Bilde 1 av Svingen 13Bilde 2 av Svingen 13
Digital salgsoppgave
Svingen 13

2224 Austmarka • Kongsvinger kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Snart kommer våren! Enebolig med flott beliggnehet | velegnet som generasjonsbolig
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
150 m²
Bruksareal (BRA)
200 m²
Kommunale avgifter
kr 1 026 / Mnd
Prisantydning
kr 2 200 000
Omkostninger
kr 66 250
Totalpris
kr 2 266 250
Byggeår
1976
Tomt
Eiet tomt 1843 m²
Oppdragsnummer
66230046
Prisantydningkr 2 200 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 50 000,-
  
Totalpris kr 2 266 250
Eiendom
Svingen 13, 2224 Austmarka

Matrikkel
Gnr. 70 Bnr. 271 i Kongsvinger kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 200 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1976

Tomt
Eiet tomt 1843 kvm

Prisantydning
2 200 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Magnus Karlstad Takstdato: 07.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 50 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 51 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 251 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 266 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 12 309 pr. år

Eier
Erik André Sørum Halteigen Lena Mari Halteigen Tony Michael Halteigen

Beskrivelse
Velkommen til Svingen 13!

EIE v/ Jo Heiki Støve har gleden av å presentere denne fine og koselige eneboligen beliggende i landlige og fredelige omgivelser i Holmenlia på Austmarka. Boligen har tidligere vært brukt som generasjonsbolig og kan enkelt deles opp med hybeldel om ønskelig. Det er kort avstand til dagligvareforretning med drivstoff, barnehage, skole, kirke og alders- og sykehjem. Man har fin utsikt til vestbredden og har fine turmuligheter med stier nord for eiendommen, samt sjø- og rekreasjonsområder i nærmiljøet.

Høydepunkter:
- Koselig enebolig med god planløsning
- 3 gode soverom
- 2 kjøkken med god skap- og benkeplass
- 2 pene baderom, samt toalettrom
- Trivelig stue med store vindusflater
- Kjellerstue
- Stor terrasse, samt balkong
- Stor og solrik hage
- Garasje
- Godt med bodplass

Parkering
Frittstående garasje, samt biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet
Eiendommen er i landlige og fredelige omgivelser i Holmenlia på Austmarka i Kongsvinger kommune.
Kort avstand til dagligvareforretning med drivstoff, barnehage, skole, kirke og alders- og sykehjem. Ellers er det fotballbane og samfunnshus i området. Til kommunesenteret Kongsvinger er det ca. 28 km, til svenskegrensen ved Magnor ca. 31 km og til Oslo ca. 120 km.

Bebyggelse
Området består av frittliggende småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1843 kvm
Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Austmarka barne- og ungdomsskole ligger ca. 1,3 km unna boligen. Nærmeste barnehage, Austmarka barnehage (1-5 år), ligger ca. 700m unna boligen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Holmenlia Linje 742 og ligger ca. 300m unna boligen. Kongsvinger stasjon ligger ca. 27 km unna boligen.

Fritidstilbud
Flotte turmuligheter med sjø- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Det er fotballbane og samfunnshus i området.

Inneholder
Enebolig over 2 plan 200 kvm BRA:

1. Etasje 121 kvm BRA:
Stue, spisestue, to kjøkken, to bad, gang, toalettrom, to entrèer, tre soverom og bod.

Kjeller 79 kvm BRA:
Kjellerstue og fire boder.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 1976. Grunnmur av betong/lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med shingel. Entrédører med og uten glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.

Primærrom
Primærrom: 150 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 200 kvm
Det er takstbransjens retningslinjer for arealmåling som er lagt til grunn, og rommenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene selv om de er måleverdige.

Bruken av rommet på befaringstidspunktet avgjør om rommet defineres som P-Rom eller S-Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om areal.

Diverse rørsjakter (med utforinger) er medregnet i boligens bruksareal, basert på takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ukjent om det er søkt om/godkjent innredning av underetasje og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

Boder
Boligen disponerer 2 boder i garasje oppmålt til ca. 6 kvm og 6 kvm, samt 5 innvendige boder.

Standard
Kjøkken 1
Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Komfyrvakt. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i tapetserte flater og takplater. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Kjøkken 2
Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert oppvaskmaskin. Frittstående komfyr. Vegghengt ventilator. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malt panel og takplater.

NB: Eier opplyser om at kjøkkenet er fra 2008. Kjøkkenet har ikke blitt brukt på mange år.

Bad 1
Baderom fra ukjent eksakt årstall. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Baderomsplater på vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med dusjarmatur. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil i himling.

NB: Eier opplyser om at innredning og baderomsplater er oppgradert i 2023.

Bad 2
Baderom fra ukjent eksakt årstall. Flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Takplater i himling. Gulvstående servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Opplegg for vaskemaskin.

NB: Eier opplyser om at badet er fra 2008.

Toalettrom
Gulvflate belagt med gulvbelegg. Malte veggflater. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil i himling.

NB: Servantinnredningen er helt ny i sommer 2023.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med laminat og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater, malt panel og takplater. Glatte og profilerte innerdører. Enkelte innerdører med glassfelt. Naturlig ventilasjon via ventiler i vinduer. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Kjeller
Kjelleren er hovedsakelig uinnredet. Enkelte rom er innredet med utlektede vegger. Gulvflater belagt med synlig betong og vegg til vegg teppe. Vegg- og himlingsflater i panel og malt mur. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Kjøkken 1:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad, og med tanke på alder på røropplegg/andre tekniske installasjoner. Restlevetiden på komponenter på kjøkkenet er usikker.

Kjøkken 2:
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Forholdet bør holdes under oppsikt. Tiltak anbefales.

Bad 1:
- Ventilasjon: Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.
- Overflater gulv: Gulvbelegg har i tillegg redusert vedheft til underlaget. Skjøter i hjørnet fremstår som ufagmessig utført med den risiko dette innebærer. Tiltak anbefales.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent. Se også punkt "Overflater gulv".
- Avløpsrør (ink. sluk): Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Bad 2:
- Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
- Overflater vegger: Baderomspanel har høy slitasjegrad og er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Baderomsplater har i tillegg for kort avstand fra underkant av plate til gulv, og det er kun montert sokkellist i dusjsonen. Baderomsplater er derfor ikke montert iht. monteringsanvisningen, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndtverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Funksjonsnivået til baderomspanelet/tettesjiktet er ukjent.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent. Se også punkt "Overflater vegger".
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høyde- forskjell på 10 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.

Toalettrom:
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele toalettrommet på grunn av høy slitasjegrad. Overflater, vann og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er redusert/usikker gjenværende restlevetid. Tiltak anbefales.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Forholdet bør holdes under oppsikt. Tiltak anbefales.
- Innerdører: Enkelte dørblad kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp):
- Ildsteder inne i boligen: Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales.

Etasjeskiller - Kjeller:
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Hovedstoppekran: Innvendig stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Helhetsvurdering: Bygningens ytterkledning/fasader har symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.

Dører og vinduer:
- Vinduer: Enkelte vinduer fra byggeår bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.
- Dører: Ytterdøren har løs dørvrider. Tiltak anbefales.

Yttertak:
- Helhetsvurdering: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold.

Balkonger, terrasser, veranda etc.:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Terrasser / platting på terreng:
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Stikkledninger og tanker:
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Kjøkken 2:
- Ventilasjon: Det registreres at ventilatoren er defekt, noe som påvirker ventilasjonen negativt. Utilstrekkelig ventilasjon kan medføre økt fuktbelastning og redusert luftkvalitet. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Kjeller:
- Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Kjelleren har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig har denne konstruksjonen fuktrisiko. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at fuktskade allerede er påvist på annen måte. Synlige fuktmerker og råteskader på vegg i bod er registrert. Forholdet kan settes i sammenheng med dreneringen. TG3 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for strakstiltak. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt (konsekvens er fare for varmgang). Det vurderes at det med høy sannsynlighet er utført arbeider på det elektriske anlegget etter 1999, som ikke er dokumentert med samsvarserklæring. Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Brann:
- Rømningsveier: Vindu i kjellerstue: vinduet (i åpen stilling) har ikke de minimumsmål som gjør at vinduet kan godkjennes som rømningsvindu. Vinduer har også en avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

Drenering:
- Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er overskredet. Se avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringen i denne bygningen vurderes til å være passert anbefalt brukstid og det påvises tegn til fuktproblemer. Det må påregnes kostnader for utbedringer/utskiftninger. Ytterligere undersøkelser anbefales. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Garasje med bod:
- Frittstående byggverk: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad. Det ble registrert stedvise råteskader på kledningen. Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. Garasjeport har høy slitasjegrad. TG3 er valgt basert på ovennevnte forhold. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

NB: Eier opplyser om at badet i tilbygget er fra 2008. Hele tilbygget er fra år 2008. Badet i den gamle delen av huset, samt verandaen mot øst er pusset opp i sommer 2023.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 02.04.1976.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 12 309 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Prognose kommunale gebyrer 2023 er kr. 12 308,5,-

Kommunale gebyrer fakturert i 2022:
Eiendomsskatt kr. 3 186,00,-
Feiing kr. 650,00,-
Renovasjon kr. 3 160,00,-
Vann kr. 1 755,52,-
Avløp kr. 1 823,24,-
Totalt kr. 10 574,76,-
Vi gjør spesielt oppmerksom på at dette huset har stått mye tomt og dermed er forbruk vann svært lavt. Kjøper må regne med høyere kommunale avgifter basert på høyere forbruk.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til årlig kr. 3 186,- og er inkl. i de kommunale gebyrer.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, kabeltv/bredbånd, etc. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
Sparebank 1 Lofavør Fremtind forsikring Polisenummer: 5779.459/34

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 647 388,- Som sekundærbolig Kr. 2 330 596,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør med rør-i-rør system og kobberrør. Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Fordelerkolbe for rør-i-rør system er plassert i kjeller. Varmtvannsbereder på 200L plassert i kjeller, ny i 2023 i følge eier.

Diverse
Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Ivan Billingsø, Rørlegger.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bad gamledelen: Erik Halteigen (egeninnsats) faglært Tømrer - Badromsplater, silikon, fuging og listing, Juni 2023. Bad gamledelen: Ivan Billingsø, Rørlegger - Lagt opp vannrør (rør i rør system) til vasker på både bad og lite toalett, dusjkabinett og installert ny varmtvannsbereder i kjeller.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Rørlegger Ivan Billingsø.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Kommentar: Den gamle berederen har lekket en god stund og det kjennes fuktig i den kjellerdelen.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: I år 2000 ble det lagt takshingel samt laget tak over veranda imot sør, arbeidet ble utført med egeninnsats/dugnad av Tømrer Roar Løvtjernet som er broren til Ella. I 2008 etter at Ella hadde overtatt huset etter Henry og Ingeborg Løvtjernet ble tilbygget satt opp vestover. Dette var også egeninnsats av Roar løvtjernet samt at vi andre bidro. Papirer på rørlegger og elektrikker i tilbygget finner jeg ikke igjen, men alle som var der var faglærte. Det ble bygget en platting utenfor inngangsdørene i 2019 av Erik og Tony Halteigen (egeninnsats). Sommeren 2023 ble det bygget/restaurert ny veranda imot øst, utenfor den ene soverommet. Alt til denne verandaen ble nytt utenom bjelkelaget.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja. Kommentar: Den parkeringsdelen lengst nord på eiendondommen ligger på en annens manns grunn. Men det har aldri vært noe problem å bruke den.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Kommentar: Den nyeste delen er satt opp i 2008.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Kommentar: Finner ingen papirer på det.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utdrag fra grunnboken:
1975/4496-2/13  Best. om vann/kloakkledn.  
07.07.1975 
Med flere bestemmelser

1979/1717-1/13  Bestemmelse om bebyggelse  
19.03.1979 
Rettighetshaver: John Johnsrud.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst via offentlig vei, innkjøring privat vei.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan, men avsatt til boligbebyggelse - nåværende i kommuneplan.

Odel og konsesjon
Nei.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 50 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 51 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 251 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 266 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.7 000)
Markedspakke 1 (Kr.10 900)
Provisjon (Kr.39 000)
Tilrettelegging (Kr.9 000)
Visningshonorar x 3 (Kr.6 000)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Foto - ekstra utebilder, kr 1000 trukket i provisjon. (Kr.1 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.26 950)
Løfting finn.no-annonse x1 (Kr.2 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.9 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.121 602)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
66-23-0046

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Kongsvinger
Org. nr:976320492
Røde Korsvegen 4
2208 Kongsvinger
Tlf: 91 86 26 84

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Jo Heiki Støve

Saksbehandlere
Jo Heiki Støve
EIE Kongsvinger
Eiendomsmegler
Mob: 91 86 26 84 / E-post: jhs@eie.no

Erdvile Stepana
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 92 26 84 95
[/ E-post: ers@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Svingen 13
For mer om objektet
Svingen 13

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: