Bilde 1 av Jernbanegata 1Bilde 2 av Jernbanegata 1
Digital salgsoppgave
Jernbanegata 1

3262 Larvik • Larvik kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Hel tomannsbolig med to godkjente boenheter - Perfekt for utleie - Fine uteplasser- Generelt fin standard
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
118 m²
Bruksareal (BRA)
125 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
19 m²
Kommunale avgifter
kr 2 634 / Mnd
Prisantydning
kr 2 750 000
Omkostninger
kr 83 120
Totalpris
kr 2 833 120
Byggeår
1884
Tomt
Fellestomt 298 m²
Oppdragsnummer
69240020
card-default

Lars Andreas Grønneberg

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Lars
Prisantydningkr 2 750 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 66 870,-
  
Totalpris kr 2 833 120
Eiendom
Jernbanegata 1, 3262 Larvik

Matrikkel
Gnr. 3020 Bnr. 1024 i Larvik kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 125 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 118 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 19 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1884

Usikkert byggeår. Historiske kart viser bygning på eiendommen 1884. Sefrak-registeret opplyser 1800-tallet, 4. kvartal.

Tomt
Fellestomt 298 kvm

Prisantydning
2 750 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Vang Takst Takstdato: 04.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 66 870,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 68 070,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 818 070,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 833 120,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 31 607,25 pr. år Årsprognose 2024

Eier
Vikse holding as v. Paul Thorstein Vikse

Beskrivelse
Velkommen til Jernbanegata 1!


Dette er en hel tomannsbolig som består av 2 godkjente boenheter. Her kan begge boenheter leies ut, eller om man trenger hele eller deler av bygget selv.

Dette er en pen tomannsbolig med gode planløsninger og bra standard på overflater og utstyr. Hele boligen ble oppgradert både utvendig og innvendig i perioden 2005-2008 med bl.a. nytt elektrisk anlegg, "rør i rør" vannsystem, etterisolert med ny kledning, nye vinduer og nytt tak. Slitasje må forventes.


Det er umiddelbar nærhet til butikker, bussforbindelse oig diverse servicetilbud.

Begge boenheter leies ut i dag.
1.etg: 7.972,- pr mnd + strøm. 3 mnd oppsigelse. Utløper 28.02.25
2.etg: 7.861,- pr mnd + strøm. 3 mnd oppsigelse. Utløper 31.03.25
Kjøper overtar de løpende utleieforholdene med mindre annet avtales.

Parkering
Parkering på tomten. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt og attraktivt plassert like utenfor Larvik sentrum, i Larvik kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til skoler, offentlig kommunikasjon og alt av byens servicetilbud. En liten rusletur fører inn til Bøkeskogen med en mengde turstier. Her finner du kafé, kulturminner og en festplass med utescene. Skogen er på ca. 300 mål og rundt 1000 år gammel.

Fra Bøkeskogen er det enkel tilgang til Farris med flere deilige badeplasser. Sentrum har gangavstand til Larviks indre havn og Batteristranda, hvor du blant annet finner Bølgen kulturhus og Farris Bad. Sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. Fra indre havn strekker Strandpromenaden seg hele veien ut til Tolleroddens flotte rekreasjonsområder. Det er kort vei til flere strender og bademuligheter.

Fra eiendommen er det også kort vei til Herregården som huser en rekke kulturbegivenheter gjennom året. Like ved ligger den nye restauranten Bedehuset som har blitt svært populær. Det er gangavstand til Farrishallen, samt Fram stadion, hvor Fram Larvik holder til, og Lovisenlund idrettsplass, som benyttes av Larvik Turn & IF. Golf kan spilles i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård.

Larvik kan ellers by på langstrakt kyststi, samt flotte turområder i Vestmarka, med ca. 70 km blåmerkede sommerløyper, turstier, fiskevann og flere skogsbilveier som egner seg godt for sykkelturer. Om vinteren finnes det kilometervis med oppkjørte skiløyper i området. I Vestmarka, nær Farris, ligger også populære Damgården ridesenter.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Torstrand eller Rema 1000 og Meny på Øya. Larvik sentrum kan videre by på trivelige handlegater, kafeer, restauranter og alt av bymessige servicetilbud. Det er kort vei til Amfi kjøpesenter og forretninger på Øya. Det tar ca. 5 min å kjøre til Nordbyen kjøpesenter med rundt 50 butikker, og det er rundt en halvtimes kjøring til både Sandefjord, Tønsberg og Skien. Eiendommen har gangavstand til
Thor Heyerdal videregående skole.

Området har mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Kiwi Marked som ligger ca. 50 meter i luftlinje fra boligen. Det er tar ca. 8 min å spasere bort til Larvik stasjon, der Vestfoldbanen har en reisetid på ca. 2 timer til Oslo S. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Stavern, 20 min til Sandefjord lufthavn, 29 min til Tønsberg og 31 min til Skien.

Tomt
Fellestomt, 298 kvm
Selveiet naturtomt med liten plen og uteplass. Flott uteplass oppe på fjellet med sol fra tidlig morgen til sen kveld.
Platting er etablert utenfor eiendomsgrensen.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 22.06.1917. Senere er denne grensejustert med andre matrikkelenheter. Det vises til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet er på 125 m2 fordeler seg som følger:

TOMANNSBOLIG

Første etasje:
BRA 68 m²
- BRA-i 68 m²: Entré, Kjøkken, Stue, Soverom og Bad

Terrasse og balkongareal (TBA) 19 m² fordelt på tre plattinger bak på tomten.

Andre etasje:
BRA 50 m²
- BRA-i 50 m²: Gang, Stue/kjøkken, Vaskerom, Soverom, Bad, Bod og Kott


FRITTSTÅENDE BOD
BRA 7 m²:
- BRA-e : Bod

Takstmannens kommentar til areal:
Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Bygningen er bygget med tilpasning til Jernbanegaten og fjellet i bakkant og har flere skrå og ikke rettvinklede rom. Arealavvik kan ikke utelukkes. Hvis arealmålingen er avgjørende for selger og kjøper anbefaler jeg arealmåling ved hjelp av 3D
skanning.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Boligen er fundamentert på granittstein med krypkjeller/matkjeller, veggkonstruksjonen er etterisolert og har stående bordkledning. Takkonstruksjon med saltak og betongtakstein. Frittstående bod med enkel liggende kledning og blikktak.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på;

TG3 - Store eller alvorlige avvik:

- Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer, det er påvist vinduer med fukt/råteskader og tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Baderomsvinduets glasslister har fukt og råteskader. Alle vinduene har malingsavflassing og mangler utvendig og innvendig vedlikehold. Foringen innvendig på kjøkkenvinduet har en glipe i bunnen

- Utvendig > Vinduer 2. etasje
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader, tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass, karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Alle vinduene har avflasset maling og mangler utvendig og innvendig vedlikehold.

- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverk på plattingene er for enten for lavt i forhold til dagens krav eller mangler.

- Utvendig > Utvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper eller det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Trappen fra gårdsplassen har et trinn som er brukket og er uten rekkverk. Trappen videre i terrenget har store åpninger under håndløperen.

- Innvendig > Overflater 2. etasje
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Hull i vegg i boden og avrivninger over dør. Merker i veggen på soverommet. Slitasje og hull i laminatgulv på soverom. Sprekker og merker i vegg på soverom, manglende gulvlist. Mangle gulvlist under kjøkkenbord og dør mot vaskerommet.

- Innvendig > Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige.Pipen er tildekket og ikke synlig på baderommet og på kjøkkenet. Ved tilsyn i 2018 ble det kommentert sprekker og setningsskader, dårlig gjenmurte hull etter tidligere ildsteder.

- Våtrom > 2. etasjer > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Membran har sprukket opp i sluket og det er ikke oppkant på dørterskel.

- Våtrom > 2. etasjer > Vaskerom > Ventilasjon
Rommet har ingen ventilasjon. Avtrekk fungerer ikke fra våtrom. Avtrekk fra vaskerommet mangler.

- Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Kjøkkeninnredningen er skadet/har betydelig skader. Stekeovnen er trangt montert den subber på skuffen under. Over micro er det en løs dekkplate og døren til microen subber på stekeovnen. Ufagmessig utførelse i taket over kjøleskapet. Vaskemaskinen i rommet bør tilkoples automatisk lekkasjestopp.

- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg 1. etasje
El- anlegget bør har en gjennomgang av fagperson og feste løs stikkontakt i stuen.

- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg 2. etasje
El- anlegget bør har en gjennomgang av fagperson og feste løs stikkontakt på soverommet.

- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold 2. etasje
Det mangler røykvarsler i 2. etasje.

- Tomteforhold - Terrengforhold
Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for
vann inn mot muren. Boligen er bygget på fjell og det renner vann inn mot murene.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:

- Utvendig > Nedløp og beslag
Det er påvist avvik i beslagsløsninger. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ufagmessig beslag fra kledning til tak på hjørnet mot vest. Nedløp er skadet og mangler på hjørnene mot Jernbanegata, vannet ledes ikke bort fra bygningen. Boligen mangler snøfangere og stigetrinn for feier.

- Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig trepanel mangler vedlikehold og sprekkdannelsen er startet.

- Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Ufagmessig utførelse å laminat mot peis og listverk til baderom og Slitasjeskader på laminat gulv i stuen.

- Innvendig > Etasjeskille/gulv 1-2 etasje
På soverommet er det 12 mm høydeforskjell fra døren og til midt på gulvet. og 17 mm gjennom hele rommet.

- Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

- Innvendig > Innvendige dører 2. etasje
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Baderomsdøren har skader og slitasje rundt låskassen. Soveromsdøren og subber på dørterskelen som er sprukket, håndtaket er "slapt" og dørskiltet til nøkkelhullet mangler.
Døren til boden subber på karmen. Døren til vaskerommet fra kjøkkenet er skjev i karmen og tetter ikke.

- Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Ikke synlig drenering fra innebygd sisterne.

- Våtrom > 2. etasjer > Vaskerom > Overflater Gulv
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet har motfall fra midt i rommet til topp flis ved dør. Slukristen ligger på samme nivå som topp flis ved dør til baderom og kjøkken.

- Våtrom > 2. etasjer > Bad > Overflater Gulv
Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Utett ved rørgjennomføringer dusjkabinett og servant.

- Våtrom > 2. etasjer > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det mangler to skruer på klemringen i sluket og gjennomføringene til vannledningen i gulvet er utette.

- Våtrom > 2. etasjer > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Skapdørene på innredningen har svellet etter å ha blitt utsatt for fukt og benkeplaten er skadet i hjørnene og har ikke laminatkant. Sminkeskapet har treg dør og svelling etter fuktighet.

- Våtrom > 2. etasjer > Bad > Ventilasjon
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

- Kjøkken > 2. etasjer > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Svelling og slitasje på dekkside ved oppvaskmaskin. Fagmessig dårlig utførelse på sokkel i hjørnet av kjøkkeninnredningen.

- Tekniske installasjoner > Ventilasjon 1. etasje
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Boligen har bare ventil i veggen plassert på soverommet.

- Tekniske installasjoner > Ventilasjon 2. etasje
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Rommene har ikke ventiler i vegger eller vinduer.

TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

- Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mønepanner er ikke montert på en del av taket.

- Utvendig > Dører 2. etasje
Dørhåndtaket på ytterdør er løst på innsiden.

- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er målt 19 mm høydeforskjell fra senter kjøkkengulv til gulv under stekeovn. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik

- Innvendig > Krypkjeller
Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypkjeller under soverom og kjøkken er ikke mulig å befare pga lav høyde. Ventileringen i krypkjelleren er gjennom sprekker og utettheter i konstruksjonen.

- Innvendig > Innvendige trapper
Det er liten frihøyde i trappeløp. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverket i innersvingen er løst og er utbedret med skruer i trappevange i senere tid. Trappen mangler håndløper i yttersving/på vegg.

- Innvendig > Innvendige dører
Soveromsdøren subber på karmen ved låskassen og karmer og dørene har brukslitasje.

- Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv
Gulvet på baderommet er tilnærmet flat.

- Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluket er plassert under badekar/tett dusjkabinett og er vanskelig å komme til.

- Våtrom > 2. etasjer > Vaskerom > Overflater vegger og himling
Hjørnene i vaskerommet har sprukket opp.

- Våtrom > 2. etasjer > Bad > Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Veggplatene på baderommet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom. Vinduet er tett på våtsonen.

- Kjøkken > 2. etasjer > Stue/kjøkken > Avtrekk
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

- Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er ikke sluk i krypkjelleren og rør i rør ledningen er synlige i benkeskap og på baderommet i 2. etasje.

- Tekniske installasjoner > Vannledninger 2 etasje
Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Rør i rør med vare rør er synlig opp av gulvet i baderommet og i kjøkkenbenken og bærer preg av manglende fagmessig utførelse.

- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Avrenningen til varmtvannstank går til steingulv i krypkjeller.

- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Granitt blokkene har spekker og har sklidd noe fra hverandre. Dette er normalt på granitt grunnmur av denne typen og alder.

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
1. etasje:

- Kjøkkenet i 1. etasje har kjøkkeninnredning med heltre fronter, benkeplate av beiset heltreplate,  ventilator med avtrekk ut, kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og micro. Bak dekksiden ved kjøleskapet er det opplegg for vaskemaskin. I rommet er det montert "koksovn" til pipen i huset.  Kjøkkenets innvendige overflater består av malt tregulv og fliser, vegg med malte plater og fliser. Tak med malt panel. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

- Baderommet i 1. etasje har elektriske varmekabler i gulvet og downlights i taket. Rommet er ventilert med mekanisk avtrekk i veggen. Rommets innvendige overflater består av gulv og vegger med fliser. Tak med beiset og lakkert panel.

- Øvrige innvendige overflater består av: Gulv: Malt tregulv, laminat og gulvbelegg. Vegg: Tapet og malt strie. Tak: Malt trepanel og himlingsplater.

2. etasje:

- Kjøkkenet i 2. etasje har innredning med glatte og profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn i rommet. Kjøkkenets innvendige overflater består av
gulv med laminat, vegg med malte plater og tak med malte plater. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

- Vaskerommet i 2. etasje har elektriske varmekabler i gulvet. Det er lufte spalte i toppen av dørkarmen mot kjøkkenet. Rommets innvendige overflater består av gulv og vegger med fliser og tak med malte plater.

- Baderommet i 2. etasje har oppvarming med panelovn plassert ved toalettet. Rommet er ventilert med avtrekksvifte i veggen. Rommets innvendige overflater består av gulv med vinylbelegg, vegger og tak med malte plater.

- Øvrige innvendige overflater består av: Gulv: Laminat og gulvbord. Vegg: Trepanel og malte plater. Tak: Trepanel og malte plater.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra byggetiden eller senere tiltak.

Opplysninger fra Larvik kommune:

- Tomannsbolig horisontaldelt
- Garasje/uthus/anneks,
- Ombygging for dusj/bad og klosett 2. etg., omsøkt, godkjent 1966.

Det foreligger ikke tegninger av boligen fra byggeåret.
Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk av boligen i 1. etasje er byggesøkt, og/eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det er mottatt plantegninger for 2. etasje i fbm. ombygging dusj/bad i 1966. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen, bortsett fra at dør mellom kjøkken og stue er fjernet.

Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
1. etasje har åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med 15 automatsikringer, montert i entré i 1. etasje med hovedsikring på 50 amper. Det er 1 røykvarsler plassert i soverommet og en i entré og brannslukningsapparat i stuen.
 
2. etasje har åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med 6 automat/skrusikringer, montert i trappegangen. Hoved sikring på 63 amper. I 2. etasje er det  ikke røykvarslere. Brannslukningsapparatet er på kjøkkenet.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget. El-anlegget bør ha en gjennomgang av fagperson ref. TG3- punktene ovenfor.

Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
- panelovn 1. og 2. etasje
- elektriske varmekabler i gang, flislagt gulv på kjøkkenet og bad 1. etg.
- elektriske varmekabler på vaskerom, og varmefolie i stue i 2. etg.

Til boligen er det en mursteinspipe gjennom hele boligen, til pipen er det tilkoblet en peisovn i stuen og en eldre "koks"ovn på kjøkkenet. Sotluken er plassert bak kjøleskapet og det er feierluke i vaskerommet i 2. etasje. Brannmur er pusset og malt i stuen. Ildstedene er ikke i bruk i dag.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 31 607,25 pr. år

I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 1 184,- for 2024.

Faste løpende kostnader
Telenor kan levere kabel-tv og internett til boligen. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 9 936,-

Strømforbruk kommer i tillegg.

Forsikring med polisenummer
If

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 958 822,- Som sekundærbolig Kr. 3 643 522,-

Tekniske installasjoner
- Rør i rør i krypkjeller og stoppekran bak vv-tank.
- Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
- Synlig plast avløpsrør i oppvaskbenk, boligens andre avløpsrør er ikke kjent.
- 1. etasje har lufteventil på soverommet.
- 2. etasje er ventilert ved hjelp av avtrekk på baderom og vinduer til å åpne.
- Varmtvannstank i krypkjelleren forsyner 1. og 2. etasje.
- I krypkjelleren er det plassert en sentralstøvsuger.

Diverse
- Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

- Utleiebolig - Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

- Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
Siste feiing: 2017
Siste tilsyn: 12.01.2018.

Opplysninger om avvik ved tilsyn i 2018:
- Skorstein; Hull etter tidligere ildsted - dårlige gjenmurte røykrørshus fra tidligere ildsteder.
- Ildsted - Mangler tilstrekkelig med ubrennbar plate på gulv ved ildsted i stue
- Ildsted - Montert for nær brennbart materiale - gjelder ildsted på kjøkken i 1. etg.
- Skorstein - Skorstein er tildekket på bad og kjøkken i 1. etg.
- Skorstein - sprekker/setningsskader - slitte fuger - skorstein bør rehabiliteres.

- Sefrak-registrert tomannsbolig med tidsangivelse 1800-tallet fjerde kvartal.
Sefrak er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.  Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Boligen består av to boenheter som er godkjent av bygningsmyndighetene, og disse kan fritt leies ut.

Begge boenheter leies ut i dag.
1.etg: 7.972,- pr mnd + strøm. 3 mnd oppsigelse. Utløper 28.02.25
2.etg: 7.861,- pr mnd + strøm. 3 mnd oppsigelse. Utløper 31.03.25
Kjøper overtar de løpende utleieforholdene med mindre annet avtales.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp med privat septikanlegg. Adkomst fra kommunal vei.

Regulering
Eiendommen er regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, Id 201811, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 298 m2, Arealbruk Boligbebyggelse

Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.
Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.

Ved utbyggingstiltak/endringer på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Reguleringsplaner

Reipbanegt - Jernbanegt, omr. BE1, Id 1993.02.01, Ikrafttredelse 27.01.1993
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 298 m2, Formål Boliger Feltnavn BE1

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Kjøper overtar dagens utleieforhold.
Det blir ikke utført noe rengjøring i forbindelse med overtagelse. Det er leietagernes ansvar å vaske etter seg når de evt flytter.
Ting og tang som ikke tilhører leietakerne overtas av kjøper.
Overtagelsesdato etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 66 870,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 68 070,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 818 070,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 833 120,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: 42 500,-

Oppgjørsdekning: kr. 1.900,-

Tilrettelegging: kr. 7 500,-

Grunnpakke: kr. 14 775,-

Markedspakke: kr. 18 500,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 300,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-24-0020

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr: 916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Lars Andreas Grønneberg

Saksbehandlere
Lars Andreas Grønneberg
EIE Larvik
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 13 59 53 / E-post: lag@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Jernbanegata 1
For mer om objektet
Jernbanegata 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: