hero
Få en kvalifisert verdivurdering gjort av megler

Verdivurdering av bolig. Skal du selge og lurer på hva boligen din er verdt?

I jakten på drømmeboligen bør du alltid finne ut hvor mye boligen din er verdt i dagens marked
En verdivurdering fra EIE er uforpliktende og inkluderer gode råd og tips fra en dyktig megler.

En av våre lokalkjente meglere kontakter deg for å avtale et tidspunkt for et besøk hjemme hos deg. I forkant gjør megleren en grundig research basert på harde fakta om boligen din, nærmiljøet og boligmarkedet. Ved befaring av boligen din vil megler gå gjennom boligen og forklare salgsprosessen.

På denne måten er det enkelt å komme i kontakt med en av våre meglere og også få råd om veien videre.

1. Hva er verdivurdering?
Når eiendomsmegleren er ferdig med befaringen, er verdivurderingen det beløpet eiendomsmegleren tror det er realistisk at du får for leiligheten eller huset ditt. Å be om en slik vurdering er det første du bør gjøre når du skal selge en bolig.

En verdivurdering må ikke forveksles med e-takst:
E-takst er en variant av skriftlig verdivurdering. Mange banker krever en slik i forbindelse med søknad om lån eller refinansiering. Vi i EIE tilbyr dette dersom du trenger det.
Når en megler gir deg en e-takst det i tillegg til den vanlige befaringen av boligen også tas bilder av blant annet kjøkken, bad og fasade. En vurdering av boligens verdi vil være den samme uansett om du får vanlig verdivurdering eller e-takst.

2. Hva påvirker verdien på vurderingen?
Det er flere faktorer som påvirker verdien. EIEs dyktige og lokalkjente eiendomsmeglere vil alltid gå ryddig og kunnskapsrikt til verks, og basere en verdivurdering på blant annet dette:

  • Beliggenheten, ikke bare den geografiske, men også inkludere faktorer som solforhold, etasje, nabobygninger, etc.
  • Tilbud som nærområdet byr på, som skoler, barnehager, kafeer, butikker, offentlig transport, etc.
  • Standarden, størrelsen og planløsningen
  • Om boligen har balkong, peis, heis, garasjeplass og annet som kan trekke prisen opp
  • Boligens historie og dokumentasjon

3. Hvordan skal jeg forholde meg en verdivurdering?
Ha en realistisk forventning til verdivurderingen. Ha gjerne en forventing om hva andre i nabolaget har fått sin bolig og ta det som et utgangspunkt.

4. Finnes det data på verdien av boligen min på nettet?
Ja du kan bruke tilgjengelig statistikk. Hvis du eier en bolig i et område med høy salgsomsetning kan banken godta en oppjustering av verdien basert på kvadratmeterprisen for din type bolig. Noen banker gjør dette selv med tall fra Eiendomsverdi. Her er noen registre som du kan sjekke ut:

5. Hva bør du gjøre når du skal selge bolig (salgsprosessen)?
Det å selge bolig er for mange et av de viktigste valgene man gjør. Derfor har vi laget en enkel oversikt over hvordan prosessen vil se ut dersom du velger oss.

Ønsker du å vite hva din bolig er verdt?

La oss hjelpe deg med verdivurdering i dag! Fyll ut skjema og en megler vil kontakte deg innen 24 timer.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: