Bilde 1 av Svenskveien 1267Bilde 2 av Svenskveien 1267
Digital salgsoppgave
Svenskveien 1267

8611 Mo i Rana • Rana kommune

Prisantydning

kr 14 500 000

Omkostninger: kr 363 700Totalpris: kr 14 863 700
Umbukta Fjellstue | Eventyrlig beliggenhet nært Riksgrensen | Årlig leieinntekt ca. 2 mill. pr.d.d. | Stort potensiale
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgave
Oppdragstype
Næringsbygg
Eierform
Selveier
Bruttoareal (BTA)
3365 m²
Kommunale avgifter
kr 47 / Mnd
Prisantydning
kr 14 500 000
Omkostninger
kr 363 700
Totalpris
kr 14 863 700
Byggeår
1896
Tomt
Festet tomt 104277 m²
Oppdragsnummer
100230012
card-default

Ole Morten Grotnes

Eiendomsmegler MNEF | Daglig leder
Les om Ole
card-default

Heidi Bohlin

Eiendomsmegler
Les om Heidi
Prisantydningkr 14 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 500 000,-)kr 362 500,-
  
Totalpris kr 14 863 700
Eiendom
Svenskveien 1267, 8611 Mo i Rana

Matrikkel
Gnr. 147 Bnr. 2 Fnr. 143 og Gnr. 147 Bnr. 2 Fnr. 154 i Rana kommune

Eierform
Selveier

Arealer
Informasjon om BRA-i, BRA-e eller BRA-b er ikke tilgjenglig.
Totale bruttoareal beløper seg til 3365 m2.

Areal
BTA: 3365

Byggeår
1896

Tomt
Festet tomt 104277 kvm

Oppgitt tomteareal med referanse til infoland- Rana kommune, og hvor areal på tomt utgjør 104.277 m2. Tomt beliggende i grense med naboeiendommer. Tomten går over E12 og ned til vannet. Det er to festekontrakter Innkjøring til eiendommen fra asfaltert vei med asfalt på parkeringsareal tilliggende resepsjonsbygningen- adkomst/inngang til bygningen fra samme område er med belegningsten.
Interne gang og bilveier er belagt med grus. Det er uteområder med overbygget grillplass, badstue, ladeplass for el.biler.

Festekontraktene reguleres hvert 3. og hvert 5. år etter KPI. Løpetiden er 40 år.

Prisantydning
14 500 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 14 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 362 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 363 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 863 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Beskrivelse
Beskrevne eiendom Umbukta Fjellstue ligger i Norland fylke.
Umbukta ligger ved E12 i Rana kommune ikke langt fra svenskegrensa.
Nærområdet bestående i hovedsak av fritidsboliger. Adkomst til eiendommen fra offentlig vei areal.
Eiendommen omhandler en fjellstue med overnatting i flere bygninger, samt campingplass med campingvogner og spikertelt, døgnbasert oppstillingsplasser for campingvogner/ bobiler og teltplasser, samt tilhørende servicehus og resepsjon/ cafe med bevertning.
Det er også 18 stk garasjebygninger (173 stk garasjeplasser) for snøscutere/ biler for utleie. Det er garasje for driftsutstyr, fjøs, badstue etc.

Parkering
Romslig parkering ved resepsjonsbygning og lett adkomst rundt på campingplassen. Det er også parkering ved hyttene.

Beliggenhet
Umbukta Fjellstue er en tradisjonsrik og gammel skyss -og tollstasjon med masse historie i veggene. Den opprinnelige gården ble ryddet rundt 1830. I 1873 ble den tatt i bruk som fjellstue for lappmarksbøndene fra Sverige som skulle til Mo i Rana for å bytte varer. I perioden 1904 - 1939 var det båtrute på Uman, mellom Umbukta og Umfors.
Den "nye" fjellstuen åpnet påsken 2001, med en koselig kafè og mulighet for overnatting året rundt. Umbukta og fjellområdene rundt er et mye brukt friluftsområde for folk i Rana, og det er ca 400 hytter rundt i området.

Caravanplassen ble en del av Umbukta Fjellstue sommeren 2004. Med et ønske om å være et knutepunkt for alle campingvognbrukere, hyttefolk og andre friluftsinteresserte.

Området ligger fint til med tanke på sol og lysforhold. Det er normal god utsikt fra de fleste helårs campingvognplassene.

Det er utført masseutskiftinger i stort sett hele området, i forbindelse med arbeider når ny tunnel på E12 ble etablert.
Det er asfaltert innkjørsel og en ladeplass for el.biler. Det er lagt mye belegningsstein i uteområder og gangsoner ved fjellstuen.

Tomten er opparbeidet med plen og slått gressmark ned til vannet.
Tomten ligger inne på Statskog Sf sitt område, og det er etablert festekontrakt med varighet 40 år på tomtene. Info fra Rana kommune tilsier at det mangler ferdigattest på 4 bygg og at det ikke er registrert et bygg på eiendommen.

Bebyggelse
Fjellstua:
Den ble bygget ca. 1896 og utvidet i 1960. Bygningen er modernisert fra 2001 og til dagens dato. Bygningsmassen er vernet. Det er bevertningssted og stuer i 1 etasje med tilhørende kjøkken, og i 2 etasje er der to leiligheter.

Pakkhus:
Bygningen er en Rana-hytte fra 2006 som er tilpasset for utleie, bygningen er tegnet og bygget i samme stil som tidligere pakkhus som har vært på tomten.
Bygget inneholder i 1 etasje 4 utleierom med eget bad, et teknisk rom med dusj og wc. Det er i 2 etasje en to-roms leilighet, og tre utleierom med eget bad/ dusj. Det er egen adkomst til 2 etasje via låvebru.

Garasjebygning:
Det er bygget et uisolert garasjebygg med støpt plate på mark og vegger med  bindingsverk. Bygget er oppført i 2013, og har strøm innlagt. Tak er tekket med torvtekke.
Det er ikke avdelt mellom garasjene, alle har leddporter. Ingen spesielle feil og mangler registrert utover naturlig bruksslitasje.

Garasjebygning 2:
Det er bygget et uisolert garasjebygg med støpt plate på mark og vegger med  bindingsverk. Bygget er oppført i 2021, og har strøm innlagt. Tak er tekket med torvtekke.
Det er ikke avdelt mellom garasjene, alle har leddporter. Ingen spesielle feil og mangler registrert utover naturlig bruksslitasje.

Garasjebygning 2002:
Frittliggende garasje for driftsutstyr som er oppført i 2002, det er støpt plate på mark, vegger av bindingsverk og takkonstruksjon er utført med takbjelker lagt på limtredrager og søyler, takeet er tekket med bord. . Foran garasje er der belegningsstein.
Det er 3 leddporter med motorstyrt åpner. Strøm er innlagt. Naturlig bruksslitasje ut fra alder.

Stabbur:
Oppført i 1927 i tømmerkonstruksjoner som står på steinmur. Tak er tekket med tord. Det er vedovn med stålpipe. 2 etasje er lav slik at arealer ikke er målbare, og det er 3 sengeplasser. Det er innlagt vann, men hvor avløp går til terreng. Naturlig aldersmessig bruksslitasje.

Garasje 2021:
Frittliggende garasje for driftsutstyr som er oppført i 2021, det er støpt plate på mark, vegger av bindingsverk og tak tekket med bord. Det er etablert sluk i gulv som går til kum. Foran garasje er der belegningssten. Det er 1 leddport med motorstyrt åpner. Strøm er innlagt.

Fjøs:
Det er et frittliggende fjøs som er oppført i 1927 og senere modernisert og vedlikeholdt.
Fjøset er oppført i betong/ tømmer og tak er med bølgeblikk. Deler av fjøset er innredet, da der tidligere har vært rom til høns. Det er innlagt vann via elvestadrør som kommer fra boring, og går via fjøs til resterende bygninger, og avløpet går til fraukjeller. Låvebru er skiftet i 2021.

Rødstua:
Opprinnelig bygning som er flyttet til Umbukta fra Mo. Alder på bygget er ukjent med det antas ca 1930. Det er etablert en ringmur og støpt plate på mark hvoretter bygget ble plassert oppå. Bygget er utført i tømmer, det er kobla vindu og tak er med takplater. Det er varme i gulv i 1 etasje. Automatsikringer og 32 A hovedsikring. Bygningen inneholder entre, bad, stue/kjøkken i 1 etasje og soveplasser i 2 etasje (hems). Bad som har flislagt gulv, vegger med flis og tak med panel, varme i gulv. Servant i 120 cm innredning, wc,  dusjkabinett og 120 liter VVB. Det er ikke avtrekk fra bad. Oppvarming med vedovn i stue tilknyttet elementpipe.

Servicebygg for camping:
Det er bygget et servicebygg til campingen, hvor det er støpt plate på mark, vegger av bindingsverk og tak med sperrer og torvtekke. Det er egen del for damer og herrer, og mellom disse er det en badstue. Det er wc-rom og dusjer. Det er et eget rom for tømming av wc-kassetter til bobiler og campingvogner. Automatsikringer og avtrekk fra dusjrom.

Garasje bak servicebygg:
Det er bygget et uisolert garasjebygg med støpt plate på mark og bakvegg i betong, resterende vegger er med bindingsverk. Bygget er oppført i 2010, og har strøm innlagt. Tak er tekket med torvtekke. Garasjen har 8 plasser. Det er ikke avdelt mellom garasjene, alle har leddporter. Det er sprekker i betonggulv, ellers er det ikke registrert noen spesielle feil og mangler utover naturlig bruksslitasje.

Garasjebygninger - 15 stk:
Det er bygget 15 stk uisolerte garasjebygninger med asfaltert/gruset gulv på mark og vegger med bindingsverk. Byggene er oppført i 2006, og har strøm innlagt. Tak er tekket med torvtekke. 9 garasjer er med 13 plasser, og 2 garasjer er med 11 plasser.
I hovedsak er det er ikke avdelt mellom garasjene, alle har porter/ to-fløyet dør Ingen spesielle feil og mangler registrert utover naturlig bruksslitasje.

Badstu ved sjø og brygge:
Frittliggende badstue ved vannet, oppført i 2006 og er i tømmerkonstruksjoner.
Badstuen står på pilarer, det er en terrasse ved adkomst og det er torvtak. Gulv innvendig har vinylbelegg og vegger er med panel/tømmer. Det er vedfyring. Utvendig er der en vedfyrt badestamp i noe varierende stand. Tilliggende brygge ved vannet.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Det vises til takstdokument utført av Byggcon datert 30.08.2023 for utfyllende informasjon om arealer og bygningsdata.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstdokument utført av bygningssakyndig Ken Charles Arntsen.

For ytterligere informasjon om byggemåte se rapporten som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Fjellstuen:
Vannbåren varme med radiatorer og gulvvarme i hovedleilighet.

Pakkhus:
Det er vannbåren varme i hele 1 etasje, og panelovner i 2 etasje. På bad i 2 etasje er der varmekabler.

Rødstua:
Oppvarming med vedovn i stue tilknyttet elementpipe.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 563 pr. år

Oppgitt beløp er for slam tømming.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Rana kommune. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Det er ikke mottatt informasjon om eiendomsskatt fra Rana kommune.

Felleskostnader
Det er ingen felleskostnader.

Annet
Det er mulig å kjøpet AS-et som eier eiendommen om kjøper ønsker det.
Ta kontakt med megler for utfyllende informasjon.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Festeavtale
Areal: 104 277 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 28225
Festetiden er 40 år fra.
Årlig festeavgift er ca. 28.225 ,- for begge tomtene.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen. Regulering av festeavgiften finner sted hvert 5.år og 3. år.

Det tilkommer gebyr fra Statskog på 3.700,- for hver kontrakt ved overføring til ny eier.

Vei/vann/kloakk
Det er boret etter vann i år 2000, og der er det etablert elvestadrør på vannledninger. Vannprøver er opplyst foretatt og godkjent.
Privat stikk tilknyttet to septiktanker på 9 m3 fra 2004 i tilknytning til servicebygning, og en septik fra 2000 på 9 m2 for hovedbygninger. Tankene er av glassfiber.

Regulering
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Hytteområde Umbukta sør.
Revidert 28.09.2021

Utdrag fra denne:
Bevertning/herberge og Bolig/bevertning/herberge (kombinert formål):
Byggehøyder: I området tillates det oppført bygninger med saltak med maksimal gesimshøyde på 6 meter og maksimal mønehøyde på 8 meter. Tillatt bebygd areal (BYA) skal ikke overstige 15% for det totale arealet.
Bebyggelsens karakter: Innenfor området BH1 og BBH1 kan det oppføres bebyggelse for bevertning/bolig og/eller overnatting. Deler av området er satt av til bevaring (se § 4) med egne bestemmelser.
Bebyggelsen i resten av området skal tilpasses i dimensjon og utforming. Før utbygging tar til innenfor BH1 og BBH1 skal det utarbeides en samlet situasjonsplan som viser nye bygningers plassering og størrelse. Situasjonsplanen skal også vise internt vegnett og nødvendig parkeringsareal for virksomheten.
Det tillates tradisjonell jordbruksdrift innenfor området.
Det anbefales brukere av taksten å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser

Kommuneplanens arealdel 2023 - 2033 for Rana

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 14 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 362 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 363 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 14 863 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt evt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Oppdragsnummer
100-23-0012

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Polarsirkelen Eiendomsmegling AS
EIE Mo i Rana
Org. nr: 931568787
Nytorget 1
8602 Mo i Rana
Tlf: 75 15 15 14

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF Ole Morten Grotnes

Saksbehandlere
Ole Morten Grotnes
EIE Mo i Rana
Daglig leder | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 12 06 50 / E-post: omg@eie.no

Heidi Bohlin
Eiendomsmegler
Mob: 91 24 21 59
[/ E-post: hbo@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Svenskveien 1267
For mer om objektet
Svenskveien 1267

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: