Bilde 1 av Torjusbakken 20 BBilde 2 av Torjusbakken 20 B
Digital salgsoppgave
Torjusbakken 20 B

0378 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 11 490 000

Omkostninger: kr 297 700Totalpris: kr 11 787 700
Attraktivt med sydvendt terrasse på ca 84 kvm | Spektakulær utsikt | 2 bad | Garasje | Svømmebasseng | Peis | Badstue
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
164 m²
Bruksareal (BRA)
164 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
84 m²
Fellesutgifter
kr 3 371 / Mnd
Prisantydning
kr 11 490 000
Omkostninger
kr 297 700
Totalpris
kr 11 787 700
Fellesformue
kr 30 455
Byggeår
1972
Tomt
Festet fellestomt 10483 m²
Oppdragsnummer
36230497
card-default

Jens Christian Killengreen

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Jens
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 11 490 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 490 000,-)kr 287 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 11 787 700
Eiendom
Torjusbakken 20 B, 0378 Oslo

Matrikkel
Gnr. 29 Bnr. 584 Snr. 4 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 164 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 164 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 84 kvm

Areal
Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 164 kvm, BRA-i: 164 kvm , TBA: 84 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1972

Tomt
Festet fellestomt 10483 kvm

Prisantydning
11 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 30 455,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 287 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 288 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 778 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 787 700,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 371,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel, vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, forsikring, kommunale avgifter, festeavgifter m.m.

Eier
Marianne Alis Lund

Beskrivelse
Velkommen til Torjusbakken 20 B.

En stor og attraktiv terrasseleilighet beliggende i eksklusiv leilighetsbebyggelse på Montebello. Leiligheten har en stor sydvendt terrasse på ca. 84 kvm. På terrassen er det også et svømmesbasseng på ca. 21 kvm. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet. Den er tilbaketrukket, men ligger samtidig høyt og fritt med en fantastisk panoramautsikt over store deler av Oslo og Oslofjorden. Boligen har gode lys- og solforhold i tillegg til en god og effektiv planløsning.

Ettertraktet beliggenhet på Montebello i et trafikkstille og populært boligområde.

Det medfølger garasjeplass i lukket garasjeannlegg (leie kr 387,- pr. mnd).

Flotte turmuligheter i nærområdet med både gardeskogen og Mærradalen.

Leiligheten har behov for oppussing i forhold til dagens krav.

Parkering
Det medfølger obligasjon for leierett til garasje i Sondrevegen 2. Obligasjonen (innskudd på kr 10 000 i 1972) gir leierett til parkeringsplass 118 for kr. 386,66,- pr. mnd.

Garasjeanlegget er under rehabilitering tom 30.11.23. Det forhandles om ny månedsleie, men leieprisen er ikke avklart.

Bak sameiet er det en felles biloppstillingsplass som benyttes av sameiene i Torjusbakken 17, 19 og 20. Det er installert 4 elbilladere på parkeringsplass som kan benyttes. Ladeanlegget er driftet av Elaway.
Parkering i offentlig gate etter gjeldende regler.

Beliggenhet
Eiendommen ligger på en høyde på populære Montebello på Ullern med kort vei inn til sentrum og med utsikt over Oslofjorden. Boligen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. Montebello ligger sørvest i Oslo og består av rolige villastrøk, supplert med leilighetsbebyggelse.

For den aktivitetslystne kan idrettsforeningen Njård tilby fekting, alpint, bandy, basketball, fotball, håndball, langrenn, tennis, sykling og gymnastikk. Ved Njårdhallen er det SATS treningssenter og treningsanlegget er høyst moderne og fungerer til helårsbruk. Husebybakken Skipark ligger et stenkast unna boligen hvor store som små kan få stått på ski. Med bil er det kort kjøreavstand også opp til Oslo Vinterparks moderne anlegg omkring Tryvannshøgda, med hele 11 heiser og 18 bakker, inkludert den 1400 meter lange Wyllerløypa i Sørkedalen.

Dagligvarene kan du handle enkelt på nærbutikken Coop Extra, mens større shoppingmuligheter venter på Røa senter, i Karenslyst Allé på Skøyen og ikke minst på CC-Vest.

Langs Lysakerelven er det fine gangveier som fører deg ned til Lysaker brygge eller opp til Bogstadvannet. Du kan også gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka. Idylliske Vækerø park er en godt bevart hemmelighet for de som er kjent i området. Her er det flotte, grønne lunger, gressplen og stier, samt benker, brygger og mulighet for bading. I vestre ende av parken ligger den pent opparbeidede Sollerudstranda, som også har en fin gresslette med mulighet for blant annet ballspill. Fra nabolaget er det umiddelbar nærhet til både Mærradalen med lysløype og fine turstier og selvfølgelig populære Husebyskogen.

For et slag golf er Oslo Golfklubb på Bogstad et utmerket alternativ med en flott 18 hulls bane beliggende ned mot Bogstadvannet. I vinterhalvåret er det innendørs treningssenter med både putt, pitch og slag mot nett i tillegg til eget golfsimulatorsenter i klubbhuset. I tillegg er det kun en kort kjøretur til Haga Golfklubb og Grini Golfklubb med henholdsvis blant annet 18 og 9 hulls baner.

Det er en hyggelig og kort gangvei/sti til nærmeste T-banestasjon som er Montebello. Reisetiden til Majorstuen er på effektive 6-7 minutter.

For barna er det kort skolevei til både Ullern videregående, Huseby barneskole, Smestad barneskole og Hovseter ungdomsskole, i tillegg er en rekke barnehager lett tilgjengelige i nærområdet.

Montebello Bad og Trim ligger på toppen av Torjusbakken, med flott utsikt over Oslofjorden. Det tilbys medlemmene tilgang til et stort svømmebasseng, treningsapparater, 2 badstuer og dusjfasiliteter. Det er et avslappet og sosialt treningsmiljø og hovedgruppen av medlemmene er i hovedsak fra 50 og eldre.

Tomt
Festet fellestomt, 10483 kvm

Fellesområdene er pent opparbeidet med asfalterte gangveier og store grøntarealer med prydbusker og beplantning, samt et inngjerdet område på nabo tomten der hunder kan luftes fritt.

Sameiet er en del av Søndre Huseby Boligstiftelse, som fester tomt av Eidis Huseby. Festetiden er 99 år fra kontraktens underskrift, datert 03.01.1972. Festekontrakten ble reforhandlet i 2012, og fester er Søndre Huseby Boligstiftelse - SHB - som igjen fremfester til hver enkelt seksjonseier. Festeavgiften betales forskuddsvis for ett år av gangen. Hver av partene kan forlange at festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen hvert 10. år, første gang i 2022 på basis av indeksen i januar 2012. Kopi av tinglyst festeavtale, fremfesteavtale og tillegg til festeavtale ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leiligheten består av entré, gang, stue, spisestue, to soverom, to bad, badstue, rom benyttet som kontor og bod.

Byggemåte
Boligbygg over 2 etasjer samt underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong/murkonstruksjon. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med kikkehull. Balkongskyvedører med to-lags glass fra 2000 og ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass fra 2000 og ukjent årstall.

Primærrom
Primærrom: 158 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entré, gang, stue, spisestue, to soverom, to bad, badstue og rom benyttet som kontor.

Bruksareal
Bruksareal: 164 kvm

Boder
Det er innvendig bod på ca. 6 kvm, i tillegg til i felles bod. Det er ikke tillatt å lagre private eiendeler i felles bod.

Berederrommet skal holdes ryddig og skal ikke benyttes som lagringsrom. I de berederrommene der det er sluk må dette sikres mot bl.a. rotter. Seksjonseierne som har varmtvannsberedere i dette rommet er ansvarlig for renhold og orden.

Standard
Entre/gang:
Velkommen inn! Hyggelig entre/gang som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Fra entreen er det videre adkomst til spisestue, stue, kjøkken, kontor, bad og gang.

Stue/spisestue:
Stor og luftig stue med flere naturlige innredningsmuligheter. God plass til sofamøblement. Store vindusflater med langstrakt utsikt mot Oslofjorden. Sentralt plassert i rommet er det en klassisk og koselig peis som gir varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Spisestuen er et flott rom med god plass til langbord. Et herlig sted der familien kan samles.

Bad:
Bad tilknyttet hovedsoverom. Bad med detaljer i gull. Rommet har flislagt gulv og flislagte vegger. Badet inneholder frittstående servant med ett-greps armatur, samt speil og belysning over servant. Badet har et fint innmurt badekar som byr på spafølelse. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Det er videre frittstående toalett og frittstående bide.

Bad med adkomst fra gangen. Stilig bad med delikate fliser. Badet er utstyrt med vegghengt servant med ett-greps armatur, samt speil og belysning over servant. Dusjsone med dusjforheng og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Det er frittstående toalett. Fra dette badet er det videre adkomst til badstue.

Soverom:
Leiligheten har to store soverom optimalt plassert ved hverandre. Hovedsoverommet er svært romslig med plassbygde skap. Utgang til uteområder via skyvedører langs hele veggen fra gulv til himling. Adkomst til eget bad.
Soverom 2 oppleves også romslig med god plass til soveromsmøblement.

Uteområder:
Fra stuen er det utgang til flotte uteområder på hele 84 kvm med optimale sol- og utsiktsforhold. Uteområdene er delvis overbygd med god plass til lounge og annet ønskelig utemøblement. Her er det også svømmebasseng oppmålt til ca. 21 kvm.

Bemerkninger fra tilstandsrapporten:
TG3:
Begge våtrom er gitt TG3. Det er gjort en helthetsvurdering på bakgrunn av avvik i kombinasjon med alder. Kostnad estimert til kr 100 000,- til kr 300 000,- pr. baderom.

TG2:
Kjøkken - ventilasjon, vannrør, innredning, avløpsrør og annet.
Øvrige rom - overfalter gulv og innerdører.
Badstue - vurder konstruksjons-oppbygging og overflater vegger/himling.
Tekniske anlegg, VVS anlegg - varmtvannsbereder, vannrør, hovedstoppekran og avløpsrør.
Elektrisk anlegg - forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
Dører og vinduer

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 08.11.74.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er kontoret og badstuen definert som boder (boligens tilleggsdel - det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold). Arealene er likevel medtatt i takstrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Peis.
Varmekabler bad.
Elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Eiendommen selges som et dødsbo. Avdødes arving er dansk statsborger og man har ikke tilgang til bankid. Energimerking har derfor ikke vært mulig å gjennomføre. Karakteren som er gitt baserer seg på (oransje F) tilsvarende leiligheter i området.

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: Kr. 11 597,-

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 371,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Det er ikke mottatt opplysninger om eiers strømforbruk.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Festeavgift: Seksjonen betalte kr 8 160,- i festeavgift for 2023. Beløpet forfaller til betaling i juni måned hvert år.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ingen fellesgjeld.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Sameiet har et negativt årsresultat for 2022 på kr. 145 .823,-.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 14107247

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 809 211,- Som sekundærbolig Kr. 10 113 161,-

Sameie
Sameie: BOLIGSAMEIET TORJUSBAKKEN 20, Orgnr: 982022681

Forretningsfører
Oslo & Omegn Boligforvaltning AS ( OBF)

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Husdyrhold skal forhåndsgodkjennes av styret. Mer info i "Husordensregler" pkt. 3 vedlagt i salgsoppgaven.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Det ble avdekket en liten lekkasje i taket den 04.04.24. Lekkasjen kommer fra naboens terrasse i etasjen over. Skaden har blitt besiktiget av takstmann og skaden vil bli dekket av enten naboseksjonen eller sameiets forsikring. Vennligst ta kontakt med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

Annet
Boligsameiet Torjusbakken 20 består av 27 boligseksjoner.

Styrets arbeid i 2022
Siden forrige ordinære årsmøte har styret avholdt 6 møter.

Styret har i perioden hatt fokus på:
Utarbeidelse av vedlikeholdsplan, klipping og vedlikehold av busker og trær på
eiendommen, økonomi og felleskostnader. Utgifter til strøm har vært en utfordring, bl a i
vurderingen av bruk av varmekabler i stikkveien utenfor husrekken. HMS/brannvern har
vært prioritert i arbeidet med vedlikeholdsplanen.
Styret har fulgt opp retningslinjer og avtaler som er inngått av Søndre Huseby Boligstiftelse
på vegne av samtlige sameier i stiftelsen.



Kostnadsutvikling 2023
Generelt:
Styret har satt opp en oversikt over beregnede inntekter og kostnader. Tallene er vist som
egen kolonne ved siden av driftsoversikten. Oppsettet gir et forventet underskudd på kr
95.874. Det er lagt inn økning i felleskostnadene med 30% fra og med 1. mai 2023.

Driften er basert på økningen i felleskostnadene. For øvrig vises det til de enkelte tallene i
inntekt og kostnadsoverslaget, som er utarbeidet på grunnlag av de planer som foreligger.

Sameiet har utarnbeidet en vedlikeholdsgruppe. Årsrapporten for vedlikeholdsgruppen ligger vedlagt i innkalling til årmøtet for 2022. Hovedfokus for vedlikeholdsgruppen har vært brannsikringstiltak. Verken styret eller årsmøtet har konkludert med behov for andre konkrete vedlikeholdstiltak. Eiendommen krever fortløpende vedlikehold.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1972/345-116/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
07.01.1972
FESTETID: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 32,505
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
ANFØRT PRIORITET: VIKE PRIOR. FOR INNTIL 80% AV TAKST

2012/966206-1/200 NYE VILKÅR - FESTE TINGLYST
15.11.2012
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 156.485

1972/6893-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
02.05.1972
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
OVERFØRT FRA: 0301-29/584
Gjelder denne registerenheten med flere.

1975/17283-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
12.09.1975
:Knr:0301 Gnr:29 Bnr:290
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Dokumentet er arkivert med dokumentnummer 17253/1975 i pantebokarkivet
OVERFØRT FRA: 0301-29/584
Gjelder denne registerenheten med flere.

1991/44609-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
30.08.1991
EIENDOMMEN ER FORMELT SEKSJONERT
Gjelder denne registerenheten med flere.

1972/345-116/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
07.01.1972
FESTETID: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 32,505
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
ANFØRT PRIORITET: VIKE PRIOR. FOR INNTIL 80% AV TAKST
Gjelder feste.

2012/966206-1/200 NYE VILKÅR - FESTE TINGLYST
15.11.2012
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 156.485

1972/4924-2/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
21.03.1972
FESTETID: 99 år
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,083
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste.

Pengeheftelser i framfesterett
1972/4924-2/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
21.03.1972
FESTETID: 99 år
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,083
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder framfeste.

Grunndata:

1972/345-4/105 SEKSJONERING TINGLYST
07.01.1972
SNR: 4
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 30/900
EIENDOMMEN ER FORMELT SEKSJONERT 30 08 91 DBNR 44609/91
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 27 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Festeavtale
Areal: 10 483 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i reguleringsplan. Gjeldende reguleringsplan er S-1600.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 287 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 288 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 778 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 787 700,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.24 900)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)
Foto (Kr.3 370)
Markedspakke 1 (Kr.24 900)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.6 925)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 11 490 000,-) (Kr.86 175)
Totalt kr. (Kr.165 865)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0497

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Jens Christian Killengreen

Saksbehandlere
Jens Christian Killengreen
EIE Sandvika
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 61 53 36 / E-post: jck@eie.no

Endre Moe
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 95 43 57 06
[/ E-post: emoe@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Torjusbakken 20 B
For mer om objektet
Torjusbakken 20 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: