Bilde 1 av Leilighet B3 - Olav Aukrusts vei 53Bilde 2 av Leilighet B3 - Olav Aukrusts vei 53
Digital salgsoppgave
Leilighet B3 - Olav Aukrusts vei 53

0785 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 19 900 000

Omkostninger: kr 116 820Totalpris: kr 20 016 820
Toppleilighet i eksklusivt prosjekt | Ferdig mars 2024 | Heis | Privat takterrasse | 2 p-plasser | Påkostede tilvalg
Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
6
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Bruksareal (BRA)
118 m²
Prisantydning
kr 19 900 000
Omkostninger
kr 116 820
Totalpris
kr 20 016 820
Byggeår
2024
Tomt
Fellestomt 1822 m²
Oppdragsnummer
50220125
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Visninger
Prisantydningkr 19 900 000,-
Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 625 000,-)kr 115 620,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 20 016 820
Nøkkelinformasjon
Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Leilighet B3
Vi har gleden av å presentere en unik leilighet i Olav Aukrusts vei 53. Leiligheten er del av et eksklusivt leilighetsprosjekt bestående av seks lekre og moderne leiligheter. Eiendommen ligger mot vest og leiligheten får uteoppholdsarealer med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Toppleiligheten får i tillegg en privat takterrasse på 63 kvm. 4/6 leiligheter i prosjektet er solgt og er godt i rute mot overtagelse ila. mars.

Leiligheten er påkostet med flere tilvalg, nøye utvalgt av interiørarkitekt:
- Eksklusiv enstavs eikeparkett - Kährs Prague
- Listverk i samme farge som vegg
- Caesarstone Clamshell benkeplater av kompositt
- Lekre Belvedere marmorfliser og Terrazzo stil
- Elegant baderomsinnredning av type Haven H2
- Elko Pluss og tomrør til ettermontering av solskjerming på noen av vinduene
- Lekkert kjøkken til over 400 000,-

Kort fortalt:
- Fantastisk leilighet med gode kvaliteter
- Lagt opp for en enkel og praktisk hverdag
- Heis fra garasjeanlegg til leilighetens inngangsplan
- Balkong til alle leilighetene med herlige sol- og utsiktsforhold
- Privat takterrasse til toppleilighetene på 63 kvm
- Masteravdeling med eget bad og walk-in closet
- Vannbåren gulvvarme i entré, gang, stue og kjøkken
- Varmekabler på bad og bad/vaskerom
- 2 garasjeplasser
- Elbillader
- God lagringsplass i bod ved garasjeplass
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- God standard og bygg etter nyeste teknisk forskrift (TEK 17)
- Tegnet av Crux Arkitektur
- Ferdigstilles mars 2024

Se full liste over tilvalg i salgsoppgavens vedlegg.

Beskrivelse
Lekker 4-roms leilighet i toppetasjen med eksklusive tilvalg og den beste beliggenheten i prosjektet. Vedtektsfestet bruksrett til privat takterrasse (adkomst til denne direkte fra leiligheten) og to garasjeplasser, samt to store boder i bakkant av parkeringsplassene.

Innbydende entré med avsatt rom/plass til garderobeinnredning.

Moderne og sosialt med stor stue og kjøkken i åpen løsning med gode innredningsmuligheter til sittegrupper og spiseplass. Dette blir et lyst og luftig oppholdsrom med store vindusflater og utgang til balkong.

Gode baderomsløsninger med kombinert bad og vaskerom like ved entréen, i tillegg til et bad tilknyttet masteravdelingen. Badene får eksklusivt og moderne uttrykk med bl.a. vegghengt toalett og dusjarmatur med skjult enhet som standard.

Leiligheten får tre soverom, hvorav ett stort master soverom med direkte tilgang til eget bad og "walk-in closet".

Hovedoppdragsnummer
50-22-0125

Eiendom
Leilighet B3 - Olav Aukrusts vei 53, 0785 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 27 Bnr. 1922 Snr. 6 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Ferdigstillelse
Ferdigstillelse er estimert til mars 2024.

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Selger/Utbygger
Atlas Portefølje 1 AS

Hjemmelshaver
Nils Dagfinn Lier

Prisantydning
19 900 000

Arealer
Bruksareal: 118,50 kvm

Innhold
Leiligheten går over et helt plan med kun én leilighet per etasje. Leiligheten får svært gode bokvaliteter og fin balkong og privat takterrasse. Sosial og praktisk planløsning med stue, kjøkken og spisestue i åpen løsning. Luftig og åpent med store vinduer og skyvedør mot terrasse/balkong. Leiligheten får 3 soverom og to bad, hvorav et av badene blir kombinert bad og vaskerom. Det blir også etablert flotte omkledningsrom/walk-in garderober i tilknytning til entré. Heisadkomst fra garasje til leilighetsplan og vannbåren varme i leiligheten.

Parkering
Parkeringsplasser i garasjekjeller og på terreng er organisert ved at det gis eksklusiv bruksrett til den enkelte seksjon i medhold av eierseksjonsloven § 25 femte ledd i 30 år. Tildelingen av p-plasser er slik det fremgår av vedlagte skisse av garasjekjelleren  og vedlagte utomhusplan. Det tas forbehold om endring av tildelingen/organisering av p-plasser.

Beliggenhet
Meget attraktiv eiendom med fantastisk beliggenhet, høyt og flott med utsikt, i et veletablert og hyggelig boligområde på Voksen i Vestre Aker bydel. Meget attraktivt og familievennlig boområde med nærhet til skog og mark så vel som de mer urbane fasiliteter og ikke minst Heming idrettsanlegg, Ready idrettsplass, Oslo Golfklubb ved Bogstadvannet og Voksen Flerbrukshall.

Kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager og alle typer servicetilbud samt forretninger på blant annet, Slemdal, Vinderen og Røa. Gangavstand til nærbutikk med post på Besserud.

Tomt
Fellestomt, 1822 kvm

Tomten er fellesareal i eierseksjonssameiet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle seksjonseiere/andelshavere.

Enheten vil iht. vedtektene få eksklusiv bruksrett til uteareal og parkeringsplasser. En vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til fellesareal er begrenset til 30 år fra vedtekts festing jf. eierseksjonsloven § 25.

Skole/barnehage
Området kan by på flere skoler og barnehager, nærmeste barnehager er Måltrosten barnehage, Kattugla Steinerbarnehage og Jarbakken barnehage. Nærmeste barneskoler er Voksen skole (som også boligen sogner til) og Grindbakken skole. Nærmeste ungdomsskole er Hovseter og Midtstuen.

Offentlig kommunikasjon
God tilgang til offentlig kommunikasjon med T-bane og buss. Nærmeste T-banestasjoner er Holmenkollen og Besserud T, som har hyppige avganger, banen tar deg til Majorstuen på 18 min. Nærmeste busstopp er Sagstua bussholdeplass med buss nr. 46 og Nordre Jarbakken med linje 45.

Fritidstilbud
Det er kort avstand til skiløyper og turveier som fører rett inn i Nordmarka med adgang til naturopplevelser gjennom hele året på ski, sykkel, beina og til og med aking i Korketrekkeren. Gangavstand til det nye Holmenkollanlegget, Midtstuen og Frognerseteren ved innfallsporten til Nordmarkas innbydende tur- og rekreasjonsområder sommer som vinter.

For golfinteresserte er det flere baner innenfor 15 minutters kjøretid, hvorav Bogstad golfbane ligger nærmest. Ellers er det ulike tennisanlegg samt idretts- og skøytebaner i området, og klubber som Heming, Ready og Njård tilbyr ulike idrettsaktiviteter for barn, unge og voksne. Holmenkollen kapell, Holmenkollen restaurant, Holmenkollen nasjonale skianlegg og Frognerseteren er også lokalisert i nærområdet.

Leveransebeskrivelse
I tillegg til standard leveranse, er det for denne leiligheten gjort betydelige oppgraderinger. Det foreligger en egen materialliste utarbeidet av interiørarkitekt. Tilbalgene er inkludert i prisen og vedlagte tilvalgsliste gjelder foran leveransebeskrivelsen.

Leveransebeskrivelsen ligger i sin helhet som vedlegg til den digitale salgsoppgave. Det er viktig at interessenter setter seg nøye inn i denne beskrivelsen. Alle forbehold gitt i leveransebeskrivelse gjelder for kjøpet. Tegninger og illustrasjoner i prospektet og tegningsmaterialet er kun av illustrativ karakter. Ved eventuelle avvik gjelder leveransebeskrivelsen foran prospektet og tegninger.

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Boder
Rikelig med oppbevaringsplass med 2 stk. boder tilknyttet garasjeplassene på totalt ca. 26 kvm.
Det blir i tillegg fellesbod/teknisk rom i tilknytning til garasjeanlegget.

Vei / Vann / Kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med reguleringsbestemmelser S-4220. Eiendommen grenser til areal regulert til fortau og offentlig kjørebane/veigrunn med reguleringsbestemmelser S-1392. Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Servitutter / Rettigheter
Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon.

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. De vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser for inntil 2G. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Kopi av grunnbok med servitutter tinglyst på eiendommen kan fremlegges av megler.
Disse er medtatt i standard kjøpekontrakt som er vedlegg til denne nøkkelinformasjonen.

Sameiet
Det vil bli opprettet eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 16. juni 2017 nr. 65.

Fremtidig eier plikter å være medlem av eierseksjonssameiet.  Som seksjonseier i et seksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boligseksjon. I tillegg blir det vedtektsfestet bruksrett til terrasse og/eller privat uteareal, samt garasjeplasser og/eller biloppstillingsplasser iht. vedlagte tegninger.
Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal.

Fellesutgifter
Felleskostnader skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a. felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, strøm i fellesarealer m.m.

Fellesutgiftenes størrelse vil avhenge av ytelsene sameiet rekvirerer. Fellesutgiftene fordeles i henhold til sameiets vedtekter, som i utgangspunktet angir fordeling etter sameiebrøk. Det blir opp til nye eiere å eventuelt etablere en fordeling av felleskostnader i det fremtidige sameiet.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2024 er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Leilighetene er ikke ferdigstilt og det er følgelig ikke skrevet ut eiendomsskatt for boligen. For å gi et bilde av eiendomsskatten viser vi til Oslo kommunes beregninger:

Boligverdi (boligverdi er tilnærmet lik boligens markedsverdi): kr 20 000 000 = Eiendomsskattegrunnlag: kr 14 000 000 = Eiendomsskatt: kr 26 040

Boligverdi (boligverdi er tilnærmet lik boligens markedsverdi): kr 15 000 000 = Eiendomsskattegrunnlag: kr 10 500 000 = Eiendomsskatt: kr 16 240

Det gjøres oppmerksom på at det er boligverdien fra Skatteetaten som er gjeldende for beregning av eiendomsskatt.

Stipulert overtagelse
Stipulert overtagelse er Q1/Q2 2024 ved oppstart av byggearbeider Q3/Q4 2022. Se også vedlagte kontrakt § 10 for utfyllende opplysninger om overtagelse.

Boligen overleveres ryddet og støvsugd, men ikke utvasket ("byggrengjort").

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Lavere omkostninger og høy trygghet
Kjøpere av nybygg har ekstra trygghet gjennom at salget reguleres av Bustadoppføringslova, der utsteder selger garantier som varer i 5 år etter overtakelse. Vanligvis er det lavere omkostninger ved kjøp av prosjekterte boliger, da man kun betaler dokumentavgift av andel tomteverdi.

Lavere driftskostnader/fellesutgifter
Ved kjøp av ny bolig er det gjerne mindre vedlikehold. Du sparer penger på oppussing og det er strenge krav til isolasjon og høy energieffektivitet. Boligene blir oppført etter de nyeste byggestandarder og tekniske krav både til inneklima, isolasjon og miljø.

Du bestemmer!
Vil du være med på utformingen av leilighetens kvaliteter? Bustadoppføringsloven gir kjøperen rett til å påvirke leveransen av løsninger ut fra gitte forutsetninger. Dette avklares sammen med entreprenør etter at byggestart er vedtatt..

Energimerke
Energimerking av boligen skal utføres av selger og vil foreligge ved overtagelse.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Tinglyste servitutter på eiendommen:
1977/14795-1/105  Best om garasje/parkering  tinglyst 06.07.1977 (ikke mottatt fra kartverket)
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra vegsjefen

1975/9969-1/105  Registrering av grunn tinglyst 03.06.1975 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:27 Bnr:301
Oppmålingsforretning utført av Oslo oppmålingsvesen.

Tinglyste servitutter på matrikkelenheten som eiendommen er opprettet fra (gnr. 27, bnr. 301):
1954/5149-1/105  Best. om adkomstrett tinglyst 21.04.1954
Gjelder tinglysing av andre utskilte tomter (gnr.27, bnr 116 g gnr. 33, bnr 1218).
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1955/4604-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 31.03.1955 
Midlertidig fritak for opparbeidelse av vei for tidligere tomt (gjelder Måltrostveien).
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/1013-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 23.01.1967 
Bestemmelse om rett til å skille ut tomter, samt bestemmelser om veg, gjerde og kloakkledning m.m.

1967/4253-1/105  Bestemmelse om vannledn. tinglyst 30.03.1967 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/7415-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 29.04.1971 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/14784-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 01.09.1971
Gir rett til fremtidig utskilte parseller til å føre vann-, overvann og spillvannsledninger over hverandres parsell om nødvendig. De ledninger som anlegges felles, er eierne solidarisk ansvarlig å vedlikeholde i fellesskap.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/16421-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 24.09.1971 (ikke mottatt fra kartverket)
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1973/16221-1/105  Bestemmelse om vannledn. tinglyst 05.09.1973
Gjelder vann- og avløpsledninger for hovedbøl (gnr. 27, bnr. 301) og gnr. 27, bnr. 1735.
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/5001-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 17.03.1975 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/5002-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 17.03.1975 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/5003-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 17.03.1975 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/6978-1/105  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 18.04.1975 
Bestemmelse om veg, gjerde, kloakkledning m.m.
Tillatelse til utskillelse av tomt mot at eiendommene ikke bebygges før vei- vann og kloakkforhold er ordnet. Eiere pliktes å opparbeide vei til og langs den side av tomta hvor den har sin atkomst, legge hovedkloakk (spillvann), herunder i tilfelle også særskilt overvannsledning til og langs eller over tomta, når Oslo kommune forlanger det. Vei kan
Gjelder denne registerenheten med flere

Prisantydning og omkostninger
kr 19 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger: kr 200,- (Pantattest kjøper) kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte) kr 115 620,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 4 625 000,-)) -------------------------------------------------------- kr 116 820,- (Omkostninger totalt ved prisantydning) -------------------------------------------------------- kr 20 016 820,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Det forutsettes at 10% av kjøpesummen innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse.
Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si at det ikke forutsettes pant i leiligheten som kjøpes.
Påløpte renter vil tilfalle kjøper frem til skjøte er tinglyst, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti ihht. Bustadoppføringslova §47.

Resterende del av kjøpesum inkl. omkostninger betales uoppfordret 5 dager før overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon pr. solgte enhet: 1,0% inkl. mva

Oppgjørsgebyr per enhet: kr 7 500,-
Det er i tillegg avtalt at oppdragsgiver skal dekke kostnader til markedsføring og andre kostnader/utlegg i
forbindelse med salgsarbeidet.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av avbestillingen.

Garantier
Selger har tatt forbehold om åpning av byggelån og tilfredsstillende finansiering, salg av 50% av enhetene og igangsettingstillatelse. Garanti etter buofl. § 12 stilles ved bortfall av forbehold, men senest ved igangsettelse av byggearbeidene. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Garanti etter buofl. § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.
Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Videresalg av kontraktsposisjon
Kjøper kan ikke uten selgers skriftlige samtykke videreselge (transportere) kjøpekontrakten eller selge boligen videre før hjemmel er overført.
Ved videresalg (transport) av kontraktsposisjon påløper transportgebyr på kr 70 000,-
Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg.

Tilvalg
P.g.a. prosjektets status er det nå begrensede tilvalgsmuligheter. Eventuelle tilvalg må avklares med prosjektleder og entreprenør.

Adgang til tilvalg eller endringer begrenset opp til 15% av kontraktsverdien ihht. Bustadoppføringslova §9. Slike tilvalg leveres mot pristillegg.
Tilvalg må bestilles ift. oppsatt produksjon, og mulighetene begrenses etter hvert som produksjonen igangsettes. Alle tilvalgsavtaler avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/ underleverandør.
Prosjektets gjennomføring og offentlige tillatelser gir begrensninger i hvilke valg av tekniske løsninger og materialer som er mulig. Dette begrenser hvilke tillegg og endringer kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilke tidsrom arbeider kan bestilles. Eksempler på tilvalg som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp mv.

Utbygger vil ta påslag på tilvalg for administrasjon, risiko og garanti.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Lovgrunnlag
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås.

Oppdragsnummer
50-22-0125

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Finn.no: Planlegging
1.-2. kvartal 2022.

Finn.no: Salgsstart
2. kvartal 2022

Finn.no: Byggestart
Bygging igangsatt

Finn.no: Innflytting
Mars 2024

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Leilighet B3 - Olav Aukrusts vei 53
For mer om objektet
Leilighet B3 - Olav Aukrusts vei 53

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: