Bilde 1 av Waldemar Aunes veg 8BBilde 2 av Waldemar Aunes veg 8B
Digital salgsoppgave
Waldemar Aunes veg 8B

7027 Trondheim • Trondheim kommune

Prisantydning

kr 2 090 000

Fellesgjeld: kr 138 995Omkostninger: kr 17 431Totalpris: kr 2 246 426
Attraktiv toppleilighet med takterrasse på 29m² og kjøkken fra 2019. Storslagen utsikt & gode solforhold. Parkering.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
31 m²
Bruksareal (BRA)
34 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
3 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
29 m²
Fellesutgifter
kr 3 419 / Mnd
Prisantydning
kr 2 090 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 138 995
Totalpris
kr 2 246 426
Byggeår
1966
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
97240047
card-default

Amrinder Singh

Eiendomsmegler MNEF | Salgsleder | Partner
Les om Amrinder
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 090 000,-
Fellesgjeldkr 138 995,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 2 246 426
Eiendom
Waldemar Aunes veg 8B, 7027 Trondheim, Etasje: 4

Matrikkel
Andelsnr. 480 Orgnr. 948720175 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 34 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 31 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 29 kvm

Areal
Bruksareal: 34 kvm, BRA-i: 31 kvm , BRA-e: 3 kvm , TBA: 29 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggeår
1966

Tomt
Fellestomt, eid av borettslaget.

Prisantydning
2 090 000

Tilstandsrapport
Bygningsdeler med TG2

Bad
- Helhetsvurdering: Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen:

På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tekniske installasjoner, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Fallforhold i sluksonen og høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Sluket er isolert inne i dusjsonen, noe som medfører at vannsøl eller lekkasjevann utenfor sluksonen ikke kan ledes til sluk.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden.

TGIU:
Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Tilstanden inne i konstruksjonen ikke er kjent.

Kjøkken
- Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
- Overflater gulv: Det registreres stedvise riper og slitasjer i gulvets overflatemateriale. Forholdet vurderes til å være av estetisk karakter.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
- Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 138 995,- pr. 03.04.24
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 03.04.24

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 090 000,- (Prisantydning)
kr 138 995,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 228 995,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 238 176,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 246 426,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 419,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Det er startet opp rørfornying februar 2023, som finansiering ved låneopptak. Evt økning av felleskostnader i forbindelse med dette er pr d.d. ukjent.

Vi gjør oppmerksom på at styret arbeider med en sak tilknyttet rehabilitering og mulig utvidelse av borettslaget. Dette er ikke vedtatt hva som skal gjennomføres enda, men ved et vedtak vil dette påvirke både felleskostnader og fellesgjeld. Det er ikke gitt endelig informasjon om tiltak eller kostnad, men informasjon med prognoser og estimater finnes under punktet borettslaget - og er også vedlagt i salgsoppgaven.

Det ble vedtatt på årsmøtet i 2022 at det skulle gjennomføres en årlig økning av felleskostnader på 5% i forbindelse med oppretting av rehabiliteringsfond. Det er ikke kjent om dette videreføres eller ikke dersom overnevnte tiltak gjennomføres.

Registrete endringer for felleskostnader: Fra 01.6.2024 kr. 3 335,-

Felleskostnad inkluderer
Drift- og vedlikehold, vakthold, vaktmester, renhold, elektroniske fellesavtaler, renter og avdrag, kommunale avgifter.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Anette Mack Holst

Parkering
Borettslaget har 113 frittstående garasjer i rekke og ca 250 parkeringsplasser. Styret tildeler parkeringsplass. Ledige garasjer tildeles av TOBB etter oppsigelse og innlevering av garasjenøkler. Tildelingen skjer etter dato for mottak av søknad på garasje. Søknadsskjema for garasje fås ved henvendelse til TOBB.

Borettslaget benytter Trondheim Parkering. SmartOblat benyttes til parkering i soner (faste plasser) samt tilgang til 3 gjesteplasser. Gjesteplassene er med 48 timers intervall. Ta kontakt pr epost til styret for å få tilgang til innlogging

Beliggenhet
Skoler og barnehager i nærområdet::
I området finner du Hallset barneskole og Selsbakk ungdomsskole, samt Byåsen barneskole som ligger på Munkvoll. Ungdomsskolen har kantine som serverer sunn lunch hver dag - et fantastisk initiativ. Det er kort vei til Byåsen videregående skole. Barnehager i nærområdet er Solvangen barnehage, Byåsen kirkes barnehage, Hallsetreina FUS barnehage, Skjermvegen Barnehage og Selsbakkhøgda barnehage

Variert idrettsglede for alle:
Området har et godt og variert idrettstilbud som favner bredt. I området finner du Hallset idrettsplass, Nationalbanen og Selsbakk idrettsanlegg. Selsbakk IF er en av Trondheims eldste klubber og har et godt tilbud innen friidrett, håndball, ski, turn og rytmisk sportsgymnastikk. Det er ellers kort avstand til Munkvollhallen, samt fotballøkke og skøytebane ved Rognheim. Golfentusiaster kan slå seg løs på Havstein golfbane med par 3-bane og 9 hull.

Daglige innkjøp og flere kjøpesentre:
Fra Selsbakk og Hallset kan du legge dagligvarehandelen til Coop Prix på Rognheim, Bunnpris på Rydningen eller rema 1000 i det nye bygget på Hallset hage med apotek og legesenter. 7-Eleven på Munkvoll har åpen fra 7-24. Med kort vei til Byåsen senter med et rikt utvalg og nye Sverresborg butikksenter med både apotek og vinmonopol, har du nærhet til alt du trenger og mer til. Skulle du likevel ønske et enda bredere utvalg er det kun 10-15 min til både Trondheim sentrum og City Syd på Tiller.

Ett av byens beste kollektivtilbud:
Kollektivtilbudet i området er eksepsjonelt godt med hyppige avganger via buss og trikk. Nærmeste trikkestopp er på Munkvoll, og herfra går trikken hvert 15. minutt frem til klokken 18 på hverdager og lørdager, samt med halvtimes avganger på søndager. Metrobussen går fra Hallset med jevne mellomrom.

Hverdag, underholdning og kultur:
I nærområdet finner du Byåsen kirke, Munkvoll hjemmetjeneste, Heimdal Trafikkskole, MECA bilverksted, Boreal Transport Bane As og Trondheim folkebibliotek Byåsen. Det er kort vei til moderne treningsstudio - 3T-Byåsen, og ikke minst Granåsen skisenter med hoppbakke og herlige skiløyper. Granåsen er også en av byens største konsertarenaer hvor verdenskjente artister opptrer. Hyggelige spisesteder i nærområdet er Palermo på Munkvoll som tilbyr italienske gleder, Kompis på Munkvoll med restaurant og foodtruck, pizzabakeren på Byåsen, samt kinesiske Szechuan take-away og trivelige Go2 Bistro. Det finnes Uno-x på Munkvoll og betjent Circle-K på Byåsen.

Nærhet til Bymarka:
På fritiden innbyr Bymarka til gode naturopplevelser for store og små, sommer som vinter. Bymarka er Trondheims største utfartssted med et areal på 80 kvadratkilometer og kan by på en menge aktiviteter i tillegg til ren rekreasjon. Marka er egnet for absolutt alle - mosjonister, syklister, skigåere og barnefamilier med flere. Kyvatnet er nærmeste vann hvor du kan ta deg et forfriskende bad.

Lianvatnet ligger også rett i nærheten, mens andre vann i marka er Baklidammen, Haukvatnet, Theisendammen og Kobberdammen som alle er ren idyll og ekte sommerlykke. Rundt Theisendammen og Haukvatnet er det godt tilrettelagt tursti for barnevogner og rullestolbrukere. Lengre innover i marka finnes det flere andre vann med fiskemuligheter og fjelltopper med vid utsikt.

Tomt
Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger, plenareal og sittegrupper. Felles trappeoppgang med callinganlegg.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Metrobuss 300m fra leiligheten.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 4. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av: Entre, bod, soverom, bad, stue og kjøkken.
Utgang fra kjøkken til takterrasse.

Byggemåte
Leilighetsbygg oppført i 1966. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger av
betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og stål-/aluminiumsplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget).  Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Primærrom
Primærrom: 29 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 34 kvm

Standard
Bad: Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være delvis oppgradert i 2002 (basert på datomerking i sluk) og 2006. Flislagt gulv med gulvvarme.
Flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Ventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra 2019. Ikea kjøkkeninnredning. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr og kjøleskap med fryser.
Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Automatisk vannstopper med fuktsensor. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater og veggplater. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.

Øvrige rom: Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater og veggplater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler.  Elektrisk oppvarming.

Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør av kobber. Vanninntaksrør i kobber. Leilighetens stoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stakeluke er plassert i kjeller. Automatisk vannstopper med fuktsensor på kjøkken. Varmtvannsbereder på 100L fra 2006 (ifølge huseier) plassert under kjøkkenbenk.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger byggetegninger fra kommunen datert 24.mars 1965. Disse samvarer ikke med dagens bruk av bolig. Det som i dag blir brukt som soverom er opprinnelig tegnet inn som sovealkove i byggetegninger. Kjøper overtar ansvar for nevnte.

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 419,- pr.mnd.
Registrete endringer for felleskostnader: Fra 01.6.2024 kr. 3 335,-

Herav:
Felleskostnad renter kr. 820,-
Felleskostnad avdrag kr. 31,-
Felleskostnad driftsdel kr.1 925,-
Tilleggsytelser: Tillegg for vakthold kr. 25,-
Renhold av fellesareal kr. 135,-
Tillegg elektroniske fellesavtaler kr. 483,-

Registrete endringer for felleskostnader: Fra 01.6.2024 kr. 3 335,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 00146188693, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.04.2024: 4.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 4
Saldo per 03.04.2024: 620 218
Andel av saldo: 779
Første termin/første avdrag: 01.10.2007 ( siste termin 01.04.2026 )
Flytende rente

Lånenummer: 84261072695, Danske Bank
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.04.2024: 5.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 5
Saldo per 03.04.2024: 110 000 000
Andel av saldo: 138 216
Første termin: 18.07.2023Neste avdrag: 18.07.2025 ( siste termin 18.04.2025 )
3 mnd nibor + 0,65 %

Det tas forbehold om at nylig varslede renteendringer er registrert. Hvis oppgitte dato for 1. termin avdrag er passert, betyr dette at det betales løpende avdrag på lånet. Datoen er ikke nødvendigvis tidspunktet for 1. avdrag. Hvis oppgitte dato for 1. termin avdrag er fram i tid tilsvarer dette tidspunktet for 1. avdrag etter en avdragsfri periode. Endringen i månedlige felleskostnader etter avdragsfri periode er beregnet med utgangspunkt i dagens rentenivå og nedbetalingsordning. Vi gjør oppmerksom på at økning av felleskostnadene pga av oppstart avdrag vanligvis starter noen mnd før forfall på avdraget så pengene er på konto når avdraget skal betales. Vi viser for øvrig til vedlagte regnskap for laget.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2022 var tilsammen 28 995 089,-
Driftskostnader i 2022 var tilsammen 23 128 566,-
Årsresultatet i 2022 gikk med overskudd på tilsammen 4 219 858,-

Forsikring med polisenummer
Gjensidige forsikring Polisenummer: 84753303

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 527 202,- Som sekundærbolig Kr. 2 003 366,-

Borettslag
Borettslag: Selsbakkhøgda Borettslag, Orgnr: 948720175

Borettslaget har egen hjemmeside: www.selsbakkhogda.no, de har også en egen facebookside som man kan være medlem av. Borettslaget har renhold av fellesarealer, dette utføres av innleid hjelp. De har også ansatt egen vaktmester. Det er startet opp rørfornying februar 2023, som finansiering ved låneopptak. Evt økning av felleskostnader i forbindelse med dette er pr d.d. ukjent.

Styret og TOBB har nøye vurdert hvordan bygningene kan best tas vare på over tid. Følgende nødvendige tiltak er identifisert:

- Rørfornying
- Rehabilitering av tak/fasade
- Bygging av vaktmestergarasje

Styret har foreslått for ekstraordinær generalforsamling at borettslaget utvides med nye andelshavere da dette kan gjennomføres uten skattemessig konsekvenser. Styret er i dialog med utbygger Trym Bolig AS som ønsker å erverve disse andelene. Under forutsetning av at ekstraordinær generalforsamling stemmer for forslag om utvidelse, vil det bli inngått avtale mellom borettslaget og utbygger ifht. utstedelse av inntil 160 nye andeler og utbyggers forpliktelser knyttet til dette. Utbygger skal svare vederlag for andelene som tilfaller borettslaget. I forbindelse med både utvidelsen og rehabiliteringen vil det måtte beregnes nye satser for felleskostnader/husleie for årene fremover. Imidlertid vil fellesgjeld være separat for ny og gammel bebyggelse.

Styret har foreslått at det bygges nye blokker Gnr 100 Bnr. 158 og 159.

Denne avgjørelsen er imidlertid ikke endelig, men uansett vil rehabiliteringen av bygningsmassen føre til økt fellesgjeld og dermed høyere fellesutgifter. Økningen vil gradvis inntre. Mer detaljerte prognoser, kostnader og estimater finnes vedlagt i salgsoppgave. Vedlegget har navn "Informasjon om rehabilitering og utvidelse av borettslaget"

Estimatene viser konsekvensene med og uten utbygging av borettslaget, men det bør bemerkes at tallene er estimater utarbeidet av styret og TOBB, uten garantier om nøyaktighet. Kjøper påtar seg eventuell risiko knyttet til dette.

Tidligere har borettslaget undersøkt muligheten for å selge tomt på vestsiden, hvor parkeringsplasser og vaktmestergarasjer nå befinner seg. Ingen beslutninger er foreløpig tatt angående dette.

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
Dyrehold må søkes styret. Eiere som har fått tillatelse til å holde husdyr, må sørge for å ha full kontroll over dyret til enhver tid, og påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer på boligselskapets område. Forbud mot enkelte typer husdyr må respekteres.

Diverse
Utdrag fra selgers Egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja. April 2019 - Kjøkken - Ny vask og koblinger, inkludert Waterguard- alarm, utført Rørekspert1 AS. September 2022 - Bad- Ny servant, servantskap og kopling til vaskemaskin, utført av ZM Rør AS.

 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Nei. Bad ble renovert av fagmann Paul Grindskar i 2006, i følge tidligere eier, men ingen dokumentasjon foreligger på det.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-  Dokumentasjon på pkt 2 finnes, men ikke på 2.1.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Rørfornying i regi av borettslaget, vinter 2023. Utført av Olimb og Unitek.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Argon elektro, Nidaros Elektro, O.Løkken AS. Mars 2022 - trekt nye ledninger til utelys på veranda, utført av Nidaros Elektro. Oktober 2019 - Renovering kjøkken. El- Arbeid der er utført av Argon  elektro. Juli 2006 - nytt sikringsskap, varmekabler bad, nye stikkontakter og brytere, utført av O.Løkken AS

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-  Samsvarserklæringer mottatt etter elektrikerarbeid.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-  Alt ok av TENSIO april 2022

 Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-  Har ikke egen, men det flere tilgjengelige i borettslaget

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
-  Diverse renoveringer og utbygninger i borettslaget er forespeilet men ingenting er planlagt og fastslått enda.

TILLEGGSKOMMENTAR
Leiligheten er overflateoppusset (nytt gulv, malte vegger) av ufaglærte i 2019 og 2023. Badet skal, i følge tidligere selger, være renovert i 2005-2006, men jeg har ikke dokumentasjon på hva som ble gjort da,
utover dokumentasjon fra elektriker som monterte varmekabler. Ingen dokumentasjon på det våtromsarbeidet foreligger men det skal være utført av fagarbeider Paul M. Grindskar. VVB på kjøkken, er i følge tidligere selger, fra 2005 og montert av Frank Hassel, men ingen dokumentasjon foreligger.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Løsøre og tilbehør:
- Hvitevarer på kjøkkenet (komfyr, kjøleskap, fryser, mikro ) og høyskap på stue medfølger i salget.
- Plassbygd sengestamme følger salget.
- Øvrige møbler og vaskemaskin medfølger ikke.

Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
T.O.
- Nåværende soverom oppfyller ikke dagens krav til et soverom, men blir benevnt som et soverom pga. dagens bruk.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse etter reguleringsplan.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
5001 r20200026 Alette Beyers veg, fortau.

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for bredere fortau langs en del av vestsiden i Alette Beyers veg i Trondheim. Dette vil sikre myke trafikanter et trafikksikkert tilbud langs den delen av Alette Beyers veg som mangler dette i dag. Vegen er skoleveg og atkomst til mange viktige målepunkt som Metrobuss, lokalsenter, nærmiljøanlegg og flere skoler.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 090 000,- (Prisantydning)
kr 138 995,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 228 995,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 238 176,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 246 426,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.4 000)

Provisjon 1% (forutsatt salgssum: 2.000.000,-) (Kr.20 000)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 600)

Markedspakke 1 (Kr.15 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-24-0047

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros-Eiendomsmegling AS
EIE Heimdal
Org. nr: 930815551
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Salgsleder | Partner Amrinder Singh

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Waldemar Aunes veg 8B
For mer om objektet
Waldemar Aunes veg 8B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: