EIE artikkelbilde
Artikler / Boligmarkedet

Finn bolig til salgs som matcher dine ønsker

Du finner nærmere 1000 boliger til salgs på EIE eiendomsmegling. Søk og finn hus og leiligheter i hele Norge!

I denne artikkelen

Finn bolig og eiendom til salgs i Norge

Du finner mange annonser innen alle typer boliger og eiendommer til salgs på EIE. Du kan også kontakte en eiendomsmegler og få hjelp og veiledning. Du kan også finne annonser i avisene, men det er gjerne de samme som du finner nettet. Selv om Finn.no er den viktigste kanalen for kjøp og salg av eiendom i Norge så kan det noen ganger være lurt å lete direkte på EIE for å finne boliger som blir tidligere lagt ut.

Hus i Norge

Leilighet i Norge

Tomannsbolig i Norge

Rekkehus i Norge

Hytter i Norge

Hvordan velge hvor du skal bo?

Fikk pandemien deg til å lengte etter en helt egen hage for første gang? Eller foretrekker du heller byliv med tilgang til høye bygninger og ditt favorittsted i underetasjen? Eller er spennende natur mer din hovedprioritet?

Området du velger å flytte til kan ha stor innvirkning på din livsstil og fremtidige planer, og ideelt sett vil du ha et sted du kan vokse inn i, i stedet for at du og familien din raskt vil vokse ut av boligen. Området du velger å bo i kan være bestemt av at du har eller planlegger å få barn, avhenge av arbeid og inntekt, offentlige transportforbindelser og en rekke andre avgjørende faktorer. Her kan du finne noen kriterier for hvor det er best å bo i Norge

Prisen er så klart en avgjørende faktor og enkelte områder er rimeligere eller dyrere enn andre. Her er en oversikt over dagens prisutvikling

Den beste måten å finne boliger som er tilgjengelig er å søke blant våre boliger som ligger for salg – enten det er eneboliger, leiligheter, eller en bygård fylt med leiligheter i eget borettslag. Spørsmålet du også bør spørre er alt en kommune kan tilby, fra kommunale tjenester til fritidstilbud for å finne den kommunen du liker best.

Slik kommer du i gang: Velg område i listen og utforsk boliger i hele Norge, men først - følg disse tipsene:

  1. Sett deg en makspris som er litt over et rundt tall (til budrunde)
  2. Hvor kan du få jobb/pendle? Hvor lang vei til familie?
  3. Bestem deg for beliggenhet kontra størrelse
  4. Hva kan kommunen tilby av tjenester?

Agder

Sørlandet og Agder fylke er kjent for hvit trehusbebyggelse og skjærgårdsidyll. Agder byr på fjell og vinteraktiviteter i tillegg til å være en sommerdestinasjon. Fylket byr også på vinterturisme nord i Setesdalen og Sirdal.

Hele fylket har god barnehagedekning med skoler og fritidsaktiviteter i nær tilknytning og det finnes et stort utvalg av jobbmuligheter.

Tettstedene som er størst ligger i Agder ved kysten som også har den største andelen av befolkning. Største by er Kristiansand mens innenfor kysten preges Agder av områder med skog og daler.

Finn hus eller eiendom i Agder:

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Agder

Innlandet

I Innlandet finner du blant annet Hedmark, Trysil, Hafjell, Sjusjøen, Skeikampen, Hunderfossen familiepark, Lillehammer og Valdres. Den største kommunen i Innlandet er Ringsaker, og de største byene er Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Elverum og Kongsvinger.

Her finner du også Norges største studentmiljø for spillteknologi, med hovedsete på Hamar. Innlandet er også Norges største hyttefylke.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i innlandet

Møre og Romsdal

Møre og Romsdal er et fylke i Midt-Norge og landsdelen Vestlandet. Fylket er delt mellom fjorder og fjell, vakre landskap og flotte attraksjoner. Fylkets største by er Ålesund og Kristiansund er kjent for å være oljebyen i Møre og Romsdal.

Turistattraksjoner som Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen trekker mange reisende til denne delen av landet.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Møre og Romsdal

Nordland

Bodø og Nordland var en Europeisk kulturhovedstad i 2024. Bodø er Nordlands største by og kommune målt etter antall innbyggere, hvor du kan nyte et urbant byliv og samtidig oppleve de mest minneverdige naturopplevelsene. Bodø fungerer også som et slags midtpunkt og knytter flere byer, tettsteder og bygder sammen.

Er du ute etter å flytte og samtidig bytte jobb er det mange jobbmuligheter i fylket.

Det finnes mange transporttyper å velge mellom som fly, tog, bil og båt, og alle stasjoner ligger sentralt til, enten i eller med gangavstand til Bodø sentrum.

Start med å finne din drømmebolig her:

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Nordland

Oslo

Oslo - Norges hovedstad, som kjennetegnes med rikt kulturtilbud, gode restauranter, arbeidsmuligheter og mange spennende nabolag å velge mellom. Og med naturen omringet på alle kanter, får du det beste av begge verdener.

Ta deg tid til å besøke de ulike bydelene, da vil du stadig oppdage nye steder. Her kan du finne eiendomsmeglere i Oslo

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Oslo

Rogaland

Blant kommunene i Rogaland finner du Stavanger, Sandnes, Haugesund, Karmøy og Sola. Rogaland har et variert næringsliv og er fylket som er ledende innen oljeindustrien, men spiller også en vesentlig rolle innen jordbruk og fiske.

Her dyrkes også halvparten av landets tomatavlinger og fylket har en stor melkeproduksjon. Er du glad i å fiske tilbyr Rogaland mange elver med laks og ørret, og står for den største laksefangsten i landet.

Rogaland er et godt valg for deg som vurderer å flytte med familien. Her er det et godt utvalg av barnehager og skoler med 25 videregående skoler rundt om i fylket.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Rogaland

Troms og Finnmark

Forelsk deg i naturen, folka, tempoet, historien. Fylket har en lang kystlinje, dypt innskåret av fjorder og med mange og store øyer. Blant de mest populære sommeraktivitetene er båtturer, vandring, fiske, jakt og klatring.

Ved å flytte til Troms og Finnmark kan du få en rekke forskjellige økonomiske fordeler, som for eksempel; nedskriving av gjeld i Lånekassen, lavere skatt på alminnelig inntekt, lavere trinnskatt (3.trinn), ekstra fradrag på skatten i form av Finnmarksfradrag, bortfall av forbruksavgift på strøm og bortfall av mva på strøm.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Troms og Finnmark

Trøndelag

Trondheim er sentrum for høyere utdanning, og forskning og byen har den største campusen på Norges største universitet. De tre viktigste attraksjonene i fylket er Nidarosdomen i Trondheim, Stiklestad og Røros. Og to km sør for sentrum ligger Lerkendal, som er hjemmearena for Rosenborg Ballklubb.

Trondheim og Stjørdal er knutepunkt for samferdselen innen Trøndelag fylke og hovedpunktet i fylket er E6 og jernbanelinjene Dovrebanen og Nordlandsbanen. Trondheim er kjent for sin fengende kultur og dramatiske historier.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Trøndelag

Vestfold og Telemark

Mye av grunnen til å flytte til Telemark kan være for deg som ønsker å bo landlig i nærheten av fjellet, men samtidig enkelheten ved å pendle i store deler av fylket. Det er gode bussruter og forbindelser mellom bygd og by, og i tettsteder som Notodden og Grenlandsområdet er det mange jobbmuligheter innenfor flere bransjer. Og Torp lufthavn gir deg enkel og rask tilgang til resten av Europa med fly.

Hus og hage er et ønske for mange, og når du finner en bolig i Vestfold og Telemark vil du oppdage at prisene er mer fornuftige og overkommelige.

Telemark gir deg mange spennende attraksjoner og opplevelser fra Kragerø til Bø Sommarland, Telemarkskanalen og Gaustatoppen.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Vestfold og Telemark

Vestland

Fylket ligger sentralt på Vestlandet og grenser til Sogn og Fjordane i nord, Rogaland i sør, og Buskerud og Telemark i øst. Bergen sentrum er regionens største knutepunkt for kollektivtransport. Med offentlig transport kan du komme deg rundt til byopplevelser og andre attraksjoner med buss, bybane, båt, eller tog.

Har du barn er mye fokus på natur og sunt friluftsliv ved barnehagene når du bor på Vestlandet. Og er du aktiv turgåer skal det godt gjøres å ende opp et sted hvor det ikke er et fjell å bestige.

Finn din bolig her:

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger på Vestlandet

Viken

I Viken finner du det bredeste og beste tilbudet innen videregående skoler med 58 videregående skoler og 4 fylkeskommunale folkehøgskoler. Her finner du også flere av landets største og viktigste bedrifter med mangfoldig og nyskapende næring. Flere av bedriftene leder an internasjonalt i det grønne skiftet.

Linker og informasjon om destinasjoner i Viken

Store deler av Viken er knyttet sammen med jernbane, med Oslo som knutepunkt. Noen av de største veiene går gjennom Viken som for eksempel Europaveiene E6 og E18. De største byene i Viken er Sandvika, Drammen, Asker, Lillestrøm og Fredrikstad.

Hus
Leilighet
Tomannsbolig
Rekkehus
Hytte
Alle boliger i Viken

Tips før boligkjøp

Husk at det er mye du bør sette deg inn i før du går til verks med å kjøpe bolig. Bortsett fra alt det praktiske rundt selve boligen og gå på visning, handler mye om din økonomi. Derfor er det viktig å holde tunga rett i munnen og sette seg inn i de ulike stegene i kjøpsprosessen.

Og når du går på visning er det ikke enkelt å oppdage skjulte feil og mangler, husk derfor å spørre megler om boligens tilstand, oppussing som er gjort, og be om dokumentasjon.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: