundærbolig Kr. 2 286 098,-

Tekniske installasjoner
Det er fiber i fra Eidsiva innlagt i boligen. TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Varmtvannsbereder og renseanlegg til brønnvann er plassert i kjellerbod. Varmtvannsbereder fra ukjent årstall. Hovedstoppekran er plassert i kjeller. Stakeluke er plassert i kjeller. Vannrør av kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i kjellerbod. Ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og yttervegg kombinert med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.

Diverse
Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Jeg har loddet inn vannrør til badekar.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Kommentar: Soilrør sluk i kjeller fra byggeår må spyles opp 1 gang i året.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Haget rørleggerbedrift.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: September 2023. Ble lagt nytt vann/avløp fra kjøkken til kjeller ifm ombygging av kjøkken. Dette er dokumentert i boligmappa.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei. Kommentar: Det ble lagt ny drennering i 2003.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Kommentar: Liten skjevhet mellom bygg fra 1959 og tilbygg fra 2012 i korridor. Det er snakk om millimetere.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Nei. Kommentar: Har ikke hatt mus her de 25 årene jeg har bodd her.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: RNR Nord SIA Riga Latvia.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet tak på låve og hus i 2017.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: ABB.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satte inn nytt sikringskap tidlig 2000 tallet.

13.1. Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Nei. Kommentar: Dette kan skaffes av firmaene som har utført oppdrag her opp gjennom årene.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kommentar: Odd Hagerud as hadde kontroll her for 12-13 år siden.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja. Kommentar: Diverse panelering og listing på soverom,stue og i kjeller.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Kommentar: Tilbygg i 2007 og 2012.

21.1. Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Kommentar: Ferdigattest fra kommunen.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Kommentar: Nabo Roar Langbråten har tinglyst veirett inn til sin eiendom.

Annet
Flott jacuzzi av god amerikansk kvalitet i sørveggen på huset med nydelig utsikt tidlig og sent.

Kjøkkeninnredningen som er montert er godkjent av feiervesenet. Innredningen er montert 15 mm. fra tegelpipe, der er det også muligheter for inspeksjon av pipevangen ved fjerning av list som er satt opp mellom innredning og pipe.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utdrag fra grunnboken:
1937/902124-1/13  Elektriske kraftlinjer  
25.02.1937 
Gjelder denne registerenheten med flere

Kongsvinger kommunes elektriske ledningsnett som er oppgitt å gå over denne eiendom er registrert 25.02.1937. Ut i fra dette ligger det i sakens natur at linjer fritt må kunne vedlikeholdes og repareres av linjeeier og at eier av eiendommen må tilrettelegge for dette, eksempelvis ved å ikke lage hindringer.

1999/6190-2/13  Bestemmelse om vannrett  
20.12.1999 
rettighetshaver:Knr:3401 Gnr:69 Bnr:76  
Med flere bestemmelser

Naboeiendommen nærmest har tinglyst vannrett fra brønn tilhørende eiendommen.

2007/766173-1/200  Bestemmelse om veg  
26.09.2007 
rettighetshaver:Knr:3401 Gnr:68 Bnr:63  
Gjelder denne registerenheten med flere

Naboeiendommen har tinglyst veirett over eiendommen.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Adkomst privat vei fra offentlig vei.
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Det er privat borevann (69m) og renseanlegg fra 2019. Det er slam, Givas tømmmer slamavskiller hvert år.

Regulering
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i LNF-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet).

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 71 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 72 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 172 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 187 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.11 900)
Provisjon (Kr.62 700)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.28 720,50)
Oppgjør (Kr.6 000)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Foto (Kr.7 750)
Grunnpakke enebolig (Kr.9 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Totalt kr. (Kr.145 637,50)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
66-24-0002

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Kongsvinger
Org. nr: 976320492
Røde Korsvegen 4
2208 Kongsvinger
Tlf: 91 86 26 84

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Jo Heiki Støve

Saksbehandlere
Jo Heiki Støve
EIE Kongsvinger
Eiendomsmegler
Mob: 91 86 26 84 / E-post: jhs@eie.no

Erdvile Stepana
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 92 26 84 95
[/ E-post: ers@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Raudfjellvegen 7
For mer om objektet
Raudfjellvegen 7

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: