hero
Artikler / Arkiv

Utrolig boligsalg i Sandnes

At en enebolig går for 12 millioner kroner er ikke hverdagskost i Sandnes.

– Jeg skulle gjerne hatt flere boliger i samme prospekt. Interessen har vært stor og allerede før vi annonserte boligen formelt var det flere som meldte seg og ønsket privat visning. Dette ble imidlertid aldri aktuelt ettersom selger valgte å selge når det kom inn et bud på prisantydning. Boligen hadde da vært ute på finn.no i seks dager, sier eiendomsmegler Rune Larsen hos Eie Eiendomsmegling Sandnes til Sandnesposten

Attraktivt strøk
Eneboligen, som ligger i Folkvordveien på Stangeland, har et bruksareal på 435 kvadratmeter. Tomten er på 817 kvadratmeter. Huset, som er på to etasjer og kjeller, ble kjøpt av en familie fra Sandnes med tenåringsbarn. Nabohuset, som er noe mindre i areal, ble i fjor solgt for 8,1 millioner kroner, skriver Sandnesposten.

– Vi snakker om svært attraktive boliger i et attraktivt strøk som mange er villig til å betale mye for. Både standard og plassering har nok vært en medvirkende årsak til det raske salget. Har man rett prisantydning på et godt prospekt av denne typen må man sjelden vente lenge på salg, sier Larsen til Sandnesposten.

Godt marked
I følge Larsen setter eneboligen salgsrekord i Sandnes så langt i år, men om denne rekorden blir stående når året er slutt, er langt fra sikkert.

– Vi opplever at markedet nå er mottakelig for denne type boliger. I fjor ble det solgt tre-fire boliger i prisklassen 12-13 millioner kroner i Sandnes, og dukker det opp flere prospekter av denne typen vil det være mange interessenter som lett vil kunne bla opp store salgssummer. Det kan selvsagt ha en viss sammenheng med generell oppgang i boligmarkedet, men boliger i denne prisklassen har sjeldent vær avhengige av markedet, sier Larsen til Sandnesposten.

– Problemet nå er vel heller at vi har for få boliger av denne typen i Sandnes. Nå fikk vi ikke prøvd denne boligen i en budrunde ettersom den ble solgt før visning, men jeg ser ikke bort fra at dette kunne resultert i en ennå høyere pris. Ut fra en meglers perspektiv er det alltid ønskelig å ha fellesvisninger for å teste markedet.

Vekst
Boligprisene gikk opp med 2,3 prosent i Sandnes i januar. Det er samme vekst som i Stavanger, men litt under landsgjennomsnittet på 2,8 prosent. Veksten i Sandnes er likevel større enn i andre store byer som Bergen og Kristiansand, der veksten var på henholdsvis 1,7 og 1,9 prosent. Bare Oslo hadde høyere vekst av storbyene med 2,6 prosent. Hos Eie Eiendom er man forsiktig optimist når det kommer til videre vekst i markedet. I følge Larsen er det klare tegn på at markedet er i ferd med å ta seg opp, skriver Sandnesposten.

– Det er flere på visning og vi har flere utypiske salg om man sammenligner med samme periode i fjor. Flere boliger som vi ville hatt problemer med å få solgt til prisantydning i fjor høst går nå for priser som ligger over denne.

Den samlede kvadratmeterprisen for boliger i Sandnes ligger i dag på 32.600 kroner. Gjennomsnittprisen for en bolig ligger på rundt tre millioner kroner, skriver Sandnesposten.

Les originalartikkelen i Sandnesposten 28. februar, eller Sandnesposten.no (krever innlogging)

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: