Bilde 1 av Øyvind Jørgensens vei 16CBilde 2 av Øyvind Jørgensens vei 16C
Digital salgsoppgave • Prosjektenhet
Øyvind Jørgensens vei 16C

3035 Drammen • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

40 prosjekterte leiligheter. 2, 3 og 4-roms. Garasje og Carport
Gå til prosjektsiden
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
59 m²
Bruksareal (BRA)
59 m²
Fellesutgifter
kr 8 450 / Mnd
Prisantydning
kr 1 500 000
Omkostninger
kr 8 020
Fellesgjeld
kr 2 250 000
Totalpris
kr 3 758 020
Tomt
Eiet tomt m²
Oppdragsnummer
93220024
card-default

Tajinder Sharma

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tajinder
Prisantydningkr 1 500 000,-
Fellesgjeldkr 2 250 000,-
Andelskapitalkr 5 000,-
Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøretkr 1 860,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 758 020
Nøkkelinformasjon
Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er det  avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Boligvelger for prosjektet : https://granittoppenborettslag.no/

Selger har godkjent salgsoppgaven

Hovedoppdragsnummer
93-22-0024

Eiendom
Øyvind Jørgensens vei 16C, 3035 Drammen, Etasje: 1

Boligvelger : https://granittoppenborettslag.no/

Matrikkel
Gnr. 23 bnr. 108, andelsnr. 3 i Drammen kommune

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid

Kort fortalt
Boligvelger : https://granittoppenborettslag.no/
- 40 flotte, prosjekterte leiligheter.
- Moderne arkitektur, høy standard.
- Parkering i garasje eller carport.
- Mulighet for ladeboks for elbil.
- Solrike uteplasser for alle enheter.
- Pent opparbeidet fellesområde.
- 16 store 4-roms endeleiligheter.
- 24 3-roms leiligheter, 59-76 kvm.
- Innbydende entré med laminatgulv.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Stilren kjøkkeninnredning fra Kvik.
- Integrerte hvitevarer fra Zanussi.
- Frittstående kjøleskap fra Zanussi.
- Delikate, flislagte bad m/gulvvarme.
- Badet har opplegg for vaskemaskin.
- Pene soverom med plass for skap.
- Skap kan leveres som tilvalg.
- Det blir også flere tilvalgsmuligheter.
- Lagringsplass i tilhørende bod.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Varmegjenvinning opp til 19 grader.

EIERFORM
Borettslag

Ferdigstillelse
Prosjektet har en anslått byggetid på ca.18 måneder fra fysisk igangsettelse av byggearbeidene. Det tas sikte på ferdigstillelse 4. kvartal 2024, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.
Kjøper vil bli varslet om overtakelsesmåned ca. 3 måneder før overtakelsestidspunktet. Endelig overtakelsesdato vil først bli gitt med 4 ukers skriftlig varsel fra Selger. Selger skal innkalle til ettårsbefaring ca. ett år etter overtakelsestidspunktet.
Selger forbeholder seg retten til å kunne overlevere tidligere dersom fremdriften tillater det og dette synes hensiktsmessig.

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Tajinder Sharma

Selger/Utbygger
CHRISTIANIA BOLIGUTVIKLING AS v. Christian Solberg

Realrettighetshaver
CHRISTIANIA BOLIGUTVIKLING AS
Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger/CHRISTIANIA BOLIGUTVIKLING AS

Hjemmelshaver
Granittoppen Borettslag.

Priser fra - til
Priser fra 1 500 000 - til

Arealer
Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm

Totalpris inkl. fellesgjeld
1 500 000,- (Prisantydning)
2 250 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 750 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 000,- (Andelskapital)
1 860,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 020,- (Omkostninger totalt)

3 758 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Fellesutgifter
Fra Kr.7902,- til 10 923,-  pr.mnd. Felleskostander er stipulert og er for de først 15 årene. se vedlagt prisliste for detaljene og etter avdarsfriheten på 15 år er over.
Renten på fellesgjelden er flytende. I prislisten er det lagt til grunn en rentesats på 3,3 %.

Energimerke
Energimerking av boligen skal utføres av selger og vil foreligge ved overtagelse.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Beskrivelse
I flotte omgivelser på Granittoppen, øverst på Gjerpen, skal det bygges 40 moderne leiligheter med nydelig utsikt. Nå har du mulighet til å bli den heldige eier av en av dem. Beliggenheten er meget attraktiv og familievennlig med kort vei til sentrum, gangavstand til skoler og barnehager, nærhet til flotte turområder med mer.

Leilighetene fordeles på fire bygninger og vil bestå av alt fra arealeffektive 3-roms på rundt 59 kvm til romslige 4-roms på ca. 87 kvm. Uansett hvilken type leilighet som passer best for deg, så får du moderne løsninger og materialer av høy kvalitet. Her får du bl.a. kvalitetskjøkken fra Kvik, hvitevarer fra Zanussi, balansert ventilasjon med varmegjenvinning m.m. Prosjektet antas ferdig høst 2024, noe som gir mulighet til å være med i prosessen og skape drømmehjemmet.

Alle leilighetene får en praktisk og vel gjennomtenkt planløsning. Hver leilighet får innbydende entré, innvendig bod/walk-in closet og et delikat, flislagt bad. Badet får gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Stue og kjøkken blir i åpen løsning, og det blir utgang til uteplass fra stuedelen. Det blir plass for skap på soverommene..

Leiligheten får enten balkong eller terrasse, avhengig av om den ligger i første eller andre etasje - en nydelig, solrik uteplass med flott utsikt. I tillegg får fellestomten fine grøntområder mer rikelig med boltreplass for de minste. Det blir parkering i carport eller garasje.. Hver leilighet får også tilhørende sportsbod.

Borettslag blir stiftet som et frittstående borettslag tilknyttet USBL. En leilighet her kan blant annet være en rimelig inngangsbillett til boligmarkedet for førstegangskjøpere, med gunstig finansiering og opp til 15 års avdragsfrihet. Borettslaget er finansiert med ca. 60 prosent fellesgjeld, og lånet er et annuitetslån med 40 års nedbetalingstid

Innhold
Entré
Hver leilighet får en innbydende entré med god plass for yttertøy, sko med mer. Fra entreen vil det være direkte tilgang til badet, samt til innvendig bod i enkelte leiligheter. Det legges laminat på gulvet som standard, og veggene får MDF-plater i en lys, tidsriktig farge. Inngangsdøren leveres i glatt utførelse i fargen sort, og innvendige dører leveres i glatt utførelse i fargen hvit.

Stue og kjøkken
Leilighetene får stue og kjøkken i åpen løsning - et pent innredet rom med enstavs laminatgulv av typen Harmoni Sand 8 mm. Vegger leveres med MDF-plater i fargen Bomull som standard. Andre farger og type gulv kan velges som tilvalg. Rommet får god plass for både sofagruppe og spisebord, og fra stuedelen blir det utgang til uteplass.

Kjøkkeninnredningen leveres fra Kvik, med frittstående kjøle/fryseskap, til en verdi av kr. 80 000,-.  kroner. Det leveres hvitevarer fra Zanussi, og tilkobling er inkludert. Innredningen vil som standard ha glatte fronter i fargen Bordo Clay, Svart eller Arizona Beige Grep, og det leveres matchende laminert benkeplate i fargen Concrete Grey.

Kjøkkenet får også integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Over kokesonen monteres det avtrekksvifte. Kjøkken er det eneste man kan oppgradere direkte med vår samarbeidspartner Kvik Storo/Ski ved Ramiz som er kontakt for prosjektet. Oppgraderingen betales direkte til Kvik ved bestilling.

Bad/wc/vaskerom
Hver leilighet får et delikat, flislagt bad med stilren innredning, og det kan velges mellom standard pakke, Premiumline og Highline. Badet får fliser på gulv og vegger i størrelse 30x30, og i dusjsonen leveres det mindre fliser (5x5) i matchende stil.

Som standard leveres det fliser fra Flisekompaniet av typen La Fenice Core, og det kan velges mellom fargene White, Grey, Taupe og Black. Premiumline og Highline-pakkene har flere valg.

Badet får selvfølgelig også gulvvarme, dimbare downlights (LED) og opplegg for vaskemaskin. Det leveres veggmontert toalett, samt dusjhjørne med innfellbare glassdører. Innredningen leveres fra Foss bad og vil som standard bestå av en heldekkende servant med hvite underskuffer. Over servanten monteres det speil med integrert belysning.

Soverom og garderobe
Leilighetene får 2-3 pene soverom med laminat på gulvet og lysmalte MDF-plater på veggene. Det leveres ikke garderobeskap til soveromene. Ellers får leilighetene enten innvendig bod eller walk-in closet, samt tilhørende sportsbod i fellesareal

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde øverst på Gjerpen i Drammen kommune, rett ved Gjerpenkollen hoppbakke -- høyt og fritt med nydelig, vidstrakt utsikt. Dette området har de siste 10 årene fått store oppgraderinger av uteområder, parker, møteplasser til bruk for både voksne og barn, og idrettstilbud som ny fin kunstgressbane.

Fra eiendommen er det kort vei til fotballbaner og aktivitetsområder på Fjell, samt idrettsanlegg ved Skoger kirke. I Skoger er det også besøksgård, og det er kort vei til Gunnerud gård som er et stort hestesenter. I tillegg byr kommunen på en rekke aktivitetstilbud som bl.a. ungdomsklubb, babysang, bibliotek, idrettstilbud m.m.

Kort vei fra boligen finner du Galterudhallen, Drammens nyeste idrettshall. Den store idrettsparken på Marienlyst, Drammenshallen og Drammensbadet ligger en liten sykkeltur unna. På veien ned passerer du store, idylliske grøntområder på "Bikkjestykket" ved Austad gård.

Området har lysløype som er opplyst til kl. 23 på kvelden vinterstid. Turveien leder inn til Risdalstårnet og Hellashytta, hvor Risdalstårnet byr på fantastisk utsikt mot topper i hele 6 fylker. Du kan ta en pust i bakken på Hellashytta, som holder helgeåpent. Videre går veien til Kølabånn, Haukåstoppen og Blekktjern - sistnevnte et populært badested.

Legg gjerne turen innom Strømsø torg, som har blitt det nye samlingspunktet i byen med flere utesteder, kafeer og et hyggelig handelsområde med lokale leverandører. Drammen Street Food er siste tilskuddet i bydelen - et hipt og trendy marked med hele 12 nye spisesteder, hundrevis av sitteplasser, takterrasser og en fantastisk stemning. Nå etableres også utelivskonseptet "Alpenhaus" i området.

Tomt
Eiet tomt, m²

Eiendommen / Offentlige planer
Eiendommen har i dag gårdsnummer 23 / bruksnummer 108  i Drammen kommune.
For eiendommen gjelder kommuneplanens arealdel (Drammen), vedtatt 05.10.2015, og dens bestemmelser. Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til arealformål boligbebyggelse.
I tillegg gjelder reguleringsplan for del av Søndre Fjell Platå, vedtatt 26.09.2006. Eiendommen er regulert til arealformål konsentrert småhusbebyggelse.
Tomten er eiet med et totalt areal på ca 8225 kvm.
Hjemmelshaver blir Granittoppen Borettslag og selger/oppdragsgiver er GJERPEN B2 AS. Adresser: Knut Auberts vei xx , 3035 Drammen

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi og Extra. Ytterligere servicetilbud finnes på Strømsø Senter, Gulskogen senter og i Drammen sentrum med både gågater og kjøpesenter. CC Drammen byr på storhandel og småhandel under samme tak.

Området har et godt busstilbud med avganger hvert 10. minutt til Drammen sentrum. Du kan også ta sykkelen ned til toget og parkere på sykkelhotellet. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Med bil tar det ca. 7 min til Strømsø torg, 8 min til Gulskogen, 15 min til Liertoppen kjøpesenter, 36 min til Kongsberg og 37 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Fjell barneskole og Galterud ungdomsskole. Barneskolen er oppført i nyere tid sammen med nytt bydelshus og ny idrettshall. Det er flere barnehager i nærområdet, og i Drammen finnes det flere videregående skoler. Universitetet i Sørøst-Norge ligger på Papirbredden.

Planløsning
Planløsning bygg 1 og 2
1. etasje:
2 4-roms på 86 kvm med entré, bad, walk-in closet, 3 soverom og stue/kjøkken.
2 3-roms på 60 kvm med entré, bad, bod, 2 soverom og stue/kjøkken.
2 3-roms på 59 kvm med entré, bad, walk-in closet, 2 soverom og stue/kjøkken.
 
2. etasje:
2 4-roms på 86 kvm med entré, bad, walk-in closet, 3 soverom og stue/kjøkken.
2 3-roms på 60 kvm med entré, bad, bod, 2 soverom og stue/kjøkken.
2 3-roms på 59 kvm med entré, bad, walk-in closet, 2 soverom og stue/kjøkken.

Planløsning bygg 3 og 4
1. etasje:
2 4-roms på 86 kvm med entré, walk-in closet, 3 soverom, bad og stue/kjøkken.
2 3-roms på 76 kvm med entré, walk-in closet, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.


2. etasje:
2 4-roms på 86 kvm med entré, walk-in closet, 3 soverom, bad og stue/kjøkken.
2 3-roms på 76 kvm med entré, walk-in closet, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.

Uteområde
Hver leilighet får enten terrasse eller balkong med god plass for utemøbler, og balkongrekkverk leveres i impregnert treverk. Uteplassene får meget gode sol- og utsiktsforhold - her blir det fint å sitte på varme dager. Fellesområdet ellers opparbeides med asfaltert gårdsplass, delvis singlet gårdsplass, plen, lekeareal med mer. Her blir det blant annet fin lekeplass med boltreplass for de minste, og flere muligheter for felles samlepunkt. Det er også umiddelbar nærhet til flotte turområder.

Parkering
Leiligheter i Øyvind Jørgensens vei (bygg 1 og 2) får tilhørende bod og parkeringsplass i garasjeanlegg. Leiligheter i Knut Auberts vei (bygg 3 og 4) får tilhørende carport og bod. Det blir levert lader for elbil i garasjen/carporten. Andelseieren blir ikke eier av laderen, men får bruksrett via tegning av abonnement gjennom selger og betaler for bruken

Leveransebeskrivelse
Leveransebeskrivelse er et vedlegg til annonsen/prospektet.

Formuesverdi
Formuesverdi for denne eiendommen foreligger ikke ettersom boligen er nyoppført. Utgjør normalt 25% av boligens verdi for primærbolig, og 80% av boligens verdi for sekundærbolig (for ligningsåret 2016).

Oppvarming - Teknisk
Leilighetene får elektrisk oppvarming, herunder gulvvarme på bad. I tillegg monteres det balansert ventilasjon med varmegjenvinning, og anlegget kan varme opp til 19 grader. Elanlegget får selvfølgelig automatsikringer.

Reguleringsforhold / Offentlig godkjenning
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Borettslaget
Granittoppen borettslag blir stiftet som et frittstående borettslag tilknyttet USBL.
Borettslaget vil etableres av GJERPEN B2 AS, som eies CHRISTIANIA BOLIGUTVIKLING  AS. Granittoppen borettslag vil ha eiendomsrett og grunnbokshjemmel til eiendommen. Granittsvingen borettslag vil stå som byggherre ved gjennomføringen av prosjektet.
GJERPEN B2 AS innestår for at Granitttoppen platå borettslag ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser ut over fellesgjelden. Boligkjøpernes posisjon sikres ved reklamasjonsrett iht bustadoppføringslova, overfor utførende totalentreprenør og overfor GJERPEN B2 AS, gjennom kjøpekontrakten og det selgeransvaret som vil påhvile GJERPEN B2 AS.

Om borettslag

Borettslag er en boform hvor andelseierne i borettslaget organiserer og drifter boligene i fellesskap. Andelseierne i borettslaget eier bygningene sammen, og den enkelte andelseier har en borett i borettslaget som i realiteten innebærer at vedkommende eier boligen.
Borettslaget ledes av et styre og lagets øverste myndighet er generalforsamlingen hvor andelseierne foretar formelle vedtak i forhold til driften av borettslaget. Det er etablert vedtekter som regulerer forholdet mellom andelseier og borettslaget.

Fordelen med borettslag som boform er at beboerne sammen deler på felleskostnadene til borettslaget, samtidig oppnår man bedre betingelser blant annet gjennom finansiering. Styret organiserer driften best mulig på vegne av andelseierne, noe som er med på å skape et godt bomiljø til beste for beboerne.

Stipulert overtagelse
Antatt overtagelse er 4. kvartal 2024  Det er under forutsetning av byggestart mars 2023. Ved senere byggestart endres overtagelsestidspunktet tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunktet byggearbeidene faktisk igangsettes. Gravearbeider er ikke å anse som byggearbeid. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid.
Overtagelsesperiode vil bli varslet kjøper ca. 3  mnd. før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøper senest 3 MND før overlevering.

Forsikring
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom lagets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Utleie
Utleie eller "bruksoverlating" må godkjennes av styret. I henhold til hovedregelen i Burettslagslova § 5-5 må vedkommende ha bodd i boligen ett av de to siste årene.

Fordeler ved å kjøpe nybygg
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid

Det er mange fordeler for den som kjøper ny bolig.
For mange er det fristende å starte med blanke ark i en helt ny bolig, og det kan være mange fordeler ved å kjøpe nybygg. En av disse er at du får god tid til salg av egen bolig og forberedelse av flytteprosessen.

Oppvarming - Teknisk
Leilighetene varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme på badet. Det elektriske anlegget leveres selvfølgelig i henhold til NEK 400, og det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning opp til 19 grader. Leilighetene får også varmtvannsbereder.

Økonomi
Fellesgjeld
Borettslaget er finansiert med ca. 60 % fellesgjeld. Lånet er et annuitetslån med 40 års nedbetalingstid. De første 15 årene er avdragsfrie.
Via sin forretningsføreravtale med USBL vil borettslaget bli tilknyttet ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. (IN-ordningen). Denne ordningen er nedfelt i borettslagets vedtekter.
Ordningen innebærer at den enkelte andelseier kan nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld. Dette gjøres ved terminforfall på borettslagets lån. Skriftlig avtale om nedbetaling av andel fellesgjeld må gjøres i god tid i forkant.
Etter overtakelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres to ganger i året (ved terminforfall på borettslagets gjeld). Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres.
Ved selvfinansiering eller innfrielse av hele andel fellesgjeld vil den månedlige felleskostnaden bli redusert til andel av driftskostnader. Spørsmål om ordningen kan stilles til USBL.
Ved benyttelse av IN-ordningen vil den enkelte andelseier bli belastet med et engangsgebyr på kr. 3125,-.

Felleskostnader
Felleskostnadene består av kapital- og driftskostnader. Andel felleskostnader følger av vedlagte prisliste. Fellesgjeld betjenes gjennom felleskostnadene sammen med de øvrige driftskostnadene til borettslaget.

Kapitalkostnader
Kapitalkostnadene består av rentekostnaden for leilighetenes andel av fellesgjeld. Renten på fellesgjelden er flytende. I prislisten er det lagt til grunn en rentesats på 3,3 %.
Det presiseres at renten vil endres i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår, og således påvirke størrelsen på kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene.
Borettslagets lån er avdragsfritt i 15 år og avdragsbelastningen etter dette er vist i borettslagets bygge- og finansieringsplan med dagens renter, se eget vedlegg eller kontakt megler.
USBL kan også gi informasjon om felleskostnadene ved andre rentesatser.
Borettslaget kan senere beslutte å binde hele eller deler av fellesgjelden til en fastrente i en nærmere avtalt periode. I denne perioden vil det da ikke være anledning til å foreta individuelle nedbetalinger av sin andel fellesgjeld dersom denne ordningen er etablert.
Driftskostnader
Driftskostnadene fremkommer av prislisten under kolonnen "Felleskostnad pr. mnd. eks. finans".
Driftskostnadene første år fremkommer også i prislisten og er hentet fra borettslagets driftsbudsjett som er tilgjengelig hos megler. Driftskostnadene inkluderer bygningsforsikring, vaktmestertjenester, strøm i felles- 3 anlegg (felles utelys etc.), drift -og vedlikehold, kjøp av tjenester, renovasjon, administrasjon og forretningsførsel.
Det betales også inn en a-konto for vann og avløp. Det er installert vannmåler i hver enkelt leilighet. Avregnes årlig i henhold til målt forbruk.

Driftskostnadene inkluderer vedlikehold av garasjeplasser. 40 % av disse kostnadene er fordelt likt blant alle leilighetene og 60 % av disse er fordelt etter areal .
Flere faktorer påvirker størrelsen på driftskostnadene, bl.a. endringer i lønns-, pris- og avgiftsnivå på de tjenester og produkter som borettslaget enten må ha selv eller velger å inngå avtaler om.
Styret i borettslaget har ansvar og plikt til å tilpasse de månedlige felleskostnadene til de reelle utgifter borettslaget har og gjennom dette sørge for at borettslaget til enhver tid har en sunn økonomi.
Borettslaget vil bli forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.
Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler
Skattefradrag for kapitalkostnader:
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 24 % etter gjeldende regler.
Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt.
Likningsverdi
Da boligen selges som nybygg er ikke ligningsverdi fastsatt. Dette gjøres av likningskontoret etter at boligene er ferdigstilt og ligger normalt på ca 30 % av markedsverdi. For mer informasjon eller beregning av ligningsverdi oppfordres interessenter til å kontakte Skatteetaten eller gå inn på www.skatteetaten.no.

Annet
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer.
Oppgjøret foretas av Eie Økonomi AS ,Org nr 990025983

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.


Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 500 000,- (Prisantydning)
2 250 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 750 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 000,- (Andelskapital)
1 860,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 020,- (Omkostninger totalt)

3 758 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Totalprisen

Totalprisene på boligene er fra kr. 3.450..000,- til kr. 5.040.000,-

Totalprisen består av kjøpesum på ca. 40% og andel fellesgjeld på ca. 60 %.

NB: Egenkapitalen kan finansieres ved banklån. Egenkapitalen inkluderer innskudd som pantsikres med
2. prioritets pant i borettslagets eiendom. Se prislisten for nærmere detaljer. I tillegg kommer
omkostninger som er spesifisert nedenfor.

Omkostninger

Gebyr for registrering av andel : kr. 480,-

Gebyr for notering av pant / heftelser pr. pantedokument: .kr. 480,-

Grunnbokutskrift: kr. 200,-

Andelskapital: kr. 5.000,-

Omkostninger borettslag: .kr. 1860,-

Totale kjøpsomkostninger: kr. 8 100,-

I tillegg til omkostninger betaler kjøper a konto fellesutgifter for 3 måneder i sluttoppgjøret.

Betalingsbetingelser
Det forutsettes at 10% av kjøpesummen innbetales som forskudd ved kontraktsinngåelse.
Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si at det ikke forutsettes pant i leiligheten som kjøpes.
Påløpte renter vil tilfalle kjøper frem til skjøte er tinglyst, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti ihht. Bustadoppføringslova §47.Resten av kjøpesummen, samt omkostninger, må innbetales senest 5 virkedager før overtakelse og være på meglers konto før overtakelse kan finne sted. Alle innbetalinger er sikret hos megler. Kjøper må senest innen signering av kontrakt bekrefte finansieringen. Signering av kontrakten anses som en bekreftelse på finansieringen fra kjøperens side.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Oppdragsgiver har inngått følgende i oppdragsavtalen : Eie i Drammen har krav på kr 42.500,- + mva. pr.
solgte enhet. Oppgjørsgebyr til Eie oppgjør kr.5500,- + mva pr. oppgjør.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Avbestillingsgebyr
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes
vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av avbestillingen.
I stedet for erstatning kan det være fastsatt et avbestillingsgebyr. Erstatning og avbestillingsgebyr reguleres av bustadoppføringslova §§ 53 og 54.

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 stilles ved bortfall av forbehold, men senest ved igangsettelse av byggearbeidene. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter buofl. § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.  Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg utføres ikke og bekostes ikke av selger.
Ved 10 % innbetaling vil påløpte renter tilfalle kjøper, dersom rentene til sammen ikke overstiger ½ rettsgebyr, blir renter ikke utbetalt. Dersom selger stiller garanti etter Bustadoppføringslova § 47 har selger rett til å disponere over alle innbetalinger av kjøpesummen fra kjøper. Når slik garanti blir stilt har ikke kjøper krav på renter av det innbetalte forskuddet. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen før selger har stilt garanti ifølge Bustadoppføringslova § 12.
Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler eller hentes ut på www.lovdata.no. Kontrakter vil til enhver tid følge gjeldende regelverk.

Selgers forbehold
Selger tar følgende forbehold om igangsetting og gjennomføring av avtalen:
åpning av byggelån
igangsettingstillatelse for byggearbeidene i samsvar med søknad
at det inngås kjøpekontrakter 25 boligene i prosjektet iht. prisliste ved salgsstart.
Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelse som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne.
Alle opplysninger i denne salgsoppgaven er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig.
Kjøper aksepterer uten krav på prisjusteringer at utbygger har rett til å foreta mindre endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal eller liknende.
Selger forbeholder seg retten til å organisere parkering og boder på den måten som anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameies fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som særskilt anleggseiendom.
Selger vil benytte semi-automatisk parkeringssystem for 40 av bilplassene. Nærmere informasjon om dette finnes i prospektet.
Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan anses som et kart, men en illustrasjonsskisse fra landskapsarkitekt. Utomhusplanene er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse. Utomhusarealene blir ferdigstilt så fort årstid og fremdrift tillater.
Selger står fritt til å endre leilighetsnummer i prosjekteringsprosessen og det tas forbehold om eventuelle endringer av antall andeler i bygningene.
Eventuelle bud foresettes inngitt på selgers standard kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved alle salg. Se eget kontrakts dokument som forutsettes gjennomgått før kjøpstilbud inngis.
Selger tar forbehold om å foreta justering i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg, anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt.
Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Eiendomsmegler er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer bl.a. at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner samt å innhente kopi av rett ID til kjøpere.
Enkelte illustrasjoner kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer som for eksempel: fasadetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser og beplantning.
Prospekt, tegninger, bilder, 3D visualisering og perspektiv som er benyttet i markedsføring, er kun av illustrativ karakter og definerer ikke den nøyaktige størrelse eller det endelige resultat. Det er kun ment som rettledende illustrasjoner og er ikke målbare.
Selger kan tinglyse bestemmelser som vedrører borettslaget, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.
Selger forbeholder seg retten til å forestå fordeling av boder og garasjeplasser på den måten som anses som hensiktsmessig.
Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Selger er bundet av kontrakten dersom han ikke gjør forbehold for gjennomføring gjeldende senest innen 01.05.2022

Videresalg av kontrakt
Dersom kjøper overdrar sine rettigheter og plikter etter denne kjøpekontrakten før boligen er overtatt, er kjøper forpliktet overfor selger i henhold til denne kjøpekontrakt inntil fullt oppgjør har funnet sted og boligen er overtatt. I tillegg plikter kjøper å betale et behandlingsgebyr til selger stort kr 40.000,- samt omkostninger til megler på stort kr. 15 000,-. Behandlingsgebyret til megleren er et tillegg til salgsprovisjon og utlegg.  Straks overdragelse er avtalt skal kjøper gi selger skriftlig melding om overdragelsen med opplysninger om pris og andre vilkår, herunder avtale om overdragelse med vedlegg. Dette gjelder selv om borettslaget ikke er stiftet på overdragelsestidspunktet. Reglene i borettslagslovens kapittel 4 V legges til grunn.

Kjøpekontrakt
Når selger har akseptert kjøpers tilbud, er det inngått en bindende avtale mellom partene, og kjøper er da med de begrensninger som følger av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (Bustadoppføringslova), forpliktet til å oppfylle avtalen. Kjøper vil normalt bli innkalt til kontraktsmøte etter at avtale om kjøp er inngått. Det vil bli benyttet en standard kjøpekontrakt basert på bestemmelsene i Bustadoppføringslova.

Fremdrift
Prosjektet har en anslått byggetid på ca. 18 måneder fra fysisk igangsettelse av byggearbeidene. Det tas sikte på ferdigstillelse 4. kvartal 2024, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.
Kjøper vil bli varslet om overtakelsesmåned ca. 3 måneder før overtakelsestidspunktet. Endelig overtakelsesdato vil først bli gitt med 4 ukers skriftlig varsel fra Selger. Selger skal innkalle til ettårsbefaring ca. ett år etter overtakelsestidspunktet.
Selger forbeholder seg retten til å kunne overlevere tidligere dersom fremdriften tillater det og dette synes hensiktsmessig.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er innforstått med at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse. Kjøper er gjort uttrykkelig kjent med og aksepterer at boligen vil kunne bli klar for overtakelse før det totale prosjektet, herunder hele eller deler av fellesarealet utomhus, kan ferdigstilles. Dette innebærer at kjøper vil kunne få rett og plikt til å overta boligen før det foreligger ferdigattest og at selger kan måtte søke om midlertidig brukstillatelse/ dispensasjon om krav til ferdigattest ved overtakelse. Dersom kjøper overtar boligen på midlertidig brukstillatelse har selger krav på oppgjør i henhold til kjøpskontrakten, mot at det holdes tilbake et beløp som sikkerhet for at ferdigattesten blir gitt. Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når utomhus ferdigstilles.

Tilvalg
Utover standard leveranse kan det velges mellom  Premiumline og Highline, men det kan ikke mikses mellom disse.

Entreprenøren har lagt fram følgende priser :

"               Premiumline : Koster kr.6070,- pr kvm ( BRA)
"               Highline : Koster kr.7500,- pr kvm ( BRA)

Beskrivelsen av disse alternativer er et vedlegg til prospektet. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.
 
Det vil ikke være anledning til å foreta egeninnsats eller benytte andre leverandører enn de entreprenøren har valgt, før etter overtakelse av leiligheten.
Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon

Arealangivelser
I prislisten fremkommer kolonne for henholdsvis BRA og P-Rom. BRA (bruksareal) er målt innenfor boligens omsluttende vegger inklusiv bod og sjakter. P-ROM (netto areal primære rom) angir nettoareal av alle primære rom i boligen innvendig, inkl. innvendige vegger. For samtlige boliger omfattes P-rom av følgende rom; entre, kjøkken, stue, bad/wc og soverom. Innebod inngår ikke i P-rom. Alle areler er beregnet etter Norsk Standard NS 3940 Areal- og volumberegninger av bygninger.

Lovgrunnlag
For de avtalene som inngås før ferdigstillelse reguleres avtaleforholdet etter Bustadoppføringslova. Avtaler som inngås etter ferdigstillelse reguleres etter Avhendinsgloven. Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler eller hentes ut på www.lovdata.no. Kontrakter vil til enhver tid følge gjeldende regelverk.

Finansiering
Betal hele kjøpesummen - ingen fellesgjeld

Ønsker du en bolig med lave felleskostnader er dette løsningen for deg. Du betaler hele kjøpesummen, enten ved bruk av egenkapital eller som en kombinasjon av egenkapital og eget pantelån. På denne måten oppnår du stor fleksibilitet.

Betal kun innskuddet og betjen fellesgjelden via felleskostnadene

Ønsker du å ha minst mulig privat gjeld og en fellesgjeld med gunstige betingelser? Da er dette løsningen for deg. Fellesgjelden betjenes gjennom felleskostnadene dine og følger boligen. Det vil si at den overføres til ny eier den dagen du selger boligen.
Fellesgjelden er etablert med en avdragsfri periode på 15 år. Det vil si at det kun betales renter frem til den
avdragsfrie perioden utløper. Dersom man ønsker det, kan man på et senere tidspunkt foreta en individuell nedbetaling av andel fellesgjeld ved terminforfall på borettslagets lån.

Oppdragsnummer
93-22-0024

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Øyvind Jørgensens vei 16C
For mer om objektet
Øyvind Jørgensens vei 16C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: