Bilde 1 av Porsmyrveien 1Bilde 2 av Porsmyrveien 1
Digital salgsoppgave
Porsmyrveien 1

1655 Sellebakk • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 5 400 000

Omkostninger: kr 136 370Totalpris: kr 5 536 370
Borge/ Kjølshunn: Innholdsrikt lager/kontor i landlige omgivelser
Vis i kartLast ned salgsoppgave
Oppdragstype
Næringsbygg
Eierform
Selveier
Primærrom (P-ROM)
222 m²
Bruksareal (BRA)
373 m²
Kommunale avgifter
kr 1 692 / Mnd
Prisantydning
kr 5 400 000
Omkostninger
kr 136 370
Totalpris
kr 5 536 370
Byggeår
2006
Tomt
Festet tomt 4060 m²
Oppdragsnummer
56230122
Prisantydningkr 5 400 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-)kr 135 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 5 536 370
Eiendom
Porsmyrveien 1, 1655 Sellebakk

Matrikkel
Gnr. 664 Bnr. 1 Fnr. 4 i Fredrikstad kommune

Eierform
Selveier

Areal
BRA: 373

Byggeår
2006

Tomt
Festet tomt 4060 kvm

Eiendommen er i henhold til beskrivelse i festekontrakt av 13.06.1911 på ca 2700 kvm. Areal som reelt benyttes er på ca 4060 kvm.
Se også pkt ''Festeavtale''.

Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medføre arealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.

Tomten er flat og svakt skrånende. Opparbeidet med stor gruset plass, kantstein og trapper i granittstein. Gruset i innkjørsel og gårdsplass. Tomten har normalt gode lys/solforhold.

Prisantydning
5 400 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 136 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 536 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Beskrivelse
Innholdsrikt lager og kontorbygg oppført i 2006 og delvis omgjort i 2018/2019. Tomten er stor og har god opplagsplass til biler, båter, oppbevaring osv.

Lageret er innredet med:

1. Etasje byggets sørøstlige side: Gang, gang 2, allrom/kjøkken, bad, Kontor og bod
1. Etasje byggets nordvestlige side: Entré, allrom/kjøkken, bad og bod.
1. etasje midtre del: Garasje/lager

2. Etasje byggets sørøstlige side: Gang, gang 2, allrom/kjøkken, bad, Kontor og bod
2. Etasje byggets nordvestlige side: Entré, allrom/kjøkken, bad og bod.
2. etasje midtre del: Gang.

Parkering
Plass til flere biler i garasje/lager i lagerbygget samt god plass til mange biler på eiendommen.

Beliggenhet
Eiendommen ligger landlig til på Borge/ Kjølshunn i et rolig område. Fra eiendommen er det det kort avstand til skogs- og friluftsområder, Vispen badeplass og båthavn. Begbyhallen med bl.a. dagligvareforretning, frisør, post og apotek ligger ca. 4 km fra boligen. Borge barne- og ungdomsskole ligger cirka 3,5 km fra eiendommen.

Bebyggelse
Eiendommen er registrert i matrikkelen med ett bygg. Bygningsnummer: 16326615 Type: 241 - Hus for dyr/landbr.lager/silo.

I tillegg er det satt opp et mindre uthus på eiendommen, dette er ikke søkt kommunen for oppføring.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Byggemåte
Næringseiendom med lagerbygning over to etasjer med plate på mark, samt to små loft . Oppført i trekonstruksjon. Saltak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein, undertak av sutakplater.
Fundamentert direkte på stedlige/oppfylte faste masser. Undermur/støpt plate og fundamentering virker normalt stabil. Vegger i trekonstruksjon, bindingsverk. Isolert i innredede rom. Utvendig kledd med liggende trepanel samt stålplater på fasade bakside. Kledningen generelt er godt vedlikeholdt. Malte trevinduer med 2 lags isolerglass, i hovedsak fra 2009. Ytterdører i malt trekonstruksjon. Dører og vinduer med normalt vedlikeholdsbehov. Til lager er det bred leddport i stål/alu-konstruksjon m motorstyring.

Informasjon om byggemåte er hentet fra verditakst.

Standard
- Etablerte kontorer mot vest: laminatgulv, MDF panel på vegger og slette malte himlinger.
- Kaldt lager med støpte gulv, gips og enkle overflater på vegger.
- Enkel hems i trekonstruksjon med tregulv for lagring av lettere ting. Åpen sperrekonstruksjon i taket.
- Lukket varmt lager på ca. 22 kvm, betonggulv, gips på vegger og i himling.
- Kontorer mot øst har laminat- og parkettgulv, malte plater og malt tapet på vegger, malte plater og malt trepanel i himlinger.
- Lofts areal over innredede rom i 2 ett er ikke sjekket på befaringen, mulig skjult svikt.

Tekniske installasjoner:
- Hovedtavle - el-anlegg, fra byggeår, plassert i gang i kontor 1.etg mot øst. Hovedsikring/overspenningsvern på 160A. Nye elskap i kontorer mot vest (el skap i hver etasje). El skap med 40A hovedsikring, 9 fordelingskurser med automater. Samsvarserklæring er ikke fremvist.
- Elskap fra byggeår i kontor 2.etg mot øst. El skap med 63A hovedsikring, 5 fordelingskurser med automater.
- Ventilert med mekanisk avtrekk på våtrom, evt avtrekksmotor på loft er ikke kontrollert.
- På nye bad og bad i 2 ett øst er det rørskap i vegg, drensavrenning ok.
- Nye kjøkken har benkebereder i innredningen, øvrige beredere er ikke kontrollert, antar beredere fra byggeår 2006.
- Oppvarming via el, samt vedovner i begge eldre kontorer. Antar elementpipe, teglforblendet med kransbeslag over tak.
- Offentlig vannforsyning og avløp til Biovac renseanlegg.

Kjøkken
- Nye kjøkkeninnredninger (2018/19) i bygnings vestside, 1. og 2. etasje: med slette lakkerte fronter, laminat benkeplate med underlimt stålvask. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap (ikke tilkoblet avtrekk).
- Kjøkkeninnredninger i bygningens østlige side 1. og 2. etasje med profilerte beisede fronter (hvite benkeskap med sletter fronter i 2 ett mot øst), laminat benkeplate med nedfelt stålvask. Integrert komfyr og platetopp i 1 ett, og plass for frittstående komfyr i 2 ett. Ventilator i overskap.

Våtrom
Nye baderomsinnredninger (2018/19). Servantskap med hel plate med en servant, overskap med speildører og lys. Dusjkabinett,
gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Ventilert med mekanisk avtrekk, ikke etablert spalte for tilluft.
Eksisterende del: innredninger fra byggeår. Servantskap med hel plate med en servant, veggspeil og enkelt overskap samt flyer
m/ lys-el stikk. Dusjkabinett, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Ventilert med mekanisk avtrekk, ikke etablert spalte
for tilluft på bad i 1 etg.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 20.08.2007. Disse stemmer ikke med dagens bruk. Dette gjelder fasade hvor det er gjort endringer i forbindelse med flere vinduer, og flere dører. Kaldt lager er delvis omgjort til stue, kjøkken og innredede rom i 1. og 2. etasje i byggets nordvestlige ende. Det er også gjort noen endringer i from av flytting av vegger i byggets sørøstlige ende. Arealene er likevel medtatt i takstrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det foreligger ferdigattest datert 23.02.2006 som omhandler Nybygg lagerbygg. Ovennevnte endringer er gjort etter at ferdigattest er gitt. 

Oppført uthus på eiendommen er ikke byggesøkt.

Dagens eier sendte søknad om bruksendring av eksisterende lagerbygg til bolig bestående av to leiligheter. I søknaden fremgikk det at leilighetene skal bygges horisontaldelt, i bygningens vestre del. Resten av bygningsmassen skal benyttes som lager. Kommunen avslo søknaden den 23.januar 2020. Klage på avslag ble avvist av Fylkesmannen i Olso og Viken 24.juni 2020. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages videre, jf. forvaltningsloven § 28 tredje ledd.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en verdirapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming via el, samt vedovner i begge etasjer i sørøstlige del. Fredrikstad kommune brannvesen opplyser: På denne eiendom er det ikke registrert fyringsanlegg for oppvarming.

Energimerking
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget.

Kommunale avgifter
Kr. 20 296 pr. år Inkludert vann fastgebyr, slamtømming, næringsavfall 140 L, papiravfall næring 240 L, slam tilsyn bolig og eiendomsskatt næring.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 11.276,- og er inkludert i kommunale avgifter.

Annet
Eiendommen og dens tilbehør overtas "som den/det er", jfr. avhendingsloven § 3-9.
Kjøper fraskriver seg, så langt gjeldende rett tillater det, enhver rett til å gjøre krav gjeldende mot selger som følge av at salgsobjektet ikke er som det skal være, i medhold av avhendingsloven § 3-7, 3-8 og 3-9, andre regler om ansvar for uriktig og manglende opplysninger og ethvert annet lovfestet eller ulovfestet grunnlag, herunder regler om ansvar for uriktige og manglende opplysninger etter avtaleloven.
Avhendingsloven § 4-19 (2) fravikes også, slik at den endelige reklamasjonsfristen settes til 18 måneder etter overtakelse.

Selger kan ikke gjøres erstatningsansvarlig for indirekte tap, jf. prinsippene i avhendingsloven § 7-1 (2). Selgers samlede ansvar til å betale erstatning og/eller prisavslag ved mangler er begrenset oppad til et beløp som utgjør 10 % av kjøpesummen. Dog slik at kjøper ikke kan fremme krav dersom det samlede kravet er mindre enn 3 % av kjøpesummen. I vurderingen av om det samlede krav overstiger dette minstebeløpet, skal det ses bort fra enkeltkrav under 1 % av kjøpesummen.

Det forutsettes at interessenter gjennomgår alle opplysninger i prospektet grundig, foretar egne undersøkelser herunder besiktigelse av Eiendommen og-, dersom interessenten ikke anser seg selv som tilstrekkelig bygningskyndig, undersøker eiendommen nøye sammen med egen bygningskyndig representant. Kjøper kan ikke fremme noen form for krav overfor Selger tilknyttet forhold Kjøper ble kjent med eller burde blitt kjent med i forbindelse med sin gjennomgåelse av Eiendommen
Alle opplysninger i denne salgsoppgaven med vedlegg er tilrettelagt av megleren etter beste skjønn, men megleren tar ingen ansvar for at informasjonen er riktig eller fullstendig. Kjøper må på egen hånd forsikre seg om at opplysningene er riktige og fullstendige. Megleren fraskriver seg ethvert ansvar for tap som følge av opplysninger som er misvisende, feilaktig eller ufullstendig, samt tap som på annen måte måtte oppstå som følge av kjøpet.
Selger er ikke kjent med ufullstendigheter eller feil i rapporter e.l. som er utarbeidet av tredjemann.

Selger gir ingen garantier i forhold til praktiske eller økonomiske konsekvenser for Kjøper opp mot forurensing i grunn, forhold av arkeologisk interesse eller grunnforholdene på eiendommen i sin alminnelighet.

Det kreves egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende tinglyst heftelse følger eiendommen ved salg:
1911/800065-2/86 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST 13.06.1911
ÅRLIG AVGIFT NOK 50. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.


Festeavtale
Areal: 4 060 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 2702,08
Grunneier er: Elisabeth Ramberg Laverød.
Festeavgiften har ikke blitt regulert siden 2001 og kan således uansett reguleres etter konsumprisindeksen i det minste.
Oppgitt årlig festebeløp som betales, for tiden kr 2.702,08 er basert på tomteareal på ca 2700 kvm som også fremgår i festekontrakt av 13.06.1911; i tillegg betales et beløp for resterende areal opp til ca 4000 kvm.
En innløsning av festeholdet og tomten er ønskelig fra bortfester/grunneiers side. Megler har forespurt bortfester om innløsningssum, avventer svar.

Se også brev fra grunneiers advokat i salgsoppgavens vedlegg for mer informasjon.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett og har privat biorenseanlegg.

Det er gitt utslippstillatelse på eiendommen. I godkjennelsen opplyses det: Søker ønsker å legge inn vann og installere dusj/WC i lagerbygg. Det søkes om å benytte et minirenseanelgg av typen FD 5N med utslipp til 15 meter lang filtergrøft. Tillatelsen er gitt på visse betingelser:
1. Alt sanitært avløpsvann (WC og gråvann) føres til minirenseanlegg av type Biovac FD
FD 5 N (nedgravbart ett-hus anlegg) i klasse 1 (biol./kjemisk). Anlegget skal graves
ned i sin helhet. Kontrollskapet bør monteres på lagerets yttervegg.
2. Renset avløpsvann ledes ut i 15 meter lang filtergrøft.
3. Det må på tegnes serviceavtale for anlegget med Biovacs lokale servicepartner i
Fredrikstad. Kopi av avtalen skal sendes til Fredrikstad kommune før montering av
anlegget starter.
4. Anlegget må tømmes årlig og søker forpliktes til å delta i den kommunale
tømmeordningen for avløpsslam mot gebyr.
5. Som ansvarshavende for montasje av renseanlegget godkjennes Rørleggermester
Ottar Kristiansen. Ansvarshavende plikter å varsle forurensningsmyndigheten
(kommunen) for anleggskontroll.
6. Vesentlige terrenginngrep, sprengningsarbeider, endringer i eksisterende
byggmasser, oppføring av nye bygg og lignende må godkjennes av
bygningsmyndighetene i kommunen før tiltaket iverksettes.
7. Ved innlegging av vann fra offentlig nett, må egen melding om dette sendes til
Fredrikstad kommune v/Teknisk Drift - vann og avløp.
8. Er arbeidet ikke igangsatt senest 3 år etter at tillatelse er gitt, faller tillatelsen bort. Det
samme gjelder hvis arbeidet innstilles i lengre tid enn 2 år.
Se tillatelse i salgsoppgave for mer informasjon.

Det er innvilget søknad om fortsatt godkjenning av eksisterende avløpsanlegg 14.01.2020. Se dokument i salgsoppgave.

Ny eier må sette seg inn i riktig bruk av minirenseanlegget, og sende inn kopi av underskrevet serviceavtale. Minirenseanlegg i bruk uten gyldig serviceavtale er et brudd på utslippstillatelsen.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert men omfattes av Kommuneplan for Fredrikstad 2023-2035 med gjeldende bestemmelser. Formpl/hensynssone: 510 - Hensyn landbruk, H510, 530 - Hensyn friluftsliv, H530 Marka, 5100 - LNF - tiltak for stedbunden næring. Godkjent/vedtatt 15. juni 2023.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 136 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 536 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt evt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Oppdragsnummer
56-23-0122

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr: 898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Lars Ketil Liane

Saksbehandlere
Lars Ketil Liane
EIE Fredrikstad
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 09 23 60 / E-post: lkl@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Porsmyrveien 1
For mer om objektet
Porsmyrveien 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: